Objavljeno: 25.11.2018 08:00

Nove podrobnosti o Samsungih Galaxy S10

Če je gre verjeti govoricam, ki jih navajajo menda dobro obveščeni viri, bo Samsung v začetku naslednjega leta predstavil kar pet novih modelov telefonov višjega cenovnega razreda. Če so ti isti viri doslej navajali, da bo novi Galaxy S10 na voljo v treh različicah (standarda izvedba, različica z večjim zaslonom, cenejša izvedba), zdaj namigujejo, da bo z rahlim zamikom na trg prišel še četrti model, ki so bo po lastnostih in ceni umestil nad prve tri.

Novi model za zdaj imenujejo Galaxy S10 5G, ker bo kot prvi Samsungov model podpiral nov standard mobilne telefonije 5G. Toda to ne bo edina novost, ki jo bo prinašal ta model. Tako kot manjši modeli bo imel zaslon do samih robov, ki pa bo še nekoliko večji kot pri manjših bratih. Omenjajo diagonalo 6,7 palcev, kar je nekaj milimetrov več kot pri 5,8 in 6,4-palčnih S10 in S10+.

Galaxy S10 5G naj bi imel vgrajenih kar šest fotografskih tipal. Da prav ste prebrali, 4 zadaj in dva na prednji strani telefona. Dva na prednji strani postavljata pod vprašaj teorijo, da bo novi S10 imel fotografsko tipalo za selfije kar sredi zaslona, kot miniaturno odprtino v zaslonu. Pojavljajo se namigi, da bi tipala lahko pristala v kotih zaslona, kjer je morda njihova prisotnost manj opazna.

Kot smo že poročali, bo Galaxy S10 imel vgrajen procesor Snapdragon 855 in ponekod njegov Samsungov ekvivalent v obliki procesorjev Exynos. Viri blizu razvojnega oddelka zdaj navajajo da bosta dve procesorski jedri specializirani za nove funkcionalnosti s področja strojnega učenja in umetne inteligence. To tehnologijo bodo uporabili pri procesiranju fotografij, računalniškem vidu in razpoznavi govora, kar se bo vse lokalno izvajalo na telefonu. Samsung menda razvija poseben program za borzno trgovanje, ki bo omogočal zvočno prebiranje finančnih novic in glasovno naročanje nakupov delnic.

Zadnja od omejenih petih novosti pa bo nov model Galaxy F ali Galaxy Flex, ki bo vseboval tehnologijo upogljivih zaslonov, kot so jo na hitro v začetku novembra predstavili v obliki prototipa z zaslonom Infinity Flex. Ta bo imel v zloženi različici 4,6-palčni zaslon, ki ga bo moč razširiti na 7,3-palca. Telefon ne bo za vsakogar, saj namigujejo začetno ceno okoli 2.000 dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji