Novice

 • Nortel pred bankrotom

  Da gospodarska kriza ni le mit in izmišljotina novinarjev pričajo pravi primeri propadanja podjetij. Slabo poslovanje je na kolena spravilo tudi nekdanjega telekomunikacijskega giganta Nortel, saj je le-ta po poročanju Reutersa vlade ZDA, Kanade in nekaterih držav v Evropski Uniji zaprosil za zaščito pred bankrotom.

  Objavljeno: 17.1.2009več
 • Kitajci množično na internet

  Kot poročajo z Daljnega Vzhoda, je internet velik hit na Kitajskem. V zadnjem poročilu tamkajšnje organizacije China Internet Network Information Center, ki seveda deluje pod vladnim okriljem, namreč beležijo kar 298 milijonov uporabnikov interneta, kar je skoraj 42-odstotni porast glede na leto 2007.

  Objavljeno: 17.1.2009več
 • Si.mobil raste

  Si.mobil je imel ob koncu lanskega leta več kot pol milijona uporabnikov in s tem 27,7-odstotni tržni delež. Število Si.mobilovih uporabnikov se je v zadnjih treh mesecih leta 2008 povečalo za 18.400 uporabnikov in ob koncu leta doseglo številko 570.600, kar predstavlja 14,7-odstotno rast v primerjavi z letom poprej.

  Objavljeno: 16.1.2009več
 • Steve Jobs na zdravniški dopust

  Izvršni direktor korporacije Apple, Steve Jobs, ima že dalj časa težave z zdravjem. Prav zato se vse manj pojavlja v medijih, tudi na zadnji MacWorld ga ni bilo. Zato so okoli podjetja že začele krožiti temne govorice, da bo človek, ki je s svojimi odločitvami zaznamoval vsaj zadnje desetletje v tej inudstriji, podlegel raku.

  Objavljeno: 16.1.2009več
 • iPROM bruha oglase

  Zaposleni v oddelkih za trženje so očitno naposled le spoznali, kje se nahaja množica ljudi - na spletu vendar. In miru je bilo nepreklicno konec, saj nas sedaj z oglasi bombardirajo na praktično sleherni spletni strani. Podjetje iPROM, pionir slovenske internetne oglaševalske industrije, je v preteklem letu uporabnikom slovenskih spletnih medijev posredovalo več kot 4,3 milijarde spletnih oglasov.

  Objavljeno: 16.1.2009več
 • Pocenitve pri Intelu

  Dober teden po splavitvi novih AMD-procesorjev so pri Intelu za tekmeca pripravili nov udarec. Pocenitev procesorjev. Dobro obveščeni viri pravijo, da se bo pocenila večina aktualnih procesorjev, dvojedrniki (Core 2 Duo) za okoli 13 odstotkov, štirijedrniki in strežniški Xeoni pa za 15-40%.

  Objavljeno: 15.1.2009več
 • Xbox 360 ostaja brez Blu-ray pogona

  Kljub drugačnim namigovanjem špekulantov in željah igračarske skupnosti, bo igralna konzola Xbox 360 do nadaljnjega shajala brez Blu-ray pogona. Pri Microsoftu namreč trdijo, da za omenjeni pogon ni večje zahteve s strani uporabnikov, da bi utemeljila zamenjavo pogona.

  Objavljeno: 15.1.2009več
 • Garmin in doživljenjsko nadgrajevanje kartografij

  Pri Garminu so se odločili za zanimivo poslovno potezo. Gre za možnost doživljenjskega nadgrajevanja kartografij, ki so ga poimenovali nüMaps Lifetime. Storitev bo omogočala uporabnikom cestnih navigacij Garmin dostop do nadgradenj kartografij in interesnih točk vsak kvartal v času življenjske dobe osebne cestne navigacijske naprave.

  Objavljeno: 14.1.2009več
 • WD-jeva dva terabajta

  Pa smo tu. Nova mera za pogovore o kapaciteti diskov brez dvoma postaja terabajt. Na poti v trgovine je namreč nov disk proizvajalca Western Digital, ki se bo pohvalil s kapaciteto 2 TB. Gre za izdelek iz družine Caviar Green Series, ki bo na voljo v dveh različicah – hitrejši in počasnejši.

  Objavljeno: 14.1.2009več
 • Kuj EEE-je dokler so vroči

  ASUS-u je poteza z malimi prenosnimi računalniki, EEE PC-ji, odlično uspela. Pod omenjeno blagovno znamko pa lahko v bodoče pričakujemo tudi mobilni telefon. In to že v bližnji prihodnosti, saj ima predsednik omenjene družbe, Jonney Shih, presneto dobro predstavo o tem, kaj vse bi se dalo z njim postoriti.

  Objavljeno: 14.1.2009več