Objavljeno: 1.1.2018 01:00

Koledar novosti med telefoni v letu 2018

Proizvajalci elektronskih komponent za mobilne telefone običajno vedo o prihajajočih telefonih precej več in precej prej kot javnost. Iz Kitajske tako prihaja namig o datumih prihodov novih izdelkov priznanih proizvajalcev, ki je ušel iz krogov blizu proizvajalca Qualcomm. V javnost je namreč pricurljal seznam telefonov, ki bodo opremljeni z novim procesorjem Snapdragon 845.

Februarja naj bi tako na osnovi tega procesorja Samsung predstavil nove telefone Galaxy S9 in Galaxy S9+. V istem mesecu bosta nared tudi glavna korejska tekmeca LG G7 in G7+. Aprila se bo tej druščini pridruži novi vrhunski Xiaomi Mi7, maja še HTC U12. Veliko novosti s Snapdragonom 845 bomo videli v juniju, ko pridejo na plan OnePlus 6, ZTE Nubia Z18 in Sony Xperia XZ Pro-A.

Predhodnica jasenskega vala novosti bo za avgust načrtovana Nokia 10. Septembra bo Samsung dodal model Galaxy Note 9, sledila pa bosta še Xiaomi Mi MIX 3 in LG V40. Oktobra prideta na vrsto zelo pomembni novosti: Google Pixel 3 in Pixel 3 XL, ki bosta nadomestila morda najbolj zanimiv Androidni telefon v preteklem letu.

V istem mesecu pričakujemo še Sony Xperio XZ2 in HTC U12+. Do konca leta se bodo s tem procesorjem zvrstili še telefoni Moto Z 2019, OnePlus 6T in Samsung W2019. Seveda so to neuradne informacije, ki se tokom leta lahko še spremenijo, toda odražajo že dosedanja mnenja poznavalcev elektronske industrije, ki navajajo, da bo Qualcomm novi procesor uvajal v nove modele postopoma, da bi dosegli čim večji izplen pri kupcih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji