Objavljeno: 23.12.2009

Nikoni gredo zopet v vesolje

Ameriška vesoljska agencija NASA že desetletja uporablja Nikonovo fotografsko opremo za beleženje vsega dogajanja na vesoljskih misijah. Na naslednjo misijo mednarodne vesoljske postaje ISS bodo tako poslali več aparatov Nikon D3S ter objektivov AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED, ki bodo uporabljeni za fotografsko dokumentiranje.

Astronavti so z Nikoni naredili več zanimivih posnetkov plovila, njegovih delov in okolice, pa tudi planeta Zemlje, kot navajajo pri NASA so uspeli zajeti več kot 700.000 vrhunskih posnetkov. Za prihodnje vesoljske misije so zato pri Nikonu naročili še 11 novih digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov Nikon D3S ter sedem vrhunskih objektivov AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED.

Posebnost Nikonov D3S je ta, da bodo aparati ostali povsem serijski, torej takšni, kot jih lahko zahtevni uporabniki kupijo v trgovinah. Njihova serijska kakovost izdelave je namreč dosegla vse zahteve in preizkuse agencije NASA. V preteklosti so namreč modele, ki so bili uporabljani na vesoljskih misijah, pri Nikonu opremljali s posebno tekočino za mazanje gibljivih delov, prav tako pa so jim standardna tesnila nadomestili z drugimi.

www.nikon.com

www.nasa.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji