Novice

 • 25 let Cisca

  Podjetje Cisco sta 10. decembra 1984 ustanovila zakonca Len Bosack in Sandy Lerner, diplomanta računalništva na univerzi Stanford. V iskanju možnosti izmenjave elektronske pošte med računalniki v različnih omrežjih sta iznašla prvi usmerjevalnik, ki je podpiral več protokolov. Ta tehnološki preboj je odprl pot internetu, kot ga poznamo danes.

  Objavljeno: 11.12.2009več
 • Nikonov super telefoto objektiv

  Objektiv AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II, ki se lahko pohvali z novo generacijo tehnologije za zmanjšanje vibracij (VR II) in novim načinom delovanja z izostritvijo A/M, je eden najdražjih v Nikonovem ceniku. S ceno dobrih 6 tisočakov evrov je prava izbira za športne in naravoslovne fotografe ter fotografe, ki fotografirajo hitro premikajoče se motive.

  Objavljeno: 11.12.2009več
 • Philipsova elektronska koža

  Philipsovi raziskovalci so tehnologijo barvnega elektronskega papirja razvili do te mere, da je uporabna kot elektronska koža. V prvi komercialni fazi bodo inovacije deležni različni multimedijski predvajalniki, ki bodo tako svojo zunanjo podobo lahko prilagodili barvi in vzorcem uporabnikovih oblačil.

  Objavljeno: 11.12.2009več
 • Do interneta prek UMTS

  Internet imamo že (skoraj) vsi, velika večina se nas je celo tako potrudila , da imamo v ta namen nameščen tudi brezžični usmerjevalnik. Kaj pa, če živimo v okolju, kjer ožičeni internet ni na voljo? Uporabimo "mobilni" brezžični usmerjevalnik.

  Objavljeno: 10.12.2009več
 • Toshiba JournE touch

  Pri Toshibi majhno prenosno tablično večpredstavnostno napravo tržijo kot komunikacijski in informativno-razvedrilni center za vse člane gospodinjstva. Glavna odlika JournE touch je 7-palčni (17,78 cm) zaslon, ki je seveda občutljiv na dotik.

  Objavljeno: 10.12.2009več
 • Samsung s platformo za pametne telefone

  Pri Samsungu so predstavili novo platformo, namenjeno pametnim mobilnikom. Samsung bada, kot se zadeva imenuje, obljublja enostavno upravljanje z napravami, ki premorejo vedno več funkcij.

  Objavljeno: 10.12.2009več
 • Seagate z diski SSD

  Pri Seagate-u se med zadnjimi velikimi proizvajalci diskov podajajo tudi na področje diskov SSD. S serijo Pulsar, ki je namenjena predvsem OEM-sestavljalcem računalnikov, želijo pokriti kar največji del tržišča.

  Objavljeno: 10.12.2009več
 • Izšel je TIS 2010

  Danes je izšel novi Telefonski imenik Slovenije (TIS) 2010. Tudi tokrat v večih oblikah – na spletu, v knjigi in na zgoščenki. Brezplačne knjige TIS bodo tokrat na voljo na več kot 300 lokacijah – v Mobitelovih centrih in na bencinskih črpalkah Petrola širom Slovenije. Knjige bodo na voljo od izida pa do konca decembra oz. dokler zaloge knjig ne poidejo.

  Objavljeno: 9.12.2009več
 • Opera z novim rekordom

  Pri Operi očitno vedo, kako premamiti novosti željne uporabnike. Ko so konec novembra najavili novo različico svojega brskalnika, Opera 10.10, si bržkone niso mislili, da jo bo v samo tednu dni namestilo kar 12,5 milijona uporabnikov.

  Objavljeno: 9.12.2009več
 • CyberLink Media Suite 8

  Pri CyberLinku so predstavili nov programski paket aplikacij za urejanje videa ter glasbe in drugih multimedijskih vsebin. V CyberLink Media Suite 8 seveda ne manjkajo programi kot so PowerDVD, PowerDirector ter MediaShow 5.

  Objavljeno: 9.12.2009več