Objavljeno: 2.11.2009

Motorola Droid oz. Milestone

Po tem, ko je Google predstavil drugo generacijo platforme za pametne telefone Android, so pri Motoroli predstavili še prvi telefon, ki se lahko pohvali z novim sistemom. Motorola Droid je telefon, s katerim si želi nekoč slavno podjetje povrniti ugled med proizvajalci pametnih telefonov, z vsemi lastnostmi pa cilja neposredno na kupce, ki bi se sicer odločili za Apple iPhone. Slednje niti ne skrivajo, vsaj sodeč po agresivnih reklamah na ameriških televizijskih postajah.

Motorola Droid je sicer eden najzmogljivejših pametnih telefonov ta hip. V ZDA ga bodo ponujali ekskluzivno v partnerstvu s telekomunikacijskim velikanom Verizon, ki bo nudil dostop do omrežja 3G. Telefon se lahko pohvali z doslej najbrž največjim zaslonom pri tovrstnih izdelkih, saj ta meri po diagonali kar 3,7 palcev in nudi ločljivost 854 x 480 pik, seveda pa je tudi občutljiv na dotik. Za razliko od iPhona so pri Droidu ohranili fizično alfanumerično tipkovnico, ki zdrsne pod zaslon, ko ni v rabi.

Velik zaslon bo seveda prišel najbolj do izraza v kombinaciji s spletnim brskalnikom in spletnimi storitvami, telefon pa je pripravljen tudi za prikaz večpredstavnih vsebin, med drugim tistih v tehnologiji Flash. Med posebnostmi izstopa zmožnost razpoznave govora, ki deluje v kombinaciji s spletnim iskalnikom Google, pri tem pa zna iskalnik tudi upoštevati trenutno lokacijo uporabnika, pridobljeno z vgrajenim vmesnikom GPS. Vgrajeni Google Maps Navigation omogoča navigacijo s pomočjo telefona, podobno kot pri samostojnih GPS navigacijskih napravah, tokrat prvič v celoti s tehnologijo Google.

V osnovi ima telefon priloženo 16 GB veliko pomnilniško kartico, podpira pa take do 32 GB. Seveda ne manjkajo vmesniki, kot so Wi-Fi, bluetooth, vgrajen pa je tudi fotoaparat s 5 milijoni pik, samodejnim ostrenjem, bliskavico in sistemom za stabilizacijo slike, ki temelji na senzorju za merjenje pospeškov. Telefon morda ni največji oblikovni dosežek, vendar so kljub bogati opremi in dimenzijam zaslona ohranili razumno težo, saj znaša le 169 gramov. Telefon bo v ZDA na voljo od novembra, kjer bo stal 199 dolarjev ob sklenitvi dveletne pogodbe z Verizonom.

--- Le nekaj dni za predstavitvijo v ZDA so se pojavile novice, da bo Motorola Droid dugod po svetu prodajal pod imenom Milestone. Telefon bo dobil tudi nekatere spremembe. Vgrajena bo podpora za omrežja HSPA, namesto programske opreme za navigacijo Google Maps Navigation pa pri Motoroli experimentirajo s svojim lastnim programom Motonav. V Nemčiji bo menda osnovni model imel priloženo le 8 GB namesto 16 GB kartico. Sprva naj bi prodaja stekla v Nemčiji, Italiji in Argentini.

http://www.motorola.com

http://droiddoes.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji