Objavljeno: 20.1.2018 01:00

Nove Intelove kamere omogočajo računalniški vid

Intel je predstavil novo generacijo prostorskih kamer, ki omogočajo napredno zanavanje globine in računalniški vid. S pomočjo nove generacije procesorjev RealSense D4 zmorejo procesirati podatke v realnem času, kar jih umešča kot idealni pripomoček za cel niz drugih računalniških naprav in primerov rabe. IBM kot primere navaja drone in robote, ki s pomočjo računalniškega vida in algoritmov umetne inteligence samostojno opravljajo naloge na podlagi analize zaznanega okolja.

Intel ponuja dve novi kameri: model D415 in D435, ki imata tudi zelo podobno ceno, nekaj manj kot 150 dolarjev. Obe se napajata in prenašata podatke prek vmesnika USB, razlikujeta pa so po optičnih zmožnostih in namenu rabe. D415 ima ožji zorni kot in zaklopko, ki zaznava okolje od ene do druge strani, s čimer ustvari sliko. Primerna je predvsem za natančno zaznavo in 3D zajem manjših predmetov ter natančne meritve okolja.

Intel D435 pa ima širši zorni kot in zaklopko, ki sliko zajame naenkrat. S temi lastnostmi je idealna za zajem odprtih prostorov in daljši razdalj, pri čemer pa kakovost posnetka ni primarnega pomena. Hkrati z novimi kamerami so objavili tudi drugo generacijo programskega vmesnika RealSense SDK 2.0. Nove kamere bomo zelo verjetno srečali v izdelkih drugih ponudnikov s področja VR/AR, robotike, dronov, pa verjetno še kje drugje.

E5feqYIQA0o

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji