Novice

 • Seagate Crystal Reports 7

  Podjetje Seagate Software je predstavilo novo različico programskega paketa za izdelavo poizvedb in pripravo poročil Crystal Reports 7. Nova različica prinaša pomembne novosti, ki razširijo namembnost in krog uporabe izdelka.

  Objavljeno: 13.1.1999več
 • OS/2 Warp Server for E-Business

  IBM pripravlja novo različico omrežnega operacijskega sistema OS/2 Warp Server E-Business, ki bo mamljiva predvsem kot strežnik za podatkovne in spletne programe. Že ime pove, da bo novi OS/2 močno podpiral internetne tehnologije, ki so temelj za elektronsko izmenjavo podatkov in trgovanje.

  Objavljeno: 12.1.1999več
 • Toshiba z licenco za Zip

  Iomega in Toshiba sta sklenila licenčno pogodbo, s katero bo japonski proizvajalec dobil pravico izdelovati enote Zip za lastne potrebe in za prodajo izdelovalcem z drugimi blagovnimi znamkami. Toshiba bo razvila tanko izvedbo enote Zip, ki bo namenjena za rabo v prenosnih računalnikih - podobno današnji disketni enoti. Poleg enote za vgradnjo bodo prodajali tudi tanko zunanjo različico Zipa, ki bo na računalnik priključena prek vmesnikov PCMCIA in USB. Iomega je tako za dosedanjim partnerjem NEC-om dobila drugega pomembnega zaveznika v boju proti drugim izmenljivim nosilcem, predvsem enotam LS-120 in HiFD.

  Objavljeno: 12.1.1999več
 • Apple WebObjects 4

  Apple je izdal novo različico razvojnega okolja in strežnika WebObjects, ki so ga pridobili z nakupom podjetja NeXT. WebObjects še naprej ostaja programski paket za okolja Windows NT in Unix, različica za računalnike Mac pa je še v pripravi. Po zadnjih podatkih bo predstavljena sočasno z novo različico strežnika MacOS X Server.

  Objavljeno: 12.1.1999več
 • 3Dfx novi lastnik STB-ja

  Podjetje 3Dfx, znano po grafičnih pospeševalnikih Voodoo, je presenetilo poznavalce in objavilo dogovor o nakupu podjetja STB, enega izmed večjih proizvajalcev grafičnih kartic. Posel ocenjujejo na 141 milijonov dolarjev.

  Objavljeno: 12.1.1999več
 • JavaPC 1.1

  Podjetje Sun je predstavilo novo različico paketa JavaPC, ki omogoča dostop do svetovnega spleta in poganjanje namenskih programov v javi v osebnem računalniku, opremljenim z okolji DOS ali Windows. JavaPC omogoča pretvorbo sorazmerno starega in nezmogljivega računalnika v omrežni računalnik. Pogoj je le, da je povezan v krajevno omrežje. Nova različica 1.1 prinaša nekaj pomembnih novosti, ki omogočajo hitrejše delo in lažjo uporabo. Izboljšali so uporabniški vmesnik, predvsem pa program za upravljanje in nadzor okolja.

  Objavljeno: 12.1.1999več
 • Metacreations ponuja digitalni ples

  Le kateri otrok si ne želi plesati kakor skupina Spice Girls ali Backstreet Boys? Podjetje Metacreations je v sodelovanju s podjetjem Katrix/Millennium Rush predstavilo projekt Dance Studio, novi ritem v interaktivnem programskem paketu 3D, ki bo na voljo konec leta 1998. Dance Studio je namenjen otrokom, navdušenim nad glasbo in plesom, in uporablja tehnologije, ki za dosego resničnih plesnih gibov vključujejo kinematiko v realnem času, interaktivna okolja, vnaprej pripravljeno glasbo in pester izbor tridimenzionalnih igralcev.

  Objavljeno: 8.1.1999več
 • Elektronska prodaja narašča

  Elektronsko trgovanje je trenutno ena izmed najbolj vročih tem. Številne odzive je sprožila predvsem napoved organizacije Gartner Group, da bo letos v severni Ameriki prek interneta prodanih za 13 milijard dolarjev blaga in storitev, kar je precej več od dosedanjih napovedi. K velikemu skoku prodaje naj bi prispevala predvsem božična nakupovalna mrzlica, ki se je v veliki meri preselila tudi v internet. Skoraj vse večje trgovske hiše in vedno več novih ponujajo izdelke iz svojega prodajnega kataloga tudi v internetu, prvi rezultati pa so zelo spodbudni.

  Objavljeno: 8.1.1999več
 • Slovenski Navision Financials 2.0

  Navision Software Slovenija je predstavilo novo različico paketa za vodenje poslovanja Navision Financials 2.0, ki je prevedena v slovenski jezik in prilagojena slovenski zakonodaji in potrebam. V paketu je več modulov: glavna knjiga, nabava in obveznosti, prodaja in terjatve, projekti, osnovna sredstva, bančni računi, kadrovska evidenca, zaloge, poslovni stiki, sredstva, proizvodnja, spletna trgovina in maloprodaja. V začetku naslednjega leta bo dodana še rešitev za osebne dohodke, tako da bo Navision Financials 2.0 v celoti pokrival vse potrebe vodenja poslovanja v podjetjih. Različica Navision Financials 2.0 je prirejena za delo v okolju odjemalec/strežnik in je namenjena uporabi v malih in srednje velikih podjetjih. Posebno bo olajšala delo tistim, ki veliko poslujejo s tujino in želijo večvalutno in večjezično podporo v svojem programu, želijo imeti rešeni težavi DDV in leta 2000. Rešitev odlikuje tudi velika povezanost s svetovnim spletom in internetom.

  Objavljeno: 8.1.1999več
 • Čas za Fast Ethernet

  Po podatkih družbe Cahners In-Stat Group je tretje četrtletje 1998 pomenilo prelomnico za omrežno opremo Ethernet. Prvič je oprema, predvsem stikala in usmerjevalniki, s hitrim Ethernetom (Fast Ethernet, 100 Mb/s) po prodaji presegla število izdelkov z navadnim Ethernetom (10 Mb/s). Po številu prodanih izdelkov je razmerje približno enako, saj je Fast Ethernet predstavljal 49,9 % vseh prodanih naprav, vendar je zato po prihodku ta oprema dosegla že 61,5 % tržišča. Število prodanih priključkov Ethernet je v zadnjem četrtletju naraslo za 24 %, skupno pa so proizvajalci prodali opremo za 13,17 milijona priključkov. Med vsemi proizvajalci stikal je prvo mesto s 36,3 odstotnim tržnim deležem zasedlo podjetje Cisco. Še večji tržni delež pa ima Cisco pri usmerjevalnikih, kjer nadzoruje dve tretjini tržišča. Zanimivo, da je v zadnjem obdobju narasla prodaja opreme Ethernet in padla prodaja omrežnih izdelkov ATM.

  Objavljeno: 8.1.1999več