Objavljeno: 22.12.2009

Zadnji letošnji Monitor

Izšla je še zadnja številka Monitorja v tem letu (oziroma, bolje rečeno prva številka leta 2010). V tej številki smo se nekoliko več posvetili takim in drugačnim monitorjem (elektronskim, seveda). Levji delež predstavlja velik preizkus 24 palčnih monitorjev. Vsekakor vredno ogleda, če se vam trenutni monitor zdi že malce premajhen. Preizkusili smo tudi nekaj posebnih računalnikov, med katerimi so tudi štirje modeli, kjer je celotni računalnik zapakiran v ohišje monitorja. Tistim, ki pa še niste končali z božičnimi nakupi, pa bo morda prišel prav velik preizkus digitalnih foto okvirjev.

V bolj programskih vodah pa smo zašli s pregledom najbolj priljubljenih spletnih programov ter storitev – skratka, Web 2.0. Ker v računalništvu velja rek, da obstajata dva tipa uporabnikov – tisti, ki redno dela varnostne kopije ter tisti, ki se mu še ni pokvaril disk – imamo v tej reviji preizkus programov za izdelavo varnostnih kopij.

Kot vedno pa imamo še veliko drugih preizkusov, od novega Googlovega operacijskega sistema, imenovanega Chrome, pa do zadnje različice Mandriva Linuxa (ki nosi letnico 2010). Če pa smo že pri Linuxu pa omenimo še program Nero 4 za zapis na optične nosilce v Linuxu.

Med nenehnimi preizkusi ne moremo mimo prvega digitalnega fotoaparata, namenjenega domačim uporabnikom, ki fotografira v treh dimenzijah. Seveda pa smo si ogledali kar nekaj drugih novitet pri fotografiji ter med prenosniki.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji