Objavljeno: 22.11.2018 06:00

Skype sodeluje z Amazonovo Alexo

Amazon Echo in druge naprave, ki vsebujejo digitalno pomočnico Alexa odslej podpirajo tudi pogovore prek omrežja Skype. Ta korak je bil dogo pričakovan, saj se pametni zvočniki, kot je Echo, zdijo kot nalašč za zvočne konferenčne povezave, ki jih ponujajo Skype in sorodni programi.

Za uporabo nove integracije teh dveh spletnih storitev je potrebno v konfiguracije naprave z Alexo vpisati uporabniški račun za Skype, nakar bomo lahko na pametnem zvočniku opravljali in sprejemali klice prek omrežja Skype. Še več, Alexa prek storitve Skype Out podpira tudi klice v telefonska omrežja. Kdor živi v ZDA dobi za spdbudo prva dva meseca celo 100 minut brezplačnih pogovorov.

Povezava Alexe s Skypom je naslednji korak v vse bolj tesnem sodelovanju med dvema tehnološkima velikanoma. Ko so na eni od konferenc namignili prihod te povezave, je bilo sprva rečeno, da bo Skype deloval le z pametnim zaslonom Amazon Echo Show, na katerem med drugim lahko opravljamo tudi videokonferenčne klice.

Zdaj pa je postalo jasno, da Skype deluje na celotni paleti naprav s pomočnico Alxea, torej tudi na najmanjšem pametnem zvočniku Echo Dot, ki ga je trenutno v akcijski ponudbi mogoče dobiti za 35 evrov. Povezovanje med obema storitvama deluje tudi v drugi smeri, saj je Microsoft nedavno objavil podporo za pomočnico Alexa v okolju Windows 10 in na igralnih konzolah Xbox One.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji