• Lenovo temeljito prenavlja svoje družine prenosnikov

    Podjetje Lenovo je na konferenci MWC predstavila številne nove modele prenosnikov, katerih predhodniki so nadvse priljubljeni tudi v naših krajih. Proizvajalec želi v novi generaciji predvsem poudariti nove pametne funkcije na osnovi algoritmov strojnega učenja, kar je najbrž nova smernica razvoja pri prenosnikih v celotni industriji.

    Objavljeno: 5.3.2019 01:00
  • Digitalizacija poslovanja v praksi

    Digitalizacija poslovanja danes ne bi smelo več biti DA/NE vprašanje, ampak kvečjemu v kakšnem obsegu. Prah, ki se je dvignil, ko smo začeli govoriti o digitalni transformaciji, industriji 4.0, se je že zdavnaj polegel, zato je skrajni čas, da zavihamo rokave.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 4.3.2019 07:00
  • Microsoft cilja s HoloLens 2 predvsem na poslovne uporabnike

    Microsoft je na posebnem dogodku v okviru konference MWC predstavil drugo generacijo očal za prikaz izboljšane ali povečane resničnosti HoloLens 2, ki so zdaj lažja, nudijo večjo kakovost prikaza slike in funkcije, ki so še posebej zanimive za poslovno rabo. Druga generacija je pravzaprav prva, ki je hkrati končni izdelek namenjen kupcem, saj so prvo prodajali predvsem kot razvojno okolje in za pilotske projekte. Microsoft je za komercializacijo izdelka potreboval skoraj štiri leta.

    Objavljeno: 4.3.2019 01:00
  • Digitalni dvojčki prehajajo v množično rabo

    Raziskava družbe Gartner je pokazala, da kar tri četrtine podjetij namerava v bližnji prihodnosti vzpostaviti tako imenovane modele digitalnih dvojčkov (digital twins), ki omogočajo vpogled v avtomatizacijo sistemov ali simulacije dogajanja na osnovi različnih podatkovnih modelov. Gre sicer za digitalno kopijo oziroma repliko fizičnih naprav, procesov, sistemov, itd.

    Objavljeno: 4.3.2019 01:00
  • OneWeb izstrelil prve satelite za vesoljski internet

    OneWeb je ta teden iz Francoske Gvajane v nizkozemeljsko orbito poslal šest lahkih satelitov, ki predstavljajo prvi košček novega omrežja za dostop do interneta prek satelitov. Končni cilj je postaviti omrežje s 600 sateliti, ki bo omogočalo dostop do interneta kjerkoli na Zemlji. Medtem ko današnji geostacionarni sateliti za dostop do interneta terjajo uporabo posebnih satelitskih anten ali krožnikov ter jih pestijo visoke latence, bodo sateliti OneWeb na višini 1200 kilometrov. Zato jih bo več, a bodo nudili hitrejši dostop do interneta.

    Objavljeno: 3.3.2019 12:00
  • Facebook pripravlja lastno kriptovaluto

    Področje kriptovalut se je v zadnjem letu z močnim padcem v vrednosti nekoliko umirilo, a še vedno poteka na tem področju veliko razvoja – tudi pri Facebooku.

    Objavljeno: 1.3.2019 14:00
  • Tudi Apple raziskuje preklopne telefone

    V zadnjem tednu sta ogromno zanimanja požela preklopna telefona Samsung Galaxy Fold in Huawei Mate X, sodeč po novem patentu pa tudi Apple razmišlja o tem področju.

    Objavljeno: 1.3.2019 10:00
  • zenon kot programska platforma

    Zaradi digitalizacije, ki je najprej prodrla v zasebno življenje, zdaj pa se prebija tudi v industrijsko okolje, morajo vsa podjetja preveriti svoj nabor izdelkov in rešitev, pa tudi celo dobavno verigo in poslovne modele. Le tako bodo ohranila svojo dolgoročno konkurenčnost. Letošnja različica programske platforme zenon lahko konkretno pripomore k inovativnosti in podpira številne nove možnosti.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.3.2019 07:00
  • Že sedma konferenca etičnega hekinga HEK.SI

    Podjetje Palsit d.o.o., s ciljem ozaveščanja o problematiki hekerskih napadov in pomenu varovanja informacij, že 7. leto zapored organizira konferenco etičnega hekinga. Konferenca HEK.SI 2019 se bo letos odvijala 4. in 5. aprila 2019, na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.3.2019
  • Telemach s prednaročili za prihajajoči Huawei P30 Pro

    Čez nekaj tednov se pričakuje uradna predstavitev Huaweijevega P30 Pro, pri Telemach pa bodo s prvim marcem že začeli s prednaročili.

    Objavljeno: 28.2.2019 16:00
  • Microsoft povečuje varnost s storitvama SIEM – Azure Sentinel in Threat Experts

    Na področju informacijske varnosti se na žalost vsak dan pojavljajo novi tipi nevarnosti. 70% podjetij ob tem navaja, da imajo premalo strokovnjakov za področje varnosti, zato se ne morajo odzivati na grožnje na način, kot bi želeli. Obstoječi kader se mora pogosto ukvarjati s kopico urgentnih zadev (pogosto lažnimi alarmi), upravljanjem popravkov in vzdrževanju varnostnih rešitev. Na ta način jim primanjkuje časa, da bi se varnosti lotili bolj strateško, preventivno, in ne šele tedaj, ko voda že teče v grlo.

    Objavljeno: 28.2.2019 16:00
  • Prvi pogled na prihajajoči Huawei P30 in P30 Pro

    Pred kratkim smo objavili novico, da bodo pri Huawei konec marca predstavili telefona P30 in P30 Pro, sedaj pa so pri nemški spletni strani winfuture.de objavili prve fotografije (oziroma renderje) prihajajočih modelov.

    Objavljeno: 28.2.2019 09:00
  • Apple vse bolj podpira naročnine

    Apple že nekaj časa spodbuja razvijalce, da premislijo o vzpostavitvi naročnin v svojih aplikacijah.

    Objavljeno: 27.2.2019 11:00
  • Z novim standardom USB še več zmede

    Združenje, ki skrbi za standard USB, imenovano USB Implementers Forum (USB-IF) je ta teden predstavilo novo poimenovanje obstoječih standardov USB 3.0 in USB 3.1.

    Objavljeno: 27.2.2019 10:00
  • Tudi Wiko z novostmi

    Telefone proizvajalca Wiko smo v preteklosti že preizkusili, na sejmu MWC pa so napovedali par novih modelov.

    Objavljeno: 26.2.2019 12:00
  • Google plača več kazni kot davkov

    Googlovo matično podjetje Alphabet je pred kratkim objavilo poslovne rezultate, pri tem pa je žalostno, kako malo denarja plačajo v obliki davkov.

    Objavljeno: 26.2.2019 12:00
  • Telefon, ovit okoli zapestja

    Podjetje Nubia je že na lanskem sejmu MWC vsaj od daleč kazalo prototip telefona, ovitega okoli zapestja.

    Objavljeno: 26.2.2019 10:00
  • Novi Monitor

    Naslovna tema marčevske številke Monitorja je nova generacija satelitskega dostopa do interneta. V zadnjih letih se vse več podjetij loteva gradnje lastnih omrežij, sestavljenih iz več sto ali celo tisoča majhnih satelitov, preko katerih bodo prinesla dostop do interneta na nov način.

    Objavljeno: 26.2.2019 07:00
  • Telefon, ki gleda pod kožo

    Branje prstnih odtisov ali prepoznavanje obraza je očitno preteklost, meni LG, sedaj je aktualno prepoznavanje vzorcev ven in žil v dlaneh. Novi telefon LG G8 ThinQ, ki sicer nima podpore za 5G, zna prepoznati dlan lastnika in se avtomatično odkleniti. V ta namen uporablja dve kameri: posebno kamero za IR, ki osvetli dlan in prepozna žilni vzorec, ter običajno kamero za selfije s podporo za 3D, ki prepoznava obliko in debelino dlani.

    Objavljeno: 26.2.2019 05:00
  • Podkasti še naprej vse popularnejši

    Podkasti uživajo vse večjo popularnost, vsaj sodeč po novi anketi ameriške produkcijske hiše CBS News.

    Objavljeno: 25.2.2019 11:00
  • Sony Xperia 1 prinaša 4K OLED zaslon

    Na sejmu MWC so pri Sonyju predstavili prihajajoči telefon Xperia 1, gre za prvi telefon z OLED zaslonom ločljivosti 4K.

    Objavljeno: 25.2.2019 10:00
  • Po Microsoftove licence h Comtradeu

    Podjetje Comtrade System Integration je postalo novi licenčni partner Microsofta za prodajo licenc in storitev iz oblaka. Strankam pa nudi tudi storitev licenčne optimizacije.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 25.2.2019
  • Zložljivi Huawei Mate X

    Huawei je predstavil zložljiv telefon Huawei Mate X, ki se bo za pozornost kupcev spopadel s Samsungom Galaxy Fold.

    Objavljeno: 24.2.2019 19:00
  • Telefon z desetkratno povečavo

    Kitajski Oppo je na posebnem dogodku pred sejmom MWC v Barceloni razkril nekaj posebnosti trojne kamere s prihajajočega pametnega telefona.

    Objavljeno: 24.2.2019 10:00
  • Zaposleni pri Microsoftu ne želijo sodelovanja z vojsko

    Več kot petdeset zaposlenih v podjetju Microsoft od vodstva zahteva, da odstopi od pogodbe z ameriško vojsko.

    Objavljeno: 24.2.2019 06:00
  • Devetnajst let ranljivosti programa WinRAR

    Razvijalci priljubljenega programa za stiskanje datotek WinRAR so zakrpali devetnajst let staro varnostno luknjo.

    Objavljeno: 23.2.2019 10:00
  • BMW in Daimler v milijardni posel

    Velikana avtomobilske industrije BMW in Daimler bosta skupaj razvijala novo generacijo avtomobilskih storitev.

    Objavljeno: 23.2.2019 09:00
  • Panasonicove novosti

    Pred kratkim smo se udeležili Panasonicove vsakoletne konference Panacon, na kateri podjetje predstavi vse letošnje novosti na področju domače elektronike. Nas so sicer najbolj zanimali novi fotoaparati in televizorji, a med predstavljenimi izdelki so bili tudi brivniki, mikrovalovne pečice in druga bela tehnika.

    Objavljeno: 22.2.2019 13:35
  • Google je uporabnikom »pozabil« povedati, da ima njihov varnostni sistem Nest vgrajen mikrofon…

    Google je uporabnike svojega varnostnega sistema Nest Guard pred kratkim obvestil, da je na voljo programska nadgradnja, ki bo omogočala uporabo sistema Google Assistant. Uporabniki bodo lahko (če bodo tako želeli) svoj varnostni sistem vklopili z glasovnim ukazom, z glasom pa bodo lahko dostopali tudi do drugih zmogljivosti Google Assistant.

    Objavljeno: 22.2.2019
  • Ruski vojaki ne bodo smeli več uporabljati pametnih telefonov

    Ruski parlament je izglasoval zakon, ki vojakom prepoveduje uporabo pametnih telefonov, ko so v vojašnici oz. na terenu. Zakon izrecno prepoveduje uporabo vseh telefonov, ki zmorejo izdelovati fotografije, zajemati video in se povezovati v internet. Osnovni modeli, ki omogočajo le telefoniranje in pošiljanje SMS, ostajajo dovoljeni.

    Objavljeno: 22.2.2019
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji