Objavljeno: 5.1.2018 01:00

Procesor-gate: Apple potrdil ranljivost v skoraj vseh izdelkih, vsi proizvajalci hitijo s popravki

Tretji dan po razkritju velike varnostne ranljivosti v praktično vseh modernih procesorjih prihajajo na dan nove podrobnosti. Apple je v sporočilu za javnost potrdil, da se ranljivost tiče skoraj vseh njihovih izdelkov, zato so že pripravili prve popravke: iOS 11.2, macOS 10.13.2 in tvOS 11.2. Edini izdelki, ki jih ni treba zaradi ranljivosti posodobiti, so ure Apple Watch in watchOS.

Kot kaže, pa gre za premostitvene popravke, končnih še ni. Apple recimo navaja, da bodo kmalu na voljo tudi dodatni popravki za iOS, macOS in brskalnik Safari. Kot smo že pisali, popravki v Applovem primeru ne predstavljajo velike upočasnitve delovanja. Neuradne meritve še neobjavljenega popravka za brskalnik Safari kažejo na upočasnitev v rangu 2,5%.

Intel med tem še naprej nadaljuje s poskusom zmanjševanja pomembnosti napake. V novem obvestilu za javnost trdijo, da bodo do naslednjega tedna rešili 90% ranljivosti procesorjev narejenih v zadnjih petih letih. Kaj pa s preostalimi 10%?

Oglasil se je tudi Microsoft, ki pripravlja posodobitev za svoje računalnike Surface. Zanimivo da so v času pisanja informacije o popravkih še vedno zakopane na različnih mestih spletnih portalov družbe, namesto da bi bile jasno navedene na vsem vidnem mestu. Zato priporočamo ogled naslednjega linka portala SQL Server Central, ki navaja popravke za Operacijske sisteme Windows Server, SQL Server, zraven pa še VMware. Kot vemo, bodo popravki na teh strežnikih imeli še večji vpliv na hitrost delovanja, kot pri osebnih računalnikih.

Intel CEO: We're working to patch security issue from CNBC.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji