Oglasno sporočilo
Objavljeno: 17.12.2018 09:00

Zakaj potrebujemo kakovostno infrastrukturo v podatkovnem centru?

Izognimo se nepotrebnim izpadom in prekinitvam v podatkovnem centru s temu primerno infrastrukturo in izkoristimo ves potencial, ki nam ga ponujajo naši strežniki, usmerjevalniki in stikala.

Ali ste vedeli, da je za več kot 50 % vseh izpadov v podatkovnih centrih kriva slaba fizična infrastruktura? In to infrastruktura, ki je temelj podatkovnega centra in se menja enkrat na nekaj deset let, če se sploh menja. Zakaj ne bi že v samem začetku zagotovili vašim strežnikom in ostali mrežni opremi infrastrukture, ki si jo zaslužijo?

Tu nastopi Panduit, ki se je v industriji podatkovnih centrov uveljavil kot sinonim za kakovost in zanesljivost. Ameriški proizvajalec fizične infrastrukture Panduit ponuja celostno rešitev za zanesljiv podatkovni center, ki se ponaša z učinkovitim izkoristkom električne energije in kakovostnimi proizvodi, ki so vedno narejeni nad industrijskimi standardi. Podjetje Panduit s svojim razvojnim centrom slovi kot inovator na področju podatkovnih centrov, saj v sodelovanju z ostalimi giganti, predvsem proizvajalci aktivne mrežne opreme, nenehno iščejo rešitve, ki bi v prihodnosti povečale učinkovitost delovanja podatkovnih centrov.

Za energijsko učinkovit podatkovni center tako skrbijo vrhunski kabineti serije Net-Access™, pri katerih so pri Panduitu pomislili prav na vse podrobnosti, da bi v zaprtih termičnih sistemih (hot/cold aisle containmet) izkoristili prav vsako sapico hladnega zraka, ki vam hladi tako dragocene strežnike in usmerjevalnike. Pri Panduitu se zavedajo, da zaradi konstante rasti podatkovnih centrov in stalnega dodajanja novih kabinetov ni vedno možno postaviti kabineta, ki bi si ga sami želeli, temveč uporabimo bodisi tistega, ki nam ga zraven aktivne opreme »podari« proizvajalec, bodisi tistega, ki ga ima dobavitelj na zalogi. Posledično niso vsi kabineti istih dimenzij in jih je skorajda nemogoče postaviti v termični sistem. Da bi vas odrešili teh skrbi, so pri Panduitu razvili univerzalen termični sistem, ki paše k čisto vsem kabinetom na tržišču.

Velikokrat slišimo stavek: »Kabel je kabel.« To seveda ni res, saj je kabel temelj mrežne infrastrukture; primerjamo ga lahko s cesto, ki je temelj prometne infrastrukture, pa nihče ne reče »cesta je cesta«. Če bi bila pri cestah ista miselnost, bi se danes vsi vozili po makadamskih cestah. Nihče tudi ne bi kupil ferrarija in se z njim peljal po kolovoznih poteh. Podobno velja tudi pri mrežni infrastrukturi. Zakaj bi strežnike, ki stanejo po več deset tisoč evrov, povezovali s kabli, ki nam jih je priporočil lokalni električar, ker kabel je pač kabel in pomembno je, da je cenejši. Pri Panduitu so razvili in patentirali posebno MaTrix folijo, ki ovija bakrene parice in s tem zmanjšuje presluhe z ostalih kablov v snopu. Neoklopljen Matrix kabel se ponaša z boljšimi lastnostmi kot oklopljen mrežni kabel, vendar brez potreb po ozemljitvi kablovja. Panduit ponuja tudi najtanjši mrežni kabel na trgu, kar je še posebej pomembno tam, kjer ni veliko prostora za polaganje kablov. Tanjši kabli z istimi zmogljivostmi so v podatkovnemu centru lahko dodaten plus pri prevezovanju (patch kabli), saj zaradi manjše površine znatno povečajo pretok zraka in vpihnjen hladni zrak lažje hladi komponente nad mesto, kjer se nahajajo patch kabli.

Panduit ima kot podjetje več kot tisoč patentov, med njimi so najbolj omembe vredni na področju optičnih vlaken. S patentiranim večrodovnim vlaknom SignatureCore™ so razredu OM4 dodali kar 20 odstotkov dodatne dolžine, razredu OM5 pa 15 odstotkov. To je še posebej pomembno, ko imamo dolžine povezav daljše, da bi uporabili klasična večrodovna vlakna, a moramo ravno zaradi tega preiti na enorodovno vlakno – ki pa ima laserje do petkrat dražje kot večrodovno vlakno.

Sedaj, ko je vse postavljeno v kabinete in povezano med seboj, je potrebno vse vklopiti v elektriko in zagnati. Tu pride na vrsto nova linija Panduitovih inteligentnih PDU-jev SmartZone™ G5 iPDU, ki so na letošnjem Data Center Solution Awards v kategoriji za najboljši PDU leta prejeli drugo mesto. PDU-ji ponujajo kontrolo pristopa v kabinet, okoljsko senzoriko in »real-time« nadzor porabe električne energije. To pripomore k izboljšani varnosti v podatkovnem centru ter z nadzorom temperature tudi k bolj optimiziranemu podatkovnemu centru.

Če želite, da bo vaš podatkovni center stroškovno učinkovit lahko vgradite tudi programsko opremo za nadzor infrastrukture, oziroma DCIM (Data Center Infrastructure Management). Programska oprema Synapsense® zbira podatke iz senzorjev za temperaturo, zračni pritisk in vlago ter s pomočjo tehnologije Active Control samodejno uravnava moč hlajenja vašega podatkovnega centra. Tako vaš podatkovni center nikoli ne bo podhlajen in pa tudi, kar je najbolj pogosto pri nas, »prehlajen«. Tu se lahko hitro prihrani do 30 % električne energije, ki je potrebna za hlajenje vašega podatkovnega centra. In kar je še pomembneje, to se pozna pri manjšem računu za elektriko.

Za več informacij o Panduitovih proizvodih in rešitvah za podatkovne centre se obrnite na podjetje EGAL, ki je Panduitov ekskluzivni zastopnik, in vam bodo znali strokovno svetovati ali pa si več oglejte na Panduitovi spletni strani www.panduit.com.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji