Objavljeno: 23.12.1999

Halo s telefonom

Operater SI.Mobil je 27. oktobra 1999 uvedel svoj sistem vnaprej plačane telefonije Halo. V začetku je bilo mogoče kupiti le paket s kartico SIM brez telefona (Halo CD), ponudbo pa od 24. decembra dopolnjuje paket Halo s telefonom Alcatel One Touch Easy db. Telefon deluje v omrežjih GSM 900 in GSM 1800, kar bo uporabno pri gostovanju v tujini, ki ga napovedujejo za naslednjo pomlad. Telefon v paketu ima nikljev (NiMH) akumulator, lahko pa deluje tudi s tremi običajnimi baterijami. One Touch Easy db z vklopom zvočnikov omogoča tudi pogovor brez rok, izbirniki pa so na voljo tudi v slovenščini. Telefoni v paketu Halo bodo v šestih različnih barvah.

Drobnoprodajna cena novega paketa Halo je 22.900 tolarjev, vendar bo v začetku na voljo pri vseh SI.Mobilovih pooblaščenih prodajalcih za 19.900 tolarjev. Kot smo izvedeli, pa bo telefon v novem paketu Halo vendarle zaklenjen na omrežje SI.Mobil. Direktor SI.Mobila mag. Bojan Dremelj pojasnjuje, da so napovedi o nezaklenjenih telefonih v SI.Mobilovih paketih veljale v času, ko so cene paketov vnaprej plačane telefonije -- takrat so bili paketi na voljo le s telefonom -- bile višje in primerljive stvarnim tržnim cenam novega telefona. Cene paketov so se od takrat znižale pod tržno vrednost novega telefona v Sloveniji in zato je zaklepanje telefonov po Dremljevih besedah nujno. SI.Mobil bo odklepal telefone iz paketov Halo v skladu s pogoji poslovanja in uporabe storitev Halo oziroma takrat, ko bo uporabnik s polnjenji na računu Halo presegel 30 tisoč tolarjev.

Cene mednarodnih pogovorov iz SI.Mobilovega omrežja se zdaj še ne bodo spremenjale, saj Telekom Slovenije ni spremenil svojega cenika za SI.Mobil. Nove Telekomove cene od 20. decembra 1999 veljajo namreč le za končne uporabnike, ne pa za druge izvajalce telefonije.

http://www.simobil.si

http://halo.simobil.si

http://www.alcatel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji