Objavljeno: 17.11.2018 10:00

Microsoft z reklamami med branjem elektronske pošte

Italijanska novičarska spletna stran Aggiornamenti Lumia je odkrila namenske oglase v Microsoftovem odjemalcu elektronske pošte Mail.

Povprečen nabiralnik elektronske pošte je danes poln najrazličnejših promocij in neželenih ponudb. Medtem ko so bile reklame doslej omejene zgolj na prejeta sporočila, nam jih bo v prihodnje prikazoval celo sam odjemalec elektronske pošte.

Microsoft razmišlja, da bi oglase vgradil kar v nabiralnik Inbox. Funkcionalnost, ki so jo odkrili pri italijanskem spletišču Aggiornamenti Lumia, je velikan iz Redmonda preizkušal v beta različici programa Mail, privzeti izbiri za branje elektronske pošte v operacijskem sistemu Windows 10. Test, ki je bil po besedah Microsofta namenjen zgolj nekaterim državam, med njimi Braziliji, Kanadi, Avstraliji in Indiji, je ciljal na uporabnike operacijskih sistemov Windows 10 Home in Pro, ki niso imeli naročnine Office 365. Preizkušanje so po glasnih kritikah spletne skupnosti, (začasno?) ustavili. Zakaj so se oglasi pojavili tudi v drugih delih sveta, niso pojasnili.

Aggiornamenti Lumia

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji