Objavljeno: 22.12.2009

Sony Ericsson Yari

Pri Sony Ericssonu se vse bolj osredotočajo na "zabavni del" segmenta mobilne telefonije. Igričarskih izkušenj jim seveda ne primanjkuje, z novim modelom, poimenovanim Yari, pa na področje mobilnikov prinašajo igranje s kretnjami (ang. gesture gaming). 2,4-palčen zaslon ter GPS-modul in druge tehnološke dobrote so v tem primeru v podrejeni vlogi.

Pri SE Yariju je pritiskanje tipk zgodovina, uporabnik z igranjem s kretnjami gibe izvaja pred samim zaslonom mobilnika. V poštev seveda pridejo vse "funkcije", denimo zavrti, nagni, obrni, treskni ... in druge. Yari je "v grobem rečeno" mobilni Wii, saj bo z vrsto iger, predvsem tenisom ali boksom, poskrbel, da uporabnik ne bo pridobil dodatne telesne teže. Večina iger, tudi take, ki izkoriščajo že znano upravljanje z nagibanjem telefona, je že prednaloženih, še več (tako brezplačnih kot plačljivih) pa jih je na voljo za prenos s portala PlayNow arena.

Tudi sicer Sony Ericsson Yari stavi predvsem na večpredstavnostne funkcije. Opremljen je s fotoaparatom z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik ter za omenjenega proizvajalca že standardnim precej zmogljivim glasbenim predvajalnikom. Yari deluje v omrežjih GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 in UMTS/HSDPA 900/2100, na voljo pa bo v kratkem. Uporabniki bodo lahko izbirali med črno ali belo barvno kombinacijo.

www.sonyericsson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji