• Slack pobrisal uporabnike, ki so obiskali sovražne države

    Priljubljeno spletno orodje Slack se je znašlo pod plazom obtožb, ko so vzdrževalci ukinili račune uporabnikom, ki so v preteklosti obiskali s strani ZDA sankcionirane države.

    Objavljeno: 21.12.2018 14:00
  • Apple primoran ustaviti prodajo starejših iPhonov v Nemčiji

    Nemško sodišče je v patentnem sporu med podjetjema Apple in Qualcomm razsodilo v prid slednjega in posledično ustavilo prodajo telefonov iPhone.

    Objavljeno: 21.12.2018 08:00
  • Microsoft za varen zagon sumljivih programov

    Microsoft je splavil novo zmožnost operacijskih sistemov Windows 10 Pro in Enterprise, s katero uporabniku omogoča varen zagon sumljivih programov.

    Objavljeno: 20.12.2018 10:00
  • Najbolj iskane pesmi leta 2018

    Spletna storitev Shazam je objavila najbolj iskane pesmi v letu 2018.

    Objavljeno: 20.12.2018 09:30
  • Hekerji prisluškovali diplomatom EU

    Po podatkih The New York Timesa so hekerji več let prisluškovali prometu, ki je potekal po komunikacijskem omrežju za diplomate Evropske unije. V tem čas so pridobili več tisoč depeš, ki so zelo iskreno opisovale mnenja in prizadevanja diplomatov, denimo zaskrbljenost zaradi nepredvidljivosti Trumpove diplomacije ali težave v odnosih z Rusijo in Kitajsko.

    Objavljeno: 20.12.2018 09:00
  • Podjetja na FB imela dostop tudi do zasebnih sporočil!?

    New York Times razkriva, kako tesne so bile vezi največjega družabnega omrežja na svetu z drugimi tehnološkimi velikani.

    Objavljeno: 19.12.2018 13:00
  • Elon Musk s povabljenci testiral podzemni tunel v Los Angelesu

    Podjetje Elona Muska The Boring Company je dokončalo tunel v Los Angelesu, ki voznikom avtomobilov Tesla omogoča hitro potovanje z enega konca mesta na drugega.

    Objavljeno: 19.12.2018 09:00
  • Naprednejši pametni okvirji

    Samsungovi pametni okvirji, v osnovi televizorji za uporabnike z umetniško dušo, bodo z novo serijo izdelkov napredovali z dodatnimi storitvami in kakovostnejšimi zasloni QLED.

    Objavljeno: 19.12.2018 08:00
  • Pasja uta za novoletne praznike

    Ford je izdelal pasjo hiško, ki bo kužke ščitila pred pokanjem petard.

    Objavljeno: 18.12.2018 13:00
  • Shamoon se je vrnil in napadel naftnega giganta

    Vrnil se je virus Shamoon, ki se je minuli teden pojavil v dveh oblikah in napadel tudi energetska podjetja na Bližnjem vzhodu. Prvi so napad potrdili v italijanskem podjetju Saipem, kjer je virus onesposobil približno 10 odstotkov računalnikov. Saipem je naftni in plinski gigant, ki ima 46.000 zaposlenih in ima obsežne operacije tudi na Bližnjem vzhodu (Savdska Arabija, Združeni arabski emirati, Kuvajt), v Indiji, na Škotskem in seveda Italiji, kjer so bili prizadeti njegovi računalniški sistemi. Sicer posluje v več kot 60 državah.

    Objavljeno: 18.12.2018 05:00
  • Applova sporna zareza

    Zareza na vrhu zaslona novejših telefonov iPhone je predmet nove tožbe proti velikanu iz Cupertina.

    Objavljeno: 17.12.2018 14:00
  • Umrl oče video vinjet Vine

    Umrl je Colin Kroll, soustanovitelj nekdaj izredno priljubljene storitve Vine.

    Objavljeno: 17.12.2018 10:00
  • Zakaj potrebujemo kakovostno infrastrukturo v podatkovnem centru?

    Izognimo se nepotrebnim izpadom in prekinitvam v podatkovnem centru s temu primerno infrastrukturo in izkoristimo ves potencial, ki nam ga ponujajo naši strežniki, usmerjevalniki in stikala.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 17.12.2018 09:00
  • Upogljivi telefon Samsung Galaxy Fold

    Samsung je pred nekaj tedni javnosti bežno prikazal svoj prvi telefon z upogljivim zaslonom, zdaj pa je korejska analitska družba CCS-CIMB Research ponudila precej več podrobnosti o prihajajoči dolgo pričakovani novosti.

    Objavljeno: 16.12.2018 21:00
  • Brskalnik Opera vsebuje denarnico za kriptovalute

    Najnovejša različica spletnega brskalnika Opera za operacijski sistem Android je dobila zanimivo novost – denarnico za hrambo in uporabo kriptovalut. Specifično denarnica za zdaj lahko sprejema kriptovalute temelječe na standardu Ethereum.

    Objavljeno: 15.12.2018 01:00
  • Umetna inteligenca razpoznava predmete v skoraj popolni temi

    Raziskovalci univerze MIT pogosto premikajo mejo uporabnosti umetne inteligence in algoritmov strojnega učenja. Najnovejši projekt prikazuje, kaj vse je mogoče doseči z uporabo kombinacije klasičnih algoritmov in algoritmov umetne inteligence. S pomočjo tovrstnih algoritmov si lahko obetamo razpoznavo predmetov v zelo slabih svetlobnih razmerah, kot tudi podrobnosti pri posnetkih miniaturnih predmetov, na primer bioloških tkiv.

    Objavljeno: 14.12.2018 01:00
  • Intelovi procesorji v bodoče z 10-nm arhitekturo in 3D zlaganjem komponent

    Intel je na posebnem dogodku spregovoril o prihajajočih generacijah procesorskih izdelkov, predvsem pa novih tehnologijah, ki jih bomo lahko srečali od leta 2019 dalje. Na srečanju so tako prvič javno potrdili prihod njihove prve generacije procesorjev v 10-nm arhitekturi, ki jo bomo poznali pod družinskim imenom Sunny Cove. Podrobnosti bodo sledile v naslednjih mesecih.

    Objavljeno: 14.12.2018 01:00
  • Nvidia Jetson - možgani za bodoče robote

    Nvidia je naredil pomemben korak v razvoju sestavnih delov za prihajajoči rod pametnih robotov. Računalniški modul Jetson AGX Xavier je komplet procesnih enot, ki omogoča upravljanje večine funkcij robotov, vključno s procesiranjem algoritmov umetne inteligence. Brez zadržkov lahko trdimo, da gre za možgane tipičnega robota, ki ga bomo srečali v prihodnosti.

    Objavljeno: 13.12.2018 14:00
  • MongoDB tudi za poslovno poročanje

    MongoDB sodi med najbolj priljubljene nerelacijske (NoSQL) podatkovne baze, vendar podjetje ponuja še precej več, kot zgolj kot samo bazo. Zanimiva novost je orodje MongoDB Charts, ki ponuja grafično vizualizacijo in analizo podatkov v realnem času, med drugim tudi iz podatkovnih virov, ki so bili doslej težavni za upodobitev v realnem času.

    Objavljeno: 13.12.2018 08:00
  • Zasebni oblaki kot periferne enote javnega oblaka

    Čeprav se svet čedalje bolj usmerja v uporabo storitev v javno dostopnih oblakih, so številna podjetja še vedno skeptična glede zaupanja v okolja, nad katerimi nimajo celotnega nadzora. Toda vodilni proizvajalci že praktično vsi po vrsti ponujajo rešitve, ki združujejo oba svetova: tehnologijo, ki jo srečamo v javnih oblakih, a priročno zapakirano v strežnike, ki jih podjetja namestijo v svoje podatkovne centre, zadaj za skrbno varovane požarne zidove.

    Objavljeno: 12.12.2018 01:00
  • Vremenske aplikacije v resnici preprodajajo lokacijske podatke

    Leta 2016 je IBM kupil The Weather Channel, predvsem v ZDA zelo priljubljen vremenski kanal, ki ima tudi zelo priljubljeno vremensko aplikacijo. Zakaj??

    Objavljeno: 11.12.2018 11:00
  • Google+ spet ogrozil zasebnost podatkov

    Google je v zadnjih dveh mesecih že dvakrat našel varnostne luknje v programski kodi zdaj že odpisanega družabnega omrežja Google+. Prek njih bi lahko razvijalci prišli do neavtoriziranega dostopa do zasebnih podatkov, ne glede na to, ali so jih lastniki označili za javne ali zasebne. Sem sodijo imena, elektronski naslovi, poklic, starost, spol in drugi.

    Objavljeno: 11.12.2018 08:00
  • 87% podjetij slabo obvladuje poslovno analitiko

    Podjetje Gartner je opravilo raziskavo o zrelosti uporabe strategij in orodij za poslovno analitiko, ki je nakazuje vse prej kot rožnato stanje v podjetjih. Po navedbah raziskovalcev ima kar 87% podjetij zelo nizko stopnjo zrelosti pri uporabi orodij s področja poslovne inteligence in analitike.

    Objavljeno: 11.12.2018 08:00
  • Google ustavil podporo četrtemu Androidu

    Google je opozoril razvijalce, da pri razvoju storitev Play opušča podporo Androidu 4.0, bolj znanem pod imenom Ice Cream Sandwich.

    Objavljeno: 10.12.2018 11:30
  • Apple s pripomočkom za spanje

    Apple je pričel prodajati tipalo, ki sledi uporabnikovim spalnim navadam.

    Objavljeno: 10.12.2018 11:00
  • AlphaZero blesti v šahu, šogiju in goju

    Začelo se je z AlphaGojem, ki je pred dvema letoma in pol premagal aktualnega prvaka v antični kitajski igri go. AlphaGo je bil izdelek podjetja DeepMind, ki je danes že Googlova podružnica. Go velja za bistveno zahtevnejšo igro od šaha, kjer je človek primat izgubil že pred dvajsetimi leti, ko je Deep Blue premagal Garryja Kasparova. Ker imamo danes že v mobilnih telefonih več računske moči, kot jo je imel Deep Blue, ni presenetljivo, da so sčasoma padle tudi druge igre.

    Objavljeno: 9.12.2018 05:00
  • Samsung Galaxy S10 morda res z "luknjo". Ali dvema.

    Pisali smo že o tem, da Samsung ne verjame v zareze, ki so danes tako priljubljene v veliki večini telefonov, in da razmišlja o alternativnih rešitvah. Seveda takšnih, ki bi sprednjo površino telefona v kar največji meri posvetili ekskluzivno zaslonu. Če je verjeti Evanu Blassu, ki je podatke pridobil iz ugibanj proizvajalcev dodatkov ohišij za telefone, naj bi imela t.i. modela S10 Lite in S10 na sredini zaslona eno luknjo za kamero, večji model "S10+" pa dve. To nekako ustreza protitipu Infinity-O, ki so ga odgovorni pri Samsungu že omenjali. Največji model naj bi imel diagonalo zaslona kar 6,4-palca.

    Objavljeno: 9.12.2018
  • Fluoridne baterije korak bliže

    O prebojih na področju baterij često beremo, precej manj pogosto pa jih občutimo tudi v vsakdanjem življenju. To pot o pomembnem dosežku poročajo iz Honde, kjer so v sodelovanju s Caltechom in NASO uspeli izdelati fluoridne baterije, ki delujejo blizu sobne temperature.

    Objavljeno: 8.12.2018 17:00
  • Kako so tiskalniki sami od sebe začeli tiskati, iz dolgčasa

    PewDiePie, »jutuber« z največ naročniki, je v nevarnosti, da bo to prvo mesto izgubil, saj ga dohiteva kanal T-Series, ki predvaja odlomke iz Bolivudskih serij. Razlog za preplah, pravijo njegovi privrženci!

    Objavljeno: 8.12.2018
  • HoT je vedno fer operater

    HoT drži obljubo, da ne bo dražil tarif in da uporabnikov ne bo obremenjeval s skritimi stroški. Do 31. decembra 2018 pa ponuja gratis prenos številke oziroma povrne tudi stroške prenosa številke.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 3.12.2018 09:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji