Oglasno sporočilo
Objavljeno: 25.2.2019

Po Microsoftove licence h Comtradeu

Podjetje Comtrade System Integration je postalo novi licenčni partner Microsofta za prodajo licenc in storitev iz oblaka. Strankam pa nudi tudi storitev licenčne optimizacije.

Microsoftova partnerska mreža v Sloveniji ta hip obsega okoli 800 IT-podjetij. Ta podjetja in njihove stranke, ki uporabljajo programsko opremo in oblačne storitve družbe Microsoft, bodo od letošnjega leta dalje lahko licence za programsko opremo velikana iz Redmonda kupovala pri podjetju Comtrade System Integration, ki je postalo novi licenčni partner Microsofta v Sloveniji (ang. Microsoft Licensing Solution Provider (LSP)).

Pametnejši način rabe programske opreme

Podjetja vse pogosteje uporabljajo oblačne storitve, bodisi izključno v oblačnih ali hibridnih okoljih. Digitalna preobrazba vpliva tudi na IT-infrastrukturo, vključno s programsko opremo, ki se pogosto prenaša, namešča in uporablja brez nadzora oddelka IT in neskladno z IT-strategijo. T. i. senčni IT pa podjetja izpostavlja nepotrebnim stroškom, potencialnim kršitvam licenc in pomanjkanju poslovne sinergije. Podjetje Comtrade System Integration strankam nudi tudi storitev hitre optimizacije licenc (RLO), ki je namenjena upravljanju, nadzoru in zaščiti IT-virov pri čemer oceni, kako podjetje licence uporablja, ali mu ustrezno služijo in kako jih čim bolje izkoristiti na učinkovit, gospodaren in zakonit način.

Optimizacija licenc programske opreme poskrbi, da podjetje plačuje le tiste licence, ki jih dejansko uporablja in potrebuje pri svojem delu, optimizira nabavo in podaljševanje licenc in, v nekaterih primerih, tudi njihovo prenehanje uporabe.

Licenčna neskladja so pogosto draga

Nabava licenc programske opreme brez osrednjega nadzora in pregleda lahko podjetjem povzroči vrsto stroškov. Še najmanj boleč je strošek preobilja licenc, to je primer, ko vsak oddelek na lastno pest nabavlja licence in jih ima podjetje več kot pa jih dejansko potrebuje. Bistveno bolj nevarno je nasprotno stanje – ko podjetje za programsko opremo, ki jo uporablja, nima ustreznih licenc. Če ga takrat doleti pregled ponudnika programske opreme, ki odkrije licenčno neskladnost, mora podjetje ne le nabaviti manjkajoče licence, temveč tudi plačati kazen. Prav zato bi morala sodobna poslovna okolja, ki uporabljajo številne aplikacije, imeti tudi človeka ali rešitev, ki bo skrbela za licenčno skladnost poslovanja – ali pa to nalogo zaupati specializiranemu zunanjemu ponudniku.

Zelo pogost scenarij v poslovnih okoljih je tudi ta, da podjetja začno uporabljati novejšo programsko opremo, kljub temu pa še vedno plačujejo tudi licence za programsko opremo, ki je ne uporabljajo več. Raziskava varnostnega podjetja E1 je pokazala, da so ameriška podjetja, ki so bila vključena v raziskavi, v štirih letih tako za licence za programsko opremo, ki je niso več uporabljala, odštela kar 30 milijard dolarjev.

Kompetenčni center skrbi za prenos dobrih praks

Comtrade System Integration je že vzpostavil tudi regijski kompetenčni center Adriatic Microsoft Competence Center, ki bo spodbujal najboljše prakse in strankam nudil znanje o tem, kako čim bolje izkoristiti Microsoftove rešitve na področjih umetne inteligence, prediktivne analitike in digitalnih delovnih okolij. Prav tako je podjetje oblikovalo posebno ekipo strokovnjakov, ki se bo osredotočila na zagotavljanje odličnih poslovnih izkušenj strankam v Sloveniji v panogah, kot so bančništvo, zavarovalništvo, telekomunikacije, zdravstvo, energetika in komunalne storitve ter javni sektor. Podporo bo zagotavljala tudi skupina Microsoftovih strokovnjakov iz jadranske regije.

www.comtrade.international/si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji