Novice

 • Satelitsko sledenje letal nad severnim Atlantikom

  Ameriško podjetje Aireon je dokončno vklopilo polno satelitsko sledenje letal, ki letijo med Evropo in severno Ameriko. Nov servis temelji na 66 »telefonskih« satelitih Iridium, ki so tako pridobili še novo uporabnost.

  Objavljeno: 3.4.2019več
 • Valve z lastnimi očali za navidezno resničnost

  Valve, podjetje, ki stoji za največjo trgovino iger, Steam, bo, kot kaže v kratkem predstavilo svoja igralna očala za navidezno resničnost VR.

  Objavljeno: 2.4.2019 11:00več
 • Zuckerberg: Država bi morala aktivneje nadzorovati internet

  Facebookov ustanovitelj in direktor Mark Zuckerberg je v kolumni za The Washington Post zapisal, da bi morale države aktivneje nadzorovati interneta. Trenutno nadzor nad vsebino v večini demokratičnega sveta opravljajo ponudniki storitev, Zuckerberg pa bi pri tem rad pomoč države. Pri tem seveda ne moremo mimo strelskega pokola na Novi Zelandiji, ki so ga uporabniki v živo prenašali na Facebooku, a se skoraj pol ure ni zgodilo nič. Zuckerberg ga sicer v kolumni ni izrecno omenil.

  Objavljeno: 2.4.2019 05:00več
 • Kitajska bo otrokom omejila dostop do aplikacij za kratke videe

  Kitajsko zahodnjaki navadno vidimo kot nekakšen Divji Zahod, zato bo morda presenetila novica, da tamkajšnja mladina po novem ne bo smela v nedogled uporabljati aplikacij za izredno priljubljene kratke videe.

  Objavljeno: 2.4.2019več
 • Sophos Forum 2019 - letos v Novem mestu

  Sophos forum 2019 je odlična priložnost za spoznavanje najnovejših izdelkov podjetja Sophos ter za spoznavanje najbolj aktualnih računalniških nevarnosti, ki pretijo poslovnim uporabnikom.

  Objavljeno: 1.4.2019več
 • Samsung Galaxy 10 5G v Koreji naprodaj od 5. aprila

  Ob predstavitvi novih Samsungovih Galaksij (S10, S10+ in S10e) je bil omenjen tudi najmočnejši član družine, prvi Samsungov model s podporo omrežjem 5G. Kot kaže, bodo Korejci prvi, ki si ga bodo lahko privoščili.

  Objavljeno: 1.4.2019več
 • Facebook nas bo po novem obveščal zakaj vidimo kakšno objavo

  Facebook je včeraj napovedal nadgradnjo sistema, ki bo uporabniku omogočala natančen vpogled v razlog, zakaj se mu na časovnici (News Feed) prikazuje določeno sporočilo.

  Objavljeno: 1.4.2019več
 • Ura z velikim in ukrivljenim zaslonom OLED – 9. aprila

  Alpha, pametna/športna/telefonska ura, ki jo pri podjetju Nubia sramežljivo kažejo že dve leti, bo 9. aprila menda končno ugledala luč sveta, vsaj tako poročajo pri GSMArena.

  Objavljeno: 1.4.2019več
 • Apple je obupal

  Skoraj dve leti je že tega, kar je Apple ob splavitvi brezžičnih slušalk AirPods napovedal tudi brezžični (indukcijski) polnilec, ki jih bo znal polniti. Včeraj je prišlo Applovo sporočilo, da so nad izdelkom uradno obupali.

  Objavljeno: 30.3.2019več
 • Oglasno sporočilo

  Kakšen podatkovni center si želite?

  Vprašanje iz naslova je za marsikoga retorično. Med odgovori seveda prednjačijo pridevniki, kot so varen, zanesljiv, varčen, cenovno dostopen, itd. Tisti, ki imajo več izkušenj s podatkovnimi centri, vedo, da lahko naštete lastnosti ponudi le profesionalni ponudnik.

  Objavljeno: 30.3.2019več
ph