Objavljeno: 29.12.1999

3Com raziskuje, razvija in kupuje

V začetku decembra so se skupini pobudnikov Bluetooth Special Interest Group (SIG), to so Ericsson, Intel, IBM, Nokia in Toshiba, poleg podjetja 3Com pridružili še Lucent Technologies, Microsoft in Motorola. Pristop k združenju se ujema s 3Comovo strategijo razvijanja brezžičnih omrežnih tehnologij, ki omogočajo posameznikom in podjetjem popolno razpoložljivost omrežij ter varen dostop do glasovnih, video in podatkovnih namenskih programov ne glede na to, kje so.

3Com je tudi predstavil izboljšave komunikacijskega sistema NBX 100, ki podjetjem omogoča uporabo visoko razvitih telefonskih namenskih programov IP pri uvajanju enotnega omrežja za govorne in podatkovne komunikacije. Strojna in programska oprema druge izdaje komunikacijskega sistema NBX 100 podpira namestitve sistemov z 200 sistemskimi vrati in je zato primerna za večje organizacije in delovne skupine. Nova kartica >>NBX Digital Line card<< omogoča uporabo povezav T1 za vzpostavljanje več cenovno ugodnih povezav s krajevnimi in mednarodnimi ponudniki telefonskih storitev.

Kanadsko podjetje LANSource Technologies, vodilni proizvajalec programske opreme za prenos podatkov in faks sporočil prek omrežij IP, je sklenilo dokončno pogodbo o prodaji podjetja. Kupec 3Com tako želi okrepiti svoj položaj na trgu faksiranja prek IP, ki bo po oceni analitikov International Data Corporation do leta 2002 zraslo od današnjih 80 milijonov dolarjev na 2 milijardi. Trg združenih in enotnih rešitev za komunikacije prek omrežij IP naj bi po ocenah analitikov skupine Ovum zrasel od današnjih 272 milijonov ameriških dolarjev na 5,5 milijarde do leta 2002.

http://www.3com.com

http://www.bluetooth.com

http://www.lansource.com

http://www.idc.com

http://www.ovum.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji