• Po Telekomu tudi A1 s hibridnim dostopom do interneta

    A1 v sodelovanju s podjetjem ZTE ponuja hibridni dostop do interneta.

    Objavljeno: 7.2.2018 07:00
  • Lajk za delček bitcoina

    Spletni prevaranti zdaj silijo tudi v nakup kriptovalut.

    Objavljeno: 6.2.2018 12:00
  • CDji se poslavljajo

    Nekdaj največji trgovec z glasbo v ZDA, trgovska veriga Best Buy, ukinja prodajo CD plošč.

    Objavljeno: 6.2.2018 07:30
  • Bitcoin še vedno navzdol

    Ameriški kongres bo razpravljal o nadzoru trgovanja s kriptovalutami.

    Objavljeno: 6.2.2018 07:00
  • Mobilni telefoni človeku (bojda) ne škodujejo

    Zadnja ameriška raziskava kaže, da uporaba mobilnih telefonov človeku ne škoduje.

    Objavljeno: 5.2.2018 08:00
  • Microsoft ukinja okleščena Okna

    Microsoft bo aprila prenehal ponujati okleščeni operacijski sistem Windows 10 S.

    Objavljeno: 5.2.2018 07:00
  • Sony z novim direktorjem

    Po šestih letih se Sonyjev glavni izvršni direktor, Kazuo Hirai, poslavlja od te funkcije. Sicer ostaja v Sonyju, novi direktor pa bo dosedanji CFO (Chief Financial Officer), Kenichiro Yoshida. Sony ostaja močan na področju igralnih konzol s svojim Playstation 4, dobro jim gre tudi pri fotografiji in televizorjih, močno pa zaostajajo pri mobilnih telefonih. Pri slednjih se občasno pojavijo govorice, da naj bi Sony ta oddelek poizkusil prodati.

    Objavljeno: 4.2.2018 10:00
  • Huawei patentiral geste nad pametnimi urami

    Pri Huaweju so dobili patent za geste, ki bi jih uporabnik delal s prstom v zraku nad svojo pametno uro. Ura bi prepoznala geste enem izmed štirih določenih območjih, ob tem pa želijo dodati tudi podporo za več prstov.

    Objavljeno: 3.2.2018 12:00
  • Facebook prvič izgubil aktivne uporabnike

    Facebook je v zadnjem četrtletju 2017 prvič izgubilo aktivne uporabnike na svojem največjem tržišču – Ameriki in Kanadi.

    Objavljeno: 3.2.2018 09:00
  • Huda ranljivost v Ciscovi opremi

    Cisco sporoča, da je v njegovih napravah s programsko opremo za VPN Adaptive Security Appliance kritična ranljivost, ki ima na desetstopenjski lestvici oceno deset, zaradi česar uporabnike pozivajo k takojšnji namestitvi popravka.

    Objavljeno: 3.2.2018 05:00
  • Lenovo zaostaja pri telefonih

    Pri Lenovu so objavili, da ne bodo dosegli pričakovanih poslovnih ciljev na področju pametnih telefonov.

    Objavljeno: 2.2.2018 13:00
  • Samsung gre med kriptovalute

    Samsung je naslednje v vrsti podjetij, ki bodo svojo srečo iskala tudi s kriptovalutami. V zadnjem poslovnem poročilu je namreč Samsung sporočil, da bo začel proizvajati čipe, ki bodo namenjeni rudarjenju kriptovalut. Specialne ASIC-e (application-specific integrated circuit) za rudarjenje kriptovalut že proizvajajo, kaj več pa niso želeli razkriti.

    Objavljeno: 2.2.2018 05:00
  • Facebook je prepovedal oglaševanje bitcoina in drugih kriptovalut

    Facebook je prepovedal oglase za finančne produkte in storitve, ki so pogosto povezani z zavajajočimi ali goljufivimi promocijskimi praksami.

    Objavljeno: 1.2.2018 13:00
  • Mario Kart prihaja na pametne telefone

    Nintendo se je dolgo časa otepal predelave lastnih iger za pametne telefone. Njihova prodajna strategija je temeljila na tem, da igre prodajajo naprave, sploh prenosne (denimo Nintendo Switch).

    Objavljeno: 1.2.2018 12:00
  • Fujifilm bo prevzel nadzor nad Xeroxom

    Pred dnevi smo pisali o finančnih težavah podjetja Fuji Xerox, kjer naj bi v naslednjih letih odpustili 10.000 zaposlenih. Sedaj pa so pri Fujifilmu objavili prevzemno ponudbo, težko kar 6 milijard dolarjev.

    Objavljeno: 1.2.2018 11:00
  • NiceHash jutri začenja vračila ukradenih bitcoinov

    Jutri bomo videli, kako se bo slovenski NiceHash spopadel z vrnitvijo 4700 bitcoinov, ki so jim jih ukradli v začetku lanskega decembra. Tedaj so obljubili, da bodo konec januarja predstavili načrt, po katerem bodo vsem oškodovanim strankam vrnili vse bitcoine, kar je ob vdoru predstavljalo 56 milijonov evrov, danes pa okrog 39 milijonov evrov.

    Objavljeno: 1.2.2018 09:00
  • Iz Google Play v 2017 odstranjenih 700.000 aplikacij

    Pri Googlu so na blogu, namenjenem razvijalcem Android aplikacij, objavili novico, da so v letu 2017 iz Google Play odstranili čez 700.000 aplikacij, ki so kršile pravila spletne tržnice.

    Objavljeno: 31.1.2018 11:00
  • Odpuščanja pri Fuji-Xerox

    Fujifilm bo v naslednjih nekaj letih odpustil 10.000 zaposlenih v podružnici Fuji Xerox.

    Objavljeno: 31.1.2018 10:00
  • Robotski varnostniki zapeljejo svoje človeške sodelavce

    Na sejmu CES je podjetje Turing predstavilo robotske varnostnike, ki za zasnovo uporabljajo Segwayjeve električne skuterje. Roboti znajo delovati samostojno, predvsem v pasivni vlogi z vključenimi kamerami, te imajo v ozadju tehnologijo računalniškega vida za prepoznavo objektov (in ljudi). Hkrati se lahko zapeljejo do varnostnika in ga hitro odpeljejo na kraj morebitnega vloma oziroma dogajanja.

    Objavljeno: 29.1.2018 13:00
  • Mozilla še preizkuša možnost oglasov

    Mozilla v svojem brskalniku Firefox še naprej raziskuje možnosti prikazovanja oglasov.

    Objavljeno: 29.1.2018 12:00
  • Strava prikazuje postavitev vojaških baz

    Strava je izredno priljubljena aplikacija za beleženje teka in kolesarstva, redno objavljajo izredno zanimive svetovne zemljevide aktivnosti.

    Objavljeno: 29.1.2018 10:00
  • Zaradi Intela zamude pri Linuxovem jedru

    Linus Torvalds je objavil različico 4.15 Linuxovega jedra, po njegovih besedah so varnostne ranljivosti v procesorjih močno vplivale na razvojni cikel, ki se je podaljšal za par tednov. Nova različica prinaša kar nekaj izboljšav, med drugim podporo za Intelovo grafiko pri procesorjih Coffee Lake in za AMDjeve kartice Radeon RX Vega. Dodani so tudi popravki za Meltdown/Spectre, a Torvalds pravi, da delo na tem področju še ni povsem končano.

    Objavljeno: 29.1.2018 09:00
  • Bitcoini nič več prek bankomatov

    Hranilnica LON, ki je od lanskega septembra ponujala nakup vrednotnic, za katere je bilo po vpisu v spletno menjalnico moč dobiti bitcoine, je sporočila, da tovrstni nakupi niso več mogoči. Delo poroča, da je po neuradnih podatkih to posledica zahteve Banke Slovenije, ker hranilnica za tovrstno prodajo ni pridobila soglasja. Ali torej v Banki Slovenije nakup »bankomatnega bitcoina« enačijo z nakupom finančnega produkta?

    Objavljeno: 26.1.2018 14:00
  • Kako je moral Maersk zaradi virusa lani na novo postaviti cel IT

    Ko je lani poleti pustošil uničevalski virus NotPetya, za katerim naj bi po predvidevanjih strokovnjakov stala Rusija in merila na Ukrajino, je bil ena izmed največjih žrtev tudi Maersk. Danski logistični gigant, ki upravlja več kot 600 ladij, je bil tako hudo prizadet, da so morali na novo postaviti praktično cel IT, celotna škoda pa je presegla 300 milijonov dolarjev.

    Objavljeno: 26.1.2018 08:00
  • Še vedno ni brezhibnega popravka za Spectre

    Dogajanje, ki sledi razkritju hudih varnostnih ranljivostih Meltdown (v Intelovih procesorjih) in Spectre (v procesorjih vseh proizvajalcev), postaja čedalje bizarnejše. Medtem ko so Meltdown sorazmerno hitro zakrpali, je ranljivost Spectre precej zahrbtnejša. Resda jo je veliko težje izkoristiti – najboljši Googlovi inženirji so uspeli izdelati delujoč primerek, ki mora pol ure teči na procesorju, da mu lahko začne krasti podatke iz pomnilnika – a jo je še teže zakrpati.

    Objavljeno: 25.1.2018 05:00
  • Facebook izumil novo enoto za čas

    Čeprav je sekunda ena redkih enot iz metričnega sistema, ki se brez izjeme uporablja po vsem svetu, tudi v državah, ki so sicer obsedene s čevlji in galonami (morda zato, ker ni povsem metrična), je Facebook izumil novo enoto za merjenje časa. Poimenovali so jo flick in predstavlja 1/705.600.000 sekunde oziroma približno 1,417 nanosekude. Zakaj neki?

    Objavljeno: 24.1.2018 05:00
  • Amazonova trgovina brez blagajn je tu

    Amazon je odprl prvo trgovino, v kateri lahko nakupujemo brez blagajn. Dobro leto dni po delujočem prototipu, ki je bil namenjen le zaposlenim, je v Seattlu luč sveta ugledala trgovina Amazon Go, v kateri ni blagajnikov ali gotovine.

    Objavljeno: 23.1.2018 05:00
  • Nintendo Switch dobiva kartonaste razširitve

    Nintendo je predstavil razširitev za svojo ročno konzolo Switch, ki je izšla lani in se zelo dobro prodaja. Razširitev se imenuje Nintendo Labo in nič takšnega, kar bi pričakovali – ni naglavni komplet za navidezno resničnost (VR), ni čitalnik RFID ali kakšna druga tehnološka zvijača. Gre za kartonske dodatke, s katerimi je mogoče Switch predelati v interaktivno igračo za najmlajše. Z malo truda lahko sestavimo klaviaturo, ribiško palico, periskop, dirkalni avto, robotski oklep in še in še.

    Objavljeno: 22.1.2018 05:00
  • Nove Intelove kamere omogočajo računalniški vid

    Intel je predstavil novo generacijo prostorskih kamer, ki omogočajo napredno zanavanje globine in računalniški vid. S pomočjo nove generacije procesorjev RealSense D4 zmorejo procesirati podatke v realnem času, kar jih umešča kot idealni pripomoček za cel niz drugih računalniških naprav in primerov rabe. IBM kot primere navaja drone in robote, ki s pomočjo računalniškega vida in algoritmov umetne inteligence samostojno opravljajo naloge na podlagi analize zaznanega okolja.

    Objavljeno: 20.1.2018 01:00
  • Maersk in IBM bosta ponujala rešitve z blockchainom

    Danski ladjar in logistični velikan Maersk ter družba IBM sta ustanovila skupno podjetje, ki bo razvijalo in tržilo storitve na temelju podatkovnih verig (blockchain). Na začetku ciljajo predvsem na logistično dejavnost, specifično slednje blaga v kontejnerskem prometu.

    Objavljeno: 20.1.2018 01:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji