Objavljeno: 3.11.2009

Firefox 3.6 Beta že na voljo

Tako kot so obljubili, so pri organizaciji Mozilla objavili prvo razvojno različico priljubljenega spletnega brskalnika Firefox 3.6. Brskalnik, ki nosi delovno ime Namoroka, prinaša več novosti, kot je bilo sprva napovedano. Izvajanje kode v javascriptu je zopet nekoliko hitrejše, obenem so zagotovili, da se brskalnik nalaga hitreje kot doslej. Vgrajen je mehanizem za preverjanje zastarelih dodatkov, ki so pogosto razlog za nestabilno delovanje celega brskalnika. Novost je tudi nov mehanizem za sinhronizacijo zaznamkov med več računalniki.

Firefox 3.6 prinaša možnost spremembe grafične podobe s tehnologijo Personas. Novost je tudi podpora za celozaslonsko predvajanje video posnetkov, tem pa lahko po potrebi dodamo tudi okvirje za obrobe. Prvič je podprta tehnologija Web Open Font Format (WOFF), ki obeta bolj verodostojni prikaz spletnih strani ne glede na pisave nameščene na lokalni napravi z vgradnjo pisav v samo spletno stran. Podprte so tudi izboljšave in novosti v tehnologijah CSS, DOM in HTML5.

Novi Firefox prvič tesneje sodeluje z novim okoljem Windows 7, saj ta zdaj omogoča predogled okna z brskalnikom v orodni vrstici, podobno kot že doslej ponuja z lastnim Internet Explorerjem. Prve izkušnje kažejo, da je Firefox v prvi razvojni različici še precej nestabilen, avtorji seveda obljubljajo, da bodo napake hitro odpravili. Za to tudi obstajajo beta različice.

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji