Objavljeno: 26.1.2018 14:00

Bitcoini nič več prek bankomatov

Hranilnica LON, ki je od lanskega septembra ponujala nakup vrednotnic, za katere je bilo po vpisu v spletno menjalnico moč dobiti bitcoine, je sporočila, da tovrstni nakupi niso več mogoči. Delo poroča, da je po neuradnih podatkih to posledica zahteve Banke Slovenije, ker hranilnica za tovrstno prodajo ni pridobila soglasja. Ali torej v Banki Slovenije nakup »bankomatnega bitcoina« enačijo z nakupom finančnega produkta?

Hranilnica LON naj bi decembra, ko je bila rast bitcoinov izredna, evforija kupcev pa tudi, prodala za 300.000 evrov vrednotnic, zato je pričakovati, da se bodo na odločitev pritožili.

Postavlja se tudi vprašanje, ali bo morda podobna odločitev doletela tudi Petrol, ki na svojih bencinskih servisih že dlje časa ravno tako prodaja vrednostnice za bitcoine in to celo z enako povezavo – na spletno menjalnico Bitins. Delo poroča, da so jim pri Petrolu zatrdili, da so v tem projektu udeleženi le kot trgovski posrednik, za vse drugo pa je odgovoren Bitins. Menijo tudi, da Petrol ne sodi pod nadzor Banke Slovenije.

Je to prvi korak k regulaciji tržišča kriptovalut pri nas?

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji