Objavljeno: 26.10.2009

Apple magic mouse

Pa jo imamo. Miško brez gumbov in koleščka. In seveda so jo predstavili pri Applu, kjer so novi magic mouse odeli v tradicionalno nežno stilsko obliko, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega.

Za upravljanje plastičnega glodalca na »tradicionalen« način skrbi tehnologija Multi-Touch, da, drži, prav tehnologija, ki jo najdemo tudi v pametnem mobilniku iPhone ter predvajalniku iPod Touch istega proizvajalca. To pa pomeni, da miškina zgornja površina prepozna geste s prsti, ki jih pretvori v računalniške ukaze. Pod »pokrovom« se skriva zmogljiv laser, ki miški zagotavlja natančnost na vseh površinah, letnici rojstva primerno pa Apple magic mouse z računalnikom komunicira brezžično (s pomočjo Bluetooth vmesnika), njen domet znaša po zagotovilih proizvajalca do 10 metrov.

V snežno belo barvo odeta novinka stavi tudi na zelenost, in sicer tako, da uporabniku pomaga varčevati z energijo. Miška s pomočjo ustreznih gonilnikov zazna, kdaj ni več v uporabi in se preklopi v način varčevanja z energijo, ki posledično še podaljša čas delovanja na baterije. Apple bo miško, ki bo standardno priložena vsem novim računalnikom iMac, prodajal tudi ločeno, v ZDA pa bodo zanjo želeli 69 ameriških dolarjev.

www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji