Objavljeno: 18.12.2009

Ares - razvoj za Palm Pre

Podjetje Palm, ki je pred časom predstavilo svoj nov operacijski sistem za mobilne naprave WebOS in inovativni mobilni telefon Palm Pre, je zdaj dopolnilo zbirko še z razvojnim okoljem Ares, ki je zdaj na voljo za javni preizkus (različica beta).

Kot so se pri samem WebOS oprli skoraj izkjučno na spletne tehnologije in ponudili razvoj za mobilni sistem s tehnologijami, kot so javascript, CSS in HTML, je tudi Ares korak v to smer. Gre namreč za enega prvih celovitih razvojnih okolij (IDE), ki se izvaja v spletnem brskalniku.

S tem postajajo brskalniki dom za še za eno, novo skupino programske opreme. Ares temelji na pionirskem delu, ki ga je opravila organizacija Mozilla s svojim revolucionarnim kodnim urejevalnikom Bespin, ki mu dodaja številne nove funkcionalnosti.

Razvijalci za WebOS potrebujejo enega od sodobnih spletnih brskalnikov (Apple Safari, Google Chrome ali Mozilla Firefox) v katerem se Ares izvaja v celoti. Vsebuje tako napredni urejevalnik, kot vizualna orodja za načrtovanje uporabniških vmesnikov, ki izkoriščajo delo po načelu povleci in izpusti, zmogljiv razhroščevalnik in celo integracijo z okolji za nadzor različic kode.

Razvoj z Aresom je hiter in učinkovit, saj tudi sadove svojega dela pregledujemo neposredno v brskalniku. Če imamo na sistemu nameščen tudi Palmov razvojni komplet Mojo SDK, lahko z enim klikom novo aplikacijo poženemo tudi v posnemovalniku naprave z WebOS.

Preizkusna različica zelo zanimivega razvojnega okolja je na voljo na spletnem naslovu ares.palm.com

http://ares.palm.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji