• Robot, ki peče pleskavice. #video

    Obračanje pleskavic in priprava hamburgerjev v obratih s hitro prehrano je verjetno najbolj znano nekvalificirano delo, ki ga je moč opravljati brez izobrazbe. Toda robot Flippy kaže, da bodo roboti tudi tu kmalu nadomestili ljudi.

    Objavljeno: 6.3.2018 05:00
  • Google prodaja storitev za ocenjevanje restavracij

    Google prodaja storitev Zagat, s katero uporabniki na spletu ocenjujejo kakovost obiskane restavracije ali gostilne.

    Objavljeno: 6.3.2018 04:00
  • Skype za šibkejše telefone

    Microsoft je priljubljen program za neposredno (video) sporočanje Skype prilagodil starejšim in šibkejšim telefonom z Googlovim mobilnim operacijskim sistemom Android.

    Objavljeno: 5.3.2018 09:00
  • Evropska unija z davki nad velikane

    Francoski finančni minister Bruno Le Maire je v intervjuju za časnik Le Journal du Dimanche dejal, da bo Evropska unija v kratkem uvedla poseben davek na prihodek, ki bo tehnološkim velikanom, med katerimi izstopajo Google, Amazon, Apple in Facebook, onemogočil legalno izogibanje davščinam.

    Objavljeno: 5.3.2018 07:00
  • Apple naj bi predstavil cenejši MacBook Air

    Po besedah analitika iz podjetja KGI Securities naj bi pri Applu v drugem četrtletju (torej v kratkem) predstavili nekoliko cenejši, trinajstpalčni prenosnik MacBook Air.

    Objavljeno: 4.3.2018 17:00
  • Deljenje vsebin na družabnih omrežjih v upadu

    Po podatkih analitičnega podjetja BuzzSumo naj bi od leta 2015 deljenje povezav preko družabnih omrežji upadlo za petdeset odstotkov.

    Objavljeno: 4.3.2018 14:00
  • Objavljeno: 3.3.2018 08:00
  • Tudi Oppo z zavihkom nad zaslonom telefona

    Zadnje leto prihaja vse več telefonov z zasloni, potisnjenimi čim bolj do roba, pri tem pa še vedno ostaja omejitev zaradi postavitve prednje kamere in nekaterih drugih tipal. Pri Applu so to težavo rešili z zarezo oziroma zavihkom na zgornji strani (»notch«), ta se nekolik ugreza v zaslon. To se pojavlja tudi pri nekaterih proizvajalcih telefonov Android, najnovejši bo Oppotov dvojec R15 in R15 Plus.

    Objavljeno: 2.3.2018 10:00
  • ZTE bo v prihodnje uporabljal privzeti Android

    Pri ZTEju so letos na sejmu MWC objavili, da bodo njihovi telefoni Nubia v prihodnje opustili uporabniški vmesnik Nubia UI in prešli na privzeti Android. Po njihovih besedah se s tem prilagajajo uporabnikom, ki si želijo hitrejšo objavo programskih popravkov in nadgradenj. Uporabniški vmesnik Nubia naj bi obdržali le na kitajskem, kjer tudi nimajo nameščenih Googlovih storitev (kot je to standardno drugod).

    Objavljeno: 2.3.2018 08:00
  • Googlov Hangouts Chat iz beta različice

    Googlova storitev Hangouts Chat je prišla iz beta stanja in je na voljo za vse uporabnike.

    Objavljeno: 1.3.2018 14:00
  • Milijardna tožba zoper nesojenega izumitelja bitcoina

    Kontroverzni Avstralec Craig Wright se je po letu 2016, ko je neuspešno zatrjeval, da je prav on Satoshi Nakamoto, skrivnosti izumitelj bitcoina, ponovno znašel v središču pozornosti. To pot ga dediči še enega izmed pionirjev bitcoina, Dava Kleimana, tožijo za pet milijard dolarjev. Za toliko bitcoinov naj bi namreč Wright opetnajstil Kleimanove dediče.

    Objavljeno: 1.3.2018 05:00
  • Izjemno poceni tiskanje s konceptom TonerBenefit

    Koncept "Benefit" je pri Brotherju že dobro poznan, saj so v zadnjih letih predstavili brizgalne tiskalnike InkBenefit, ki so bili zelo dobro sprejeti, zdaj pa to širi na črno-bele laserske naprave z izjemno nizko ceno potrošnega materiala.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.3.2018
  • Sophos Forum 2018 v Ljubljani

    Sophos Forum 2018 je odlična priložnost za spoznavanje najnovejših produktov za računalniško varnost podjetja Sophos ter vpogled v najbolj aktualne računalniških nevarnosti, ki pretijo poslovnim uporabnikom.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.3.2018
  • Apple z OLED zaslonom namesto tipkovnice

    Pri Applu so dobili nekaj novih patentov, med zanimivejšimi je prenosnik, ki ima namesto tipkovnice OLED zaslon, občutljiv na dotik. Ta bi deloval kot velika sledilna plošča, kot tipkovnica ali v navezi z digitalnimi pisali. Pri Applu so podali dve različici take naprave, eno v obliki prenosnika s tečaji, drugo v obliki tablice, ki bi se lahko ločila od spodnjega dela.

    Objavljeno: 28.2.2018 14:00
  • Hekerji v Teslinem oblaku rudarili kriptovalute

    V podjetju RedLock, kjer se ukvarjajo z računalniško varnostjo, so objavili, da so našli več primerov Teslinih kontejnerjev Kubernetes, v katerih so tekli rudarji kriptovalut.

    Objavljeno: 28.2.2018 12:00
  • Apple uporablja Googlov oblak

    Pri Applu so potrdili, da se za del storitev iCloud zanašajo na Googlov oblak. Govorice o tem, so se razširile že pred nekaj leti, a tega Apple takrat ni potrdil. Apple v dokumentu, imenovanem iOS Security Guide, sicer že leta potrjuje, da uporabljajo tako Amazonov kot Microsoftov oblak, v zadnji različici pa so umaknili omembe Microsoftovega Azure, namesto tega se je pojavil Google Cloud. Seveda ni nobeno izmed teh podjetji kakorkoli komentiralo to spremembo, so pa pri Googlu v začetku meseca izjavili, da jim oblačne storitve prinesejo milijardo dolarjev prometa. Amazon Web Services pa prinesejo dobrih pet milijard dolarjev prometa.

    Objavljeno: 27.2.2018 11:30
  • Novosti na sejmu MWC

    V Barceloni se odvija sejem Mobile World Congress, eden največjih dogodkov s področja telekomunikacij na svetu.

    Objavljeno: 27.2.2018 05:00
  • Kratki vtisi s sejma MWC

    Te dni poteka Mobile World Congress, svetovni sejem telekomunikacij. Na sejmu smo zbrali nekaj vtisov:

    Objavljeno: 26.2.2018 14:00
  • Samsung predstavil Galaxy S9 in S9+

    Samsung je na novinarski konferenci pred začetkom sejma Mobile World Congress v Barceloni predstavil novo generacijo svojih zastavonoš, modela Galaxy S9 in S9+.

    Objavljeno: 25.2.2018 23:00
  • Tančica za večjo zasebnost

    Zaščita zasebnosti je vse večji problem v časih, ko se nove nevarnosti in kraja podatkov dogajajo čedalje bolj pogosto. Proizvajalci brskalnikov so zato že pred časom uvedli posebne »zasebne« način brskanja, kjer si orodje načeloma ne zapomni nobenih osebnih ali občutljivih podatkov.

    Objavljeno: 25.2.2018 21:00
  • Google ARCore 1.0, platforma za nadgrajeno resničnost je na voljo

    Google je uradno predstavil javno, končno različico platforme ARCore 1.0, ki združljive telefone oboroži s tehnologijo nadgrajene resničnosti. ARCore je bil doslej na voljo le v funkcijsko omejenem predogledu, zdaj pa cilja na najširšo javnost.

    Objavljeno: 25.2.2018 21:00
  • Qualcomm izdelal prvi čip s podporo 802.11ax

    Iz Qualcomma sporočajo, da so izdelali prvi čip s podporo prihajajočemu standardu 802.11ax. Gre za prvi komercialno čip, ki podpira šifriranje WPA3 in novosti iz standarda 802.11ax, med katerimi so najpomembnejše višja hitrost, MU-MIMO (večuporabniški Multiple-Input Multiple-Output) in OFDMA ter nižja poraba energije povezanih naprav, ker bodo lahko dlje spale.

    Objavljeno: 24.2.2018 12:00
  • Ko si odvisen od zvezdnikov

    Snapchat, družabna aplikacija, ki je med mladimi izredno priljubljena, je bila pred kratkim nadgrajena in to tako, da je na change.org že preko 1,2 milijona podpisov uporabnikov, ki si želijo spremembe nazaj.

    Objavljeno: 23.2.2018 11:00
  • Venezuela izdala kriptovaluto petro

    Obubožana Venezuela je uresničila napovedi s konca minulega leta in izdala svojo kriptovaluto petro. Da bi se izvlekli iz primeža inflacije, ekonomske krize in gospodarskih sankcij pripravljajo petro z emisijo 100 milijonov enot, ki so po uradnem tečaju vredne šest milijard dolarjev. Ta teden je stekla predprodaja, ki pa so jo zaznamovale težave, nedorečenosti in improvizacija.

    Objavljeno: 22.2.2018 22:00
  • Največji SSD – 30 terabajtov!

    Samsung je predstavil največji disk do sedaj, ki je povrh vsega še tipa SSD. Sliši se logično – polprevodniški čipi, četudi »le« tipa flash, lahko na majhni prostornini zagotovo hranijo več podatkov, kot nekakšne magnetne plošče.

    Objavljeno: 22.2.2018 10:00
  • Googlov raziskovalec odkril hude napake v odjemalcu uTorrent

    Raziskovalec Tavis Ormandy, ki dela za Google, je na svojem Twitter računu objavil varnostne napake, ki jih je odkril pri »uradnem« torrent odjemalcu uTorrent in njegovi spletni različici uTorrent Web.

    Objavljeno: 22.2.2018 09:00
  • Samsung ima težave z nadgradnjo na Android 8 (Oreo)

    Pol leta je po navadi treba, da proizvajalci svoje starejše telefone prilagodijo na novo različico Androida in v začetku februarja naj bi točno to naredil tudi Samsung - za svoje lanske modele Galaxy S8 in S8+ je začel pošiljati omrežne nadgradnje na Android 8 (Oreo).

    Objavljeno: 21.2.2018 12:00
  • Google ima velike načrte s svojim servisom Pay

    Google je predstavil novo aplikacijo Google Pay, ki združuje funkcionalnosti dosedanjih servisov Android Pay in Google Wallet in se bo trudila postati ključen konkurent Apple Pay.

    Objavljeno: 21.2.2018 09:00
  • V ARMove procesorje prihaja umetna inteligenca

    V prihajajočih ARMovih procesorjih bo dodatno poskrbljeno za strojno učenje in nevronske mreže, sporočajo iz podjetja. V okviru projekta Trillium bodo razvili specializirano strojno opremo, ki bo pohitrila procesorje pri izvajanju teh nalog.

    Objavljeno: 20.2.2018 08:00
  • Kvantni računalnik na silicijevem čipu

    Intel in QuTech sta predstavila programljiv kvantni računalnik z dvema kubitoma, ki lahko teče kar na navadnem silicijevem čipu. To je prvi kvantni računalnik, ki je popolnoma programljiv, kar pomeni, da lahko poganja poljubne kvantne algoritme. Dosedanji poizkusi so imeli precej omejen nabor stvari, ki so jih znali početi.

    Objavljeno: 20.2.2018 05:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji