Novice

 • Microsoft izgubil tožbo za XML v Wordu

  Ameriško zvezno prizivno sodišče je izdalo sodbo, v kateri je majhno kanadsko podjetje i4i dobilo tožbo proti velikanu iz Redmonda, v kateri so Microsoft obtožili kršenja patentnih pravic povezanih z nekaterimi deli namenske kode XML (imenovane Custom XML), ki jo proizvajalec uporablja v programu Word in dokumentih s končnicami DOCX, DOCM in XML. Microsoft je sprva tožbo izgubil že maja 2009, zdaj pa je sodbo potrdilo tudi prizivno sodišče.

  Objavljeno: 28.12.2009več
 • Zidna vtičnica s podaljškom

  Kreativnosti oblikovalcem podjetja Yanko Design nikoli ni manjkalo. Svetu so tako v preteklosti že ponudili veliko uporabnih idej, na njihovem zelniku pa je zrasla tudi domiselna zidna vtičnica, ki ima v zidu vgrajen tudi kabel s podaljškom.

  Objavljeno: 27.12.2009več
 • Philips po zaslone k Sharpu

  Čeprav je Philips na področju zaslonov na tekoče kristale že v tesni navezi s podjetjem LG, lastita si namreč tudi skupne proizvodne obrate, si je izbral dodatnega dobavitelja. Zaslone (predvsem televizijske in računalniške) mu bo dobavljal tudi Sharp.

  Objavljeno: 27.12.2009več
 • Bomo ljudje postali baterije na dveh nogah?

  To, da človeško telo oddaja energijo v obliki toplote, že dolgo vemo. Večkrat smo že lahko slišali, da je človek žarnica. Belgijski raziskovalci pa se bolj nagibajo k temu, da ljudje postanemo baterije na dveh nogah.

  Objavljeno: 26.12.2009več
 • HP-jevi računalniki podpirajo rasizem

  Takšen naslov krasi video na spletni strani YouTube, ki je v vsega parih dneh presegel sto tisoč ogledov. Video, ki ga je objavil nezadovoljni uporabnik, namreč opozarja na to, da tehnologija prepoznavanja obrazov s pomočjo spletne kamere, vgrajene v prenosnikih HP ne deluje pravilno.

  Objavljeno: 26.12.2009več
 • Pomnilniki se že spogledujejo z 20 nanometri

  Podjetje Micron Technology je objavilo načrte, po katerih naj bi v proizvodnji najzahtevnejših pomnilniških čipov že v letu 2010 uporabili 20-nm tehnološke postopke.

  Objavljeno: 25.12.2009več
 • 20. obletnica strežnikov HP ProLiant

  Strežniki HP ProLiant, nekdaj znani pod imenom SystemPro, praznujejo 20. obletnico. Prvi strežnik je družba HP predstavila javnosti proti koncu leta 1989, že takrat pa sta ga krasila večprocesorska in večmrežna podpora ter diskovno polje RAID.

  Objavljeno: 25.12.2009več
 • Enermax podaljšal garancijo za najzmogljivejše napajalnike

  V računalniški branži le redko poročamo o daljšanju garancijskih jamstev posameznih proizvajalcev. Tokrat je uporabnike presenetil Enermax, ki je za svoje napajalnike iz družine Revolution85+ garancijo podaljšal iz treh let na pet.

  Objavljeno: 25.12.2009več
 • Največja fotografija na svetu ima 26 gigapikslov

  Konec leta je očitno čas za lovljenje rekordov. V nemškem mestu Dresden si bodo december 2009 zapomnili po največji digitalni fotografiji ta hip. Ta namreč premore kar 26.031.250.000 pik.

  Objavljeno: 24.12.2009več
 • Igra Unreal teče tudi na najnovejših mobilnikih iPhone

  Sodobni mobilniki so s strojnega vidika relativno zmogljive naprave, saj se lahko primerjajo z zmogljivostmi manj kot desetletje starih osebnih računalnikov. Zanesenjaki so na iPhone 3GS uspeli prenesti celo igro Unreal.

  Objavljeno: 24.12.2009več