Novice

 • Evropska komisija Applu očita zatiranje konkurence

  Spletni ponudnik glasbe Spotify je v začetku letošnjega leta Evropski komisiji vložil uradno pritožbo glede ravnanja družbe Apple v zvezi z njihovo glasbeno storitvijo Apple Music, ki onemogoča pošteno konkurenco na Applovih izdelkih. Po pisanju Financial Timesa bo komisija zato odprla uradno preiskavo glede ravnanja družbe Apple v Evropi.

  Objavljeno: 6.5.2019 09:00več
 • Brskalniki na osnovi Chromium 3-4× počasnejši na Windows 10 kot na Windows 7?

  Razvojalci brskalnika Vivaldi, ki ima kot osnovo odprtokodni Chromium (tako kot to velja tudi za Chrome, Opera in kmalu tudi Edge) so ugotovili, da ima Okenska varnostna zaščita Control Flow Guard (CFG) zelo negativen vpliv na delovanje brskalnika v Windows 10. Po njihovih meritvah lahko določeni testni paketi/programi na Windows 10 tečejo nekajkrat počasneje kot na Windows 7. Yngve Pettersen omenja test, ki je na Windows 7 tekel le 20 minut, na Windows 10 pa celih 100 minut.

  Objavljeno: 5.5.2019več
 • Firefox s težavami zaradi pretečenega certifikata

  Pretečeni certifikat na Mozillini strežniški infrastrukturi, ki skrbi za upravljanje z dodatki (Add-on), je povzročil, da imajo danes težave milijoni uporabnikov brskalnika Firefox, pa tudi varnega brskalnika Tor Browser, ki temelji na Firefoxu.

  Objavljeno: 4.5.2019 10:00več
 • Facebook domnevno pripravlja plačilni sistem na kriptovalutah

  Čedalje glasnejše so govorice, da Facebook zelo resno pripravlja lasten plačilni sistem, ki bo temeljil na konceptu kriptovalut. Po poročanju The Wall Street Journala se Facebook že dogovarja z nekaterimi finančnimi in trgovskimi giganti, ki bi sodelovali v projektu. Za zdaj nosi kodno ime Libra.

  Objavljeno: 4.5.2019 05:00več
 • Nemška policija razbila veliko tržnico v "temnem" delu interneta

  Pod vodstvom nemške policije so v veliki mednarodni akciji ustavili delovanje spletne tržnice Wall Street Market, ki je na temnem delu spleta (darknet) prodajala prepovedane predmete in snovi. V veliki akciji, v kateri so sodelovali tudi FBI, Europol in nizozemska policija in več ameriških vladnih služb, so aretirali več ljudi in zasegli večje količine denarja in kriptovalut.

  Objavljeno: 3.5.2019 21:00več
 • V Avstraliji storitev SMS ne bo več regulirana

  Avstralska komisija ACCC (Australian Competition and Consumer Commission) je v osnutku svojega najnovejšega poročila napovedala, da bo od mobilnih storitev reguliran le še glasovni klic, sporočila SMS pa ne.

  Objavljeno: 3.5.2019 14:00več
 • Se pametne/športne ure končno prijemljejo?

  Raziskovalna družba Counterpoint Research poroča, da se je tržišče pametnih ur v enem letu povečalo za celih 48%. Za toliko se je namreč povečala prodaja ur v prvih štirih mesecih letošnjega leta, v primerjavi z lanskim.

  Objavljeno: 3.5.2019več
 • Facebook bo zasebnost postavil na prvo mesto

  Mark Zuckerberg je v govoru predstavil spremembe, s katerimi odgovarja na vse večje kritike o varovanju zasebnosti.

  Objavljeno: 2.5.2019 14:00več
 • Huawei povečuje tržni delež

  Kljub nenehnim očitkom, da je pretesno povezan s kitajsko vlado in da je v njegovih izdelkih polno stranskih vrat in vohunskih programov, Huawei postaja čedalje popularnejša izbira pri potrošnikih. V prvem letošnjem četrtletju se je na trgu pametnih telefonov prebil na drugo mesto, saj je svoj tržni delež povečal kar za polovico.

  Objavljeno: 2.5.2019 13:00več
 • Nadaljujejo se ameriški pritiski zoper Huawei

  Pred kratkim smo pisali o tem, da bo Huawei v Veliki Britaniji sodeloval pri izgradnji omrežja 5G, a ta plan že dviguje prah.

  Objavljeno: 30.4.2019 11:00več