Objavljeno: 27.10.2009

Operin turbo način odlično sprejet med uporabniki

Čeprav sta največje pozornosti v svetu spletnih brskalnikov kot po pravilu deležna Internet Explorer ter Mozilla Firefox, pa si tudi drugi prizadevajo za svoj košček slave. Ena uspešnejših pri tem početju je norveška Opera, ki že od svoje splavitve stavi predvsem na hitrost delovanja. Sedaj pa je šla še korak dlje.

Programerji so v Opero 10 vgradili funkcijo Opera Turbo. Ta na strežniški strani uporablja kompresijo podatkov, s čimer pomaga, da uporabniki s počasnejšimi spletnimi povezavami spletne strani dobijo nekoliko hitreje. Po trditvah razvijalcev lahko brskalnik spletne strani stisne na tretjino ali četrtino njihove prvotne velikosti, s čimer se količina podatkov, ki se morajo prenesti k uporabniku zniža do 80 odstotkov. Možnost Turbo se nahaja v spodnjem levem kotu brskalnika Opera 10 in jo je moč vklopiti s klikom ali pritiskom tipke F12.

Pri Operi so postregli s statistiko, ki pravi, da je novo funkcijo v mesecu dni preizkusilo skoraj 3 milijone uporabnikov za ogled več kot 668 milijonov spletnih strani. Nad njo so še posebej navdušeni uporabniki s slabšimi povezavami (klicni dostop ...) ter mobilni uporabniki, ki za ogled spletnih vsebin plačujejo GPRS-promet, saj se jim bodo s pomočjo Opere 10 računi lahko občutno znižali.

www.opera.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji