Objavljeno: 19.11.2018 08:00

Blackberry se usmerja v računalniško varnost

Kanadsko podjetje BlackBerry Limited (v preteklosti znano kot RIM, Research In Motion) je v zadnjih letih izdelavo telefonov prepustilo podjetju TCL Communication, sami pa se vse resneje usmerjajo v računalniško varnost.

Tako so prejšnji teden najavili nakup varnostnega podjetja Cylance za 1,4 milijarde dolarjev. Cylance je sicer znan ponudnik varnostnih rešitev, predvsem za zaščito zaključnih točk (end-point security), imajo več kot 3.500 večjih poslovnih strank.

Cylance bo ostal samostojna poslovna enota znotraj BlackBerryja, gre pa za največji nakup kanadskega podjetja v zadnjih nekaj letih. S tem si utrjujejo pozicijo pomembnega igralca na področju varnosti, vse bolj merijo tudi na internet stvari; med drugim omenjajo tudi varnost v splet povezanih avtomobilov. Lani so sicer kupili tudi britansko podjetje Encription Limited (ponujajo varnostne preglede podjetji), pred tem pa tudi podjetje WatchDox, ki se ukvarja z varnostjo podatkov oziroma datotek. S temi nakupi in licenciranjem pametnih telefonov omenjenemu podjetju TCL, je BlackBerry v nekaj letih povsem obrnil poslovno strategijo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji