Objavljeno: 31.10.2009

Bitko za za prenovo davčno-informacijskega sistema dobil IBM

Davčna uprava Republike Slovenije je sprejela odločitev, da za postavitev integralnega davčnega informacijskega sistema izbere IBM Slovenija d.o.o., saj je edini ponudnik, ki izpolnjuje vse poslovne zahteve iz mednarodnega javnega naročila.

Davčna uprava je na mednarodnem odprtem javnem naročilu prejela tri ponudbe: ponudbo Hermes SoftLaba d.d., skupaj s podjetjem Fast Enterprices L.L.C, ponudbo IBM Slovenije d.o.o. in ponudbo Hewlet-Packarda d.o.o. Za slednjega je razpisna komisija ugotovila, da ponudba v višini 35.429.384,40 € presega zagotovljena sredstva naročnika in je torej v skladu z Zakonom o javnem naročanju nesprejemljiva (21. točka 1. odstavka 2. člena ZJN-2). Ponudba Hermes SoftLaba in podjetja Fast Enterprices, v višini 19.551.576,00 €, ne izpolnjuje vseh naročnikovih zahtev iz razpisne dokumentacije. Ponudba IBM Slovenija, v skupni vrednosti 21.516.000,00 €, v celoti izpolnjuje vse poslovne zahteve iz razpisne dokumentacije.

Pri Hermes Softlabu so že napovedali, da bodo v naslednjih dneh vložili zahtevek za dodatna pojasnila glede izbora ponudnika.

www.durs.gov.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji