Objavljeno: 4.12.2009

Bing Maps proti Google Maps

Microsoft je temeljito prenovil svojo spletno storitev Bing Maps povezano z zemljevidi in navigacijo, ki z novimi funkcionalnostmi in aplikacijami izziva bolj uveljavljenega tekmeca Google Maps. Novi Bing Maps tako za bolj interaktivno delovanje odslej izdatno uporablja tehnologijo Silverlight, obenem pa so tudi poenostavili in posodobili uporabniški vmesnik ter orodja za navigacijo po zemljevidih.

Uporabnike bo najbrž najbolj navdušila bistveno izboljšana tehnologija Streetside, ki po vzoru Google Streetview-ja omogoča sprehajanje po navidezni okolici narejeni iz fotografij okolja. Microsoft je izboljšal tudi pogled iz ptičje perspektive, kjer lahko v izbranih mestih in regijah pregledujemo pravo tridimenzionalno podobo mesta iz različnih zornih kotov.

S tem pa spisek novosti še zdaleč ni izčrpan. Bing Maps vsebuje zdaj tudi tehnologijo Photosynth, ki zna iz večjega števila prostorsko prekrivajočih fotografij ustvariti navidezen 3D model in prikaz v vseh treh dimenzijah gibanja. Microsoft tehnologijo ni uporabil zgolj za prikaz mestnih znamenitosti, temveč tudi za upodobitev notranjosti zgradb, kot so galerije in muzeji. Uporabniki pa bodo lahko dodajali v storitev svoje Photosynth posnetke in s tem bogatili zbirko 3D prikazov.

Pomembna novost je tudi tesna povezljivost med Bing Maps in drugimi geografskimi aplikacijami, kot so analiza trenutnega stanja prometa, video kamere, iskalniki znamenitosti, oseb (tudi prek Twitterja) in tako dalje. Vse te aplikacije je moč zdaj enostavno priklicati iz menuja v samem iskalniku, pri čemer znajo omejiti rezultate glede na pozicijo posameznika ali izbrano točko v zemljevidu.

http://www.bing.com/maps/explore/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji