Objavljeno: 28.12.2009

Kindle najbolj zaželeno darilo na Amazonu

Največja svetovna spletna trgovina Amazon.com je po običaju sporočila podatke o nakupovalni mrzlici, ki se dogaja pred prihodom božičnih in novoletnih praznikov. Največje presenečenje je fenomenalna prodaja bralnika elektronskih knjig Amazon Kindle, ki je potolkel vse dosedanje rekorde in postal najbolj prodan izdelek v zgodovini podjetja, vsaj kar se tiče prednovoletnega časa. Obenem je tudi pomenljiv podatek, da je Amazon v istem obdobju prvič prodal več knjig v elektronski kot v papirnati obliki.

Sicer pa recesija kot kaže ni odvrnila potrošnikov po zapravljanju denarja za darila. Rekord je bil dosežen 14. decembra, ko so v enem dnevu prodali po celem svetu 9,5 milijonov izdelkov ali drugače povedano 110 izdelkov vsako sekundo. Logistično je bil to velikanski podvig, saj je Amazon v enem samem dnevu uspel dostaviti 7 milijonov izdelkov, poleg tega trdijo, da so jih 99% dostavili v napovedanem in obljubljenem roku.

Sicer pa so objavili tudi sezname najbolj zaželenih izdelkov po posameznih kategorijah. Na področju elektronike je seveda prvi Kindle, sledijo pa mu Apple iPod Touch 8 GB in Garmin nuvi 260W. Med telefoni Nokia 5800 XpressMusic, slušalke Plantronics 510 Bluetooth in BlackBerry Bold 9700. Med programsko opremo Microsoft Office Home and Student 2007, Adobe Photoshop Elements 8 in Microsoft Office 2008 for Mac Home & Student Edition. Med konzolami in igrami je prvi Nintendo Wii Fit Plus, Super Mario Bros in Call of Duty 2.

http://www.amazon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji