Objavljeno: 30.12.1999

Microsoft predstavil SQL Server 2000

Microsoft je sporočil, da se bo naslednja velika izdaja strežnika Microsoft SQL Server, doslej znana pod kodnim imenom Shiloh, uradno imenovala SQL Server 2000.

Obenem je predstavil značilnosti tega strežnika, ki izkorišča prednosti operacijskega sistema Windows 2000. SQL Server 2000 bo izšel v prvi polovici leta 2000, trenutno pa ga v razvojni različici že preizkušajo v skoraj 750 podjetjih.

Podatkovni strežnik v celoti izkorišča nove značilnosti in zmožnosti Windows 2000, zaradi česar je bistveno bolj stopnjevano nadgradljiv, zanesljiv in lažji za upravljanje. SQL Server 2000 je sestavni del strategije Windows DNA 2000, obsežne povezane osnove za izdelavo in delovanje najsodobnejših porazdeljenih spletnih namenskih programov, pa tudi naslednjega vala spletnih storitev. SQL Server 2000 Enterprise Edition bo podpiral strežnike z do 64 GB velikim pomnilnikom in do 32 procesorjev, s čimer omogoča izjemno stopnjo stopnjevane nadgradljivosti. Ta različica bo posebej pripravljena za uporabo z bodočo različico operacijskega sistema Windows 2000 Data Center. Za lažjo uvedbo v podjetjih bo uporabljal SQL Server 2000 storitve imeniškega sistema Active Directory kot enotno mesto za hranjenje informacij o konfiguraciji, lokacijah in vzdrževanju. To bo dalo zbirkam podatkov neodvisnost, omogočalo preprostejšo izdelavo porazdeljenih namenskih programov, skrbniki zbirk podatkov pa bodo pri delu učinkovitejši, saj bodo varnostni sistem in pretok podatkov nadzirali prek centralnega mesta in ne s priklopom na posamezen fizični strežnik.

Prednosti Windows 2000 bodo deležni tudi sedanji uporabniki SQL Serverja 7.0, saj bosta oba izdelka povezljiva, poleg tega pa bo zagotovljen preprost postopek za prehod na novo različico.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji