Objavljeno: 21.12.2009

Računalnika na platformi Android

Podjetje ICD je v kratkem času predstavilo dva zanimiva prenosna računalniška sistema, ki temeljita na platformi Android 2.0 Eclair, ki je sicer prvenstveno namenjena pametnim mobilnikom.

Pri ICD so uporabnike najprej presenetili z modelom Android Vega, ki v napravi, opremljeni z 15-palčnim zaslonom, vsebuje večino računalniških komponent. Kot pravijo sami, je naprava prvenstveno namenjena domačim uporabnikom, ki si ogledujejo multimedijske vsebine in deskajo po spletu.

Še večje presenečenje pa je model Android Ultra, ki v napravi kompaktnih mer (186 x 158 x 18 mm) združuje 7-palčni na dotik občutljiv zaslon ter zmogljivo strojno osnovo, zgrajeno okoli novega čipovja Nvidia Tegra T20. Kot večina pametnih mobilnikov, je tablični računalnik ICD Android Ultra opremljen z vrsto komunikacijskih vmesnikov, in sicer podporo mobilnim omrežjem 3G, brezžični vmesnik WiFi b/g ter Bluetooth 2.1. Uporabnik lahko izbira tudi med vrsto zaslona, saj je ta na voljo v dveh različicah, ki se razlikujeta po prikazani ločljivosti (800 x 480 ali 1024 x 600 točk).

Proizvajalec navaja, da naj bi vgrajena baterija in varčna zasnova računalnikov zadostovala za dobre 4 ure avtonomije 600 gramov težke naprave, kar bo vsekakor več kot dovolj za ogled priljubljenih vsebin tudi na večjih zaslonih – med vmesniki namreč ne manjka niti mini-HDMI priključek.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji