Objavljeno: 13.12.2009

Kartice, odporne na vodo, udarce in magnete

Pri Samsungu so razvili nove pomnilniške kartice, katerih odlika je izjemna trpežnost. Kartice so namreč odporne na vodo, udarce ter magnetno polje, kar jim seveda omogoča več kot le varno hranjenje podatkov.

Samsungovi inženirji so ohišje kartic zlepili s posebnim lepilom, ki karticam omogoča do 24-urno »plavanje« v slani vodi, obenem pa kljubuje tudi drugim nevšečnostim zunanjega okolja. Denimo, če kartico povozi 1,6 tone težak avtomobil, naj bi le-ta podatke varno hranila in omogočila njihovo obnovo (programska oprema za obnovo podatkov je seveda priložena). Najbolj abstraktno primerjavo pri Samsungu navajajo za sile magnetnega polja, saj so v marketinškem gradivu zapisali, da so lahko izpostavljene 13-kratni magnetni sili, ki jo proizvedejo zvočniki domačega kina.

No, vse našteto naj bi karticam pomagalo, da bodo podatke zmogle varno hraniti do 10 let. Kartice bodo na voljo v različnih oblikah – SD(HC), microSD ter CF, njihove kapacitete pa bodo znašale med 4 in 16 gigabajti. O zmogljivostih kartic Samsung navaja le podatke o hitrosti branja, ki za SD-modele znašajo do 17 MB/s, CF-kartice pa bodo pri tem opravilu skoraj 3x hitrejše (do 45 MB/s).

www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji