• Ali bo Microsoftova Cortana končala kot telefoni Windows Phone?

    Že pred časom smo napovedovali, da se utegne trg digitalnih pomočnic, kjer je vsak od pomembnejših proizvajalcev razvil lastno tehnologijo, razmeroma hitro konsolidirati, zdaj pa že kaže, da utegne Microsoftova Cortana ostati brez službe.

    Objavljeno: 25.11.2018 10:00
  • Nove podrobnosti o Samsungih Galaxy S10

    Če je gre verjeti govoricam, ki jih navajajo menda dobro obveščeni viri, bo Samsung v začetku naslednjega leta predstavil kar pet novih modelov telefonov višjega cenovnega razreda. Če so ti isti viri doslej navajali, da bo novi Galaxy S10 na voljo v treh različicah (standarda izvedba, različica z večjim zaslonom, cenejša izvedba), zdaj namigujejo, da bo z rahlim zamikom na trg prišel še četrti model, ki so bo po lastnostih in ceni umestil nad prve tri.

    Objavljeno: 25.11.2018 08:00
  • Tudi pomnilnik ECC ranljiv na napad Rowhammer

    Pred tremi leti odkrita ranljivost fizičnega pomnilnika (Rowhammer) je še vedno aktualna, in sicer je po novem nevarna tudi za pomnilnik z ECC. Raziskovalci so pokazali, kako je mogoče tudi v najnovejših sistemih doseči nepooblaščene spremembe bitov, s čimer lahko pridobimo nadzor nad sistemi.

    Objavljeno: 22.11.2018 23:00
  • Skype sodeluje z Amazonovo Alexo

    Amazon Echo in druge naprave, ki vsebujejo digitalno pomočnico Alexa odslej podpirajo tudi pogovore prek omrežja Skype. Ta korak je bil dogo pričakovan, saj se pametni zvočniki, kot je Echo, zdijo kot nalašč za zvočne konferenčne povezave, ki jih ponujajo Skype in sorodni programi.

    Objavljeno: 22.11.2018 06:00
  • Evropski podatkovni portal in zrelost odprtih podatkov

    Evropski podatkovni portal, ki združuje metapodatke informacij javnega značaja, ti pa so na voljo v javnih podatkovnih zbirkah v evropskih državah na tako imenovanem principu odprtih podatkov, je pravkar praznoval tretjo obletnico obstoja. Portal danes združuje več kot 866.000 podatkovnih zbirk, do katerih mesečno dostopa več kot 30.000 uporabnikov in institucij. Pokriva 35 držav in 13 tematskih področij od gospodarskih dejavnosti do zdravstva in okolja.

    Objavljeno: 21.11.2018 13:00
  • Trik za iOS, ki navdušuje uporabnike iPhonov in iPadov

    Vse kaže, da se Apple tako močno trudi, da bi naredil iOS enostavnejši in bolj uporaben za vsakdanjo rabo, da včasih že razvite funkcionalnosti nato pozabi omeniti javnosti ali pa jih skrije na mesto, kamor le redko kdo pogleda.

    Objavljeno: 21.11.2018 09:00
  • Prvi sistem za označevanje s črtno kodo v javnem oblaku

    Podjetje Euro Plus iz Šenčurja, ki ga je Londonska borza nedavno uvrstila med "1000 podjetij, ki so navdih Evropi", je kot prvo na svetu predstavilo sistem za označevanje s črtno kodo kot storitev v javnem oblaku. Družina izdelkov NiceLabel je sicer ena vodilnih svetovnih rešitev na področju označevanja izdelkov in pošiljk s črtnimi kodami, kar se množično uporablja v proizvodnih obratih in skladiščih.

    Objavljeno: 21.11.2018 08:00
  • Ne pozabimo: Chrome privzeto pošilja vsebino obiskanih strani Googlu

    Ko z brskalnikom gledamo v svoj elektronski predal, še zlasti če gre za ponudnika varnih predalov, denimo ProtonMail, bi pričakovali, da brskalnik vsebine ne deli naokoli. Toda s Chromom to ni vedno res. Kadar ima Chrome vključeno možnost avtomatičnega prevoda strani – četudi tega ne storimo – Chrome podatke sproti pošilja Googlu.

    Objavljeno: 21.11.2018 05:00
  • VPN aplikacije ne ščitijo vselej zasebnosti

    Avtorji spletnega mesa TOP10VPN so objavili zanimivo raziskavo, v kateri so preverili ozadje številnih brezplačnih programov v spletnih trgovinah Apple App Store in Google Play, ki omogočajo uporabo navideznih zasebnih omrežij, tipično za dostop do storitev v posamezni ciljni državi ali pa za izhod iz držav, ki omejujejo dostop do internetnih storitev. Raziskava je razkrila, da so v ozadju zelo pogosto dvomljiva, če že ne vohunska podjetja, ki najbrž prestrezajo promet uporabnikov, prav tako pa ne nudijo nobene posebne zašite. Pogosto prav nasprotno.

    Objavljeno: 20.11.2018 13:00
  • Microsoft Azure Blockchain Development Kit

    Microsoft je objavil nov razvojni komplet (SDK), ki omogoča razvoj aplikacij na temelju veriženja blokov (blockchain) in pametnih pogodb (smart contracts) v oblačnem okolju Microsoft Azure. Razvojni komplet vsebuje vse potrebne gradnike, primere rabe in potrebno storitve v oblaku za gostovanje bločne verige.

    Objavljeno: 20.11.2018 09:00
  • Prve napovedi za 2019

    Prihajamo v tisti del leta, ko analitske družbe začenjajo objavljati napovedi trendov za prihajajoče leto. Med prvimi so IT managerje v podjetjih s svojimi nasveti opremili pri družbi Ness Digital Engineering, verjamemo pa, da se tudi napovedi drugih analitikov ne bodo bistveno razlikovale.

    Objavljeno: 19.11.2018 14:00
  • Intel Neural Compute Stick 2

    Intel je predstavil drugo generacijo procesne enote Neural Compute Stick, ki omogoča procesiranje algoritmov s področja strojnega učenja in umetne inteligence v napravi velikosti ključka USB. Majhne dimenzije močno zavajajo, saj gre za zmogljivo procesno enoto, ki nadomešča uporabo strežnikov v oblaku, to procesno moč pa daje na voljo lokalno, tudi v mobilnih napravah, kot so droni, roboti in razne naprave IoT.

    Objavljeno: 19.11.2018 10:00
  • Blackberry se usmerja v računalniško varnost

    Kanadsko podjetje BlackBerry Limited (v preteklosti znano kot RIM, Research In Motion) je v zadnjih letih izdelavo telefonov prepustilo podjetju TCL Communication, sami pa se vse resneje usmerjajo v računalniško varnost.

    Objavljeno: 19.11.2018 08:00
  • Google News bo v Evropi morda ukinjen

    Kot kaže, se obeta nov zaplet glede odnosov med Evropsko Unijo in spletnim velikanom Google. Predstavniki ameriške družbe ne želijo izključiti možnosti, da bi zaradi napovedane spremembe v evropski zakonodaji na območju celotne EU izklopili spletni servis Google News, ki agregira povzetke novic ustvarjenih s strani drugih medijev. Nova zakonodaja namreč predvideva obdavčitev storitev, ki objavljajo vsebine povezane z drugimi viri.

    Objavljeno: 19.11.2018 07:00
  • Uporabniki Instagrama so bili v nevarnosti

    Gesla uporabnikov Instagrama, ki so v preteklosti uporabili zmožnost prenosa vseh objav, so bila do nedavnega v nevarnosti, da jih odkrije nepooblaščeno oko.

    Objavljeno: 18.11.2018 07:00
  • Microsoft z reklamami med branjem elektronske pošte

    Italijanska novičarska spletna stran Aggiornamenti Lumia je odkrila namenske oglase v Microsoftovem odjemalcu elektronske pošte Mail.

    Objavljeno: 17.11.2018 10:00
  • Microsoftova konzola brez optičnih diskov

    Spletišče Thurrott trdi, da bo Microsoft v letu 2019 izdal igralno konzolo brez bralnika optičnih diskov.

    Objavljeno: 17.11.2018 09:00
  • Sharp s telefonom z dvema zarezama

    Kaj je boljše kot telefon z zarezo na vrhu zaslona? Telefon z dvema zarezama!

    Objavljeno: 16.11.2018 07:00
  • Googlove ure z več baterije

    Google je napovedal posodobitev operacijskega sistema Wear OS, katere osrednja izboljšava se bo ukvarjala z varčevanjem energije.

    Objavljeno: 16.11.2018 06:00
  • Japonski minister za računalniško varnost še ni uporabljal računalnika

    Japonski minister za računalniško varnost Yoshitaka Sakurada je šokiral javnost z izjavo, da nikoli v življenju ni uporabljal računalnika.

    Objavljeno: 15.11.2018 15:00
  • Omejitev cen klicev znotraj EU in uvedba 5G

    Evropski poslanci in poslanke so odobrili telekomunikacijski paket, ki omejuje cene klicev v EU in omogoča zelo hitra omrežja 5G do leta 2020.

    Objavljeno: 15.11.2018 11:00
  • Nevronska mreža na ključku

    Intel je predstavil napravo za obdelovanje informacij po vzoru človeških možganov Neural Compute Stick 2.

    Objavljeno: 14.11.2018 12:00
  • Hrošč omogočal brezplačne igre na Steamu

    Podjetje Valve je nagradilo strokovnjaka za varnost, ker je na največjem igričarskem portalu na svetu našel programsko luknjo, ki je omogočala brezplačen prenos sicer plačljivih iger.

    Objavljeno: 14.11.2018 08:00
  • Nigerija preusmerila Googlov svetovni promet na Kitajsko in povzročila mrk

    Ne zavedamo se, kako odvisno je normalno delovanje interneta od zaupanja. To se je vnovič pokazalo včeraj, ko je bil Google v nekaterih državah dobro uro nedosegljiv, ker je zaradi napake v nigerijskih usmerjevalnikih, ki so jo raztrobili ruski in kitajski operaterji, velik del prometa tekel po napačnih poteh.

    Objavljeno: 13.11.2018 19:00
  • SimpOffice, najboljša elektronska pisarna

    Verjetno vam je še kako znana skoraj kaotična situacija, ko je vaš službeni, elektronski naslov večinoma prepoln nepomembne e-pošte. Ali pa med vso to navlako ne najdete za vaš posel pomembne informacije, ki vam jo je poslal sodelavec. Na kakšnem nivoju poteka komunikacija z vašimi sodelavci? Ste mnenja, da bi lahko delovni procesi v podjetju tekli hitreje in preprosteje?

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 13.11.2018 14:30
  • Slabša prodaja telefona iPhone?

    Podjetja, ki z Applom tesno sodelujejo, so objavila slabše rezultate od pričakovanih. Se iPhone ne prodaja dobro?

    Objavljeno: 13.11.2018 08:00
  • Kako je WhatsApp ustoličil novega brazilskega predsednika

    Pred dvema tednoma so Brazilci za novega predsednika izvolili skrajno desnega politika Jairja Bolsonara. Da je zmagal človek, ki je znan predvsem po seksističnih, nacionalističnih, ksenofobičnih in homofobičnih izjavah, ima med vsemi mediji največjo zaslugo WhatsApp. To so bile prve brazilske volitve, ki se niso dobile po televiziji, temveč po družbenem omrežju.

    Objavljeno: 13.11.2018 05:00
  • Lenovo in strategija za prihodnost

    Lenovo, kitajski, oz. kar svetovni velikan, je v Budimpešti pripravil dogodek Inteligent Futures, na katerem je novinarje in partnerje iz regije srednje in južne Evrope seznanil s poslovnimi rezultati in načrti za prihodnost.

    Objavljeno: 12.11.2018 14:00
  • Milijarda prometa v minuti in pol

    Kitajski spletni trgovec Alibaba je postavil občudovanja vreden rekord, v pičlih petinosemdesetih sekundah je prodal za milijardo ameriških dolarjev izdelkov.

    Objavljeno: 12.11.2018 12:00
  • Umetna inteligenca bere novice

    Kitajska novičarska agencija Xinhua je predstavila animiranega napovedovalca, ki s pomočjo umetne inteligence bere novice.

    Objavljeno: 12.11.2018 10:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji