Novice

 • Nova odpuščanja pri Dellu

  700 zaposlenih pri podjetju Dell praznikov ne bo pričakalo prav prešerne volje. Delodajalec je namreč prekinil pogodbe o delu, večina odpuščenih pa je službe izgubila v Maleziji.

  Objavljeno: 24.12.2009več
 • Hynixov pomnilnik dosegel 7 GHz

  Pri podjetju Hynix so razvili novo generacijo pomnilnikov GDDR5, ki jih poleg visoke kapacitete odlikuje tudi izjemno visok delovni takt. Gre namreč za prve 2 Gb čipe, ki ničle in enice prenašajo pri frekvenci 7 GHz.

  Objavljeno: 23.12.2009več
 • AMD-jev Stream za razvijalce

  Pri podjetju AMD so izdali različico programske kode ATI Stream SDK 2.0 za razvijalce. Gre za skupek tehnologij, ki AMD-jevim (beri: ATI-jevim) grafičnim procesorjem omogočajo boljše sodelovanje z osrednjim procesorjem pri procesiranju najrazličnejših vsebin, ne zgolj grafike.

  Objavljeno: 23.12.2009več
 • Nikoni gredo zopet v vesolje

  Ameriška vesoljska agencija NASA že desetletja uporablja Nikonovo fotografsko opremo za beleženje vsega dogajanja na vesoljskih misijah. Na naslednjo misijo mednarodne vesoljske postaje ISS bodo tako poslali več aparatov Nikon D3S ter objektivov AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED, ki bodo uporabljeni za fotografsko dokumentiranje.

  Objavljeno: 23.12.2009več
 • Zadnji letošnji Monitor

  Izšla je še zadnja številka Monitorja v tem letu (oziroma, bolje rečeno prva številka leta 2010). V tej številki smo se nekoliko več posvetili takim in drugačnim monitorjem (elektronskim, seveda). Levji delež predstavlja velik preizkus 24 palčnih monitorjev. Vsekakor vredno ogleda, če se vam trenutni monitor zdi že malce premajhen. Preizkusili smo tudi nekaj posebnih računalnikov, med katerimi so tudi štirje modeli, kjer je celotni računalnik zapakiran v ohišje monitorja. Tistim, ki pa še niste končali z božičnimi nakupi, pa bo morda prišel prav velik preizkus digitalnih foto okvirjev.

  Objavljeno: 22.12.2009več
 • LG z najtanjšim televizorjem

  Boj za najtanjši televizor v letu 2009 je očitno odločen. Zmaga odhaja h korejskemu LG Electronics, kateremu je uspelo tik pred koncem leta izdelati digitalni LCD-televizor, debel vsega 2,6 milimetra. Obenem gre za čistokrvni 42-palčnik, ki postreže s polno visoko ločljivostjo (1080p) ter tehta vsega štiri kilograme.

  Objavljeno: 22.12.2009več
 • Sony Ericsson Yari

  Pri Sony Ericssonu se vse bolj osredotočajo na "zabavni del" segmenta mobilne telefonije. Igričarskih izkušenj jim seveda ne primanjkuje, z novim modelom, poimenovanim Yari, pa na področje mobilnikov prinašajo igranje s kretnjami (ang. gesture gaming). 2,4-palčen zaslon ter GPS-modul in druge tehnološke dobrote so v tem primeru v podrejeni vlogi.

  Objavljeno: 22.12.2009več
 • Intel Atom nove generacije

  Čeprav malce nepričakovano, je prav nova generacija varčne mobilne platforme Intel Atom postregla s čipom, prvim tega proizvajalca, ki v procesorski sredici integrira grafiko in pomnilniški krmilnik. Uradna prodaja se začne tik po novem letu, takrat pa je pričakovati tudi pravcato poplavo novih mini prenosnih računalnikov in drugih mobilnih naprav na tej osnovi.

  Objavljeno: 22.12.2009več
 • Google zopet po nakupih?

  Potem ko so pred kratkim pri Googlu svoj mošnjiček razvozlali in odšteli 750 milijonov zelencev za tehnologijo podjetja AdMob (in podjetje samo, seveda), se obeta še en podoben nakup. Spletni gigant svoje lovke steguje po podjetju Yelp.

  Objavljeno: 21.12.2009več
 • Računalnika na platformi Android

  Podjetje ICD je v kratkem času predstavilo dva zanimiva prenosna računalniška sistema, ki temeljita na platformi Android 2.0 Eclair, ki je sicer prvenstveno namenjena pametnim mobilnikom.

  Objavljeno: 21.12.2009več