Objavljeno: 20.11.2018 09:00

Microsoft Azure Blockchain Development Kit

Microsoft je objavil nov razvojni komplet (SDK), ki omogoča razvoj aplikacij na temelju veriženja blokov (blockchain) in pametnih pogodb (smart contracts) v oblačnem okolju Microsoft Azure. Razvojni komplet vsebuje vse potrebne gradnike, primere rabe in potrebno storitve v oblaku za gostovanje bločne verige.

Ismagilov/Getty Images

Celoten komplet temelji na principu storitev brez strežnikov (serverless architecture), podpira pa tudi upravljanje ključev, integracijo s podatki, ki niso v verigi (off-chain), nadzor nad stanjem verige in orodja za podatkovno sporočanje. Med primeri najdemo integracijo s telefonskimi glasovnimi sporočili in sporočili SMS, povezavo z napravami IoT, povezavo z zalednimi sistemi in povezavo z digitalnimi pomočniki (chatbots).

Razvojni sistem uporablja različne komponente sistema Azure, med katerimi obstoječe gradnike za izgradnjo veriženja blokov, kot je Azure Blockchain Workbench. Za povezavo z odjemalci predvidevajo komunikacijo prek protokola REST, podpirajo pa tudi integracijo v nekatere obstoječe Microsoftove tehnologije za upravljanje procesov, kot je orodje Microsoft Flow.

Razvojni komplet nameravajo postopoma dograjevati z novimi funkcionalnostmi. Prva se osredotoča na naprave IoT, integracijo z zalednimi sistemi in vzpostavitvijo sistema pametnih pogodb. Kasneje pridejo na vrsti drugi scenariji rabe.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji