• SiOL v težavah

    Največji slovenski ponudnik dostopa do interneta je pri nadgradnji osnovne komunikacijske opreme na gigabitne zmogljivosti naletel na tako velike težave, da se je do obisti pokazala prevelika navezanost slovenskega gospodarstva na tega ponudnika dostopa do interneta.

    Objavljeno: 30.1.2002
  • Razsaja črv Myparty

    Podjetja, ki izdelujejo protivirusno zaščito opozarjajo, da razsaja nevaren črv imenovan Myparty, ki na sistemih Windows NT, 2000 in XP naredi stranska vrata v sistem, s čimer omogoči dostop hekerjem. Črv se širi preko elektronske pošte kot sporočilo, ki se predstavlja kot povezava do fotografij iz zabave. Naslov sporočila je New Photos From My Party, v priponki pa se nahaja html dokument, ki naj bi bil povezava do strani s fotografijami, vsebuje pa črva.

    Objavljeno: 29.1.2002
  • Palm predstavil mobilni ročni računalnik i701

    Palm že dalj časa pestijo finančne težave in zmerom močnejša konkurenca. Edini odgovor na to so novi izdelki in z ročnim računalnikom i701 so se pri Palmu odločili poseči na tržišče, ki ga trenutno obvladuje podjetje Research In Motion z izdelkom BlackBerry, v tekmo pa je že vstopil tudi Handspring s Treom. Slednji je na voljo tudi v Sloveniji, prva dva izdelka pa sta namenjena zgolj za ameriško tržišče.

    Objavljeno: 29.1.2002
  • Solaris 9 za Intel morda vseeno kmalu na tržišču

    Iz podjetja Sun so sporočili, da bodo prisluhnili uporabnikom, ki so se pričeli množično pritoževati čez odločitev podjetja, da ne objavi nove različice svojega operacijskega sistema Solaris 9 za Intelove procesorje. Sprva je Sun nameraval objaviti samo različico za lastne sisteme s procesorji SPARC, saj za Intelovo platformo menda ni bilo dovolj povpraševanja.

    Objavljeno: 29.1.2002
  • Contax v 35 mm formatu

    Digitalni fotoaparat N Digital nemškega prozvajalca Contax (ki je v lastništvu japonske družbe Kyocera) ima tipalo CCD velikosti 36 x 24 milimetrov, kar popolnoma ustreza velikosti filma formata 35 milimetrov. S tem se uporabnik izogne popačenju optike, ki je posledica manjših tipal. Tudi sicer je tipalo zelo zmogljivo, saj omogoča efektivno ločljivost kar 6,1 milijona pik ali največjo ločljivost 3040 x 2016 pik. Posneti je mogoče do tri slike na sekundo v zapisih JPEG, TIFF in RAW, ki se shranjujejo na pomnilniške kartice Comapct Flash (tip I in II). Z računalnikom fotoaparat povežemo preko firewire. Pri slovenskem zastopniku podjetju Medis bo aparat na voljo spomladi za približno 2 milijona tolarjev.

    Objavljeno: 29.1.2002
  • Snemalnik za 20.000 minut zvoka

    V poplavi predvajalnikov stisnjene glasbe z vgrajenimi diski so pri Archosu uvideli, da so diski primerni tudi za snemanje. Jukebox Recorder 20 nosi to številko zaradi vgrajenega diska velikosti 20 GB, kar je dovolj za več kot 20.000 minut zvoka v zapisu MP3. Vgrajeni dekodirnik omogoča snemanje zvoka preko vgrajenega mikrofona ter iz zunanjih virov preko analognega ali digitalnega stereo vhoda. Ob povezavi z računalnikom se obnaša kot zunanji disk, ki je primeren tudi za prenašanje podatkov, še posebej zaradi podpore novemu vmesniku USB 2.0, ki omogoča hitrosti prenosa do 480 megabitov na sekundo. Naprava je od konca januarja naprodaj za 360 evrov, za sto manj je mogoče dobiti različico Jukebox Recorder 6, ki ima le 6 GB disk in podpira zgolj >>stari<< standard USB 1.1.

    Objavljeno: 28.1.2002
  • Apple ponovno z dobičkom

    Podjetje Apple je v zadnjem finančnem četrtletju, ki se je končalo 29.decembra 2001, poslovalo z dobičkom v višini 38 milijonov dolarjev (lani so v istem obdobju pridelali prvo četrtletno izgubo v višini 195 milijonov dolarjev po skoraj triletnem uspešnem poslovanju). Prihodki so znašali 1,38 milijarde dolarjev, k tej številki pa je najbolj prispevala dobra prodaja prenosnih računalnikov iBook in PowerBook. Slabše prodajne številke so dosegli računalniki iMac, ki pa so s popolnoma prenovljeno linijo (atraktivni modeli z zaslonom LCD) eden od adutov za prihodnje obdobje, na kar kaže tudi veliko začetno povpraševanje. Skupno so v tem četrtletju prodali 746.000 računalnikov. Tudi razvpiti predvajalnik digitalne glasbe iPod se je prodajal nad pričakovanji, saj so samo v dveh mesecih prodali 125.000 enot, ki sicer stanejo kar 400 dolarjev.

    Objavljeno: 28.1.2002
  • Z matematiko do boljše kakovosti

    Če gre verjeti matematikom, bo kmalu mogoče precej izboljšati kakovost digitalnih vzorcev uporabljenih za shranjevanje glasbe, slik in videa. Profesorja Akram Aldroubi in Karl-Heinz Grochenig sta namreč razvila matematični postopek, ki z generiranjem algoritmov zmore mnogo bolj natančno interpretirati določene digitalne vzorce. Standardni postopki namreč zgolj >>surovo<< povzemajo zaporedje podatkov in ne upoštevajo odstopanj in pomanjkljivosti, ki so posledica manjše frekvence vzorčenja, omejenega zajemanja podatkov ali šuma. Uporabo teorije sta demonstrirala na digitalni medicinski sliki, ki ji je bila odvzeta polovica podatkov. S pomočjo algoritmov je prikazana slika vsebovala prav toliko podrobnosti kot izvirnik. Prav v medicini naj bi nova metoda doprinesla večjo natančnost in enostavnost prikazovanja slik. Vendar se uporabnost kaže tudi na drugih področjih, kot je digitalna televizija ali video na zahtevo. Gledalcem se namreč pogosto dogaja, da slika zamrzne, skače po ekranu, pojavljajo se barvni kvadratki, v večini primerov pa na ekranu ne vidijo ničesar. Z uporabo nove tehnologije se je tem nepravilnostim mogoče v veliki meri izogniti. Še večja realističnost se obeta tudi v računalniških igrah, kjer bo mogoče ob enakem obsegu podatkov doseči mnogo bolj realistične scene, čeprav znanstveniki v zadnjem času opozarjajo na to, da lahko prevelika mera te tudi škodljivo vpliva na zdravje.

    Objavljeno: 28.1.2002
  • NorthernLight ni več brezplačen

    Manj znan spletni iskalnik NorthernLight bo odslej zaradi zmanjšanja stroškov in premajhnih prihodkov od spletnega oglaševanje zaračunaval svoje storitve. V zadnjih mesecih so pri NorthernLightu opazili povečano zanimanje med podjetji za namestitev iskalnikov na njihovih spletnih straneh. Ena od večjih NorthernLightovih strank je Cisco, ki si želi iskalni servis na vseh svojih spletnih straneh. Na NorthernLightovi spletni strani bo še naprej mogoče brezplačno pregledovati do 14 dni stare novice, za starejše pa bo treba plačati najmanj dolar visoko uporabnino.

    Objavljeno: 28.1.2002
  • Minoltin žepni digitalni fotoaparat

    8,4 x 7,1 x 2 centimetrov so mere Minoltinega malega digitalnega fotoaparata, ki naj bi na trg prišel v začetku februarja. Kljub majhnim meram je opremljen s trikratno optično povečavo, ki pa ne vpliva na velikost in obliko ohišja, saj poseben objektiv omogoča povečevanje v notranjosti ohišja. Prav ta prispeva tudi k temu, da je fotoaparat od vklopa pripravljen v vsega 1,8 sekunde. Največja ločljivost slik je 1600 x 1200 pik, priložena je 8MB pomnilniška kartica SD, snemati je mogoče tudi kratke video posnetke. Cena izdelka bo približno 540 dolarjev.

    Objavljeno: 27.1.2002
  • Nova končnica domene .name

    Navadni smrtniki smo končno dobili primerno končnico za naslov lastne spletne strani. Organizacija ICAAN, ki določa možne končnice spletnih naslovov je odobrila končnico .name. Spletni naslovi z novo končnico so v zapisu www.ime.priimek.name, naslovi elektronske pošte pa ime@priimek.name.

    Objavljeno: 27.1.2002
  • ATIjevi grafični čipi tudi v mobilnih napravah

    Podjetje ATI je napovedalo, da bodo v prihodnje izdelovali tudi grafične pospeševalnike za mobilne naprave, kot so zmogljivejši telefoni GSM in ročni računalniki. Ob tem so predstavil svoj novi izdelek Imageon 100, ki ima vgrajeno strojno podporo za dekodiranje video posnetkov MPEG-4, opravlja pa tudi pospeševanje dvorazsežne grafike. Z vgrajenim 384 KB velikim pomnilnikom podpira ločljivost 240 x 320, medtem ko z dodatnim zunanjim pomnilnikom omogoča ločljivosti do 800 x 600. Novi čip bo deloval s procesorji različnih proizvajalcev, podprti pa bodo operacijski sistemi PocketPC, PalmOS, Symbian in Linux.

    Objavljeno: 27.1.2002
  • 4-milijonski HP

    Na letošnjem sejmu CES v Las Vegasu predstavljeni digitalni fotoaparat HP Photosmart 812 se ponaša s 4 milijonskim tipalom CCD, Pentaxovim objektivom, ki omogoča trikratno optično povečavo in dodatno sedemkratno digitalno povečavo. Cena izdelka je 600 dolarjev, za dodatnih 80 je na voljo še podstavek za lažje povezovanje digitalnega fotoaparata z osebnim računalnikom.

    Objavljeno: 26.1.2002
  • Dataplay - mediji prihodnosti?

    Raznolika druščina, sestavljena iz podjetij Evolution Technologies, DataPlay in MTV, poskuša preboj na trgu prenosnih glasbenih naprav s predvajalnikom MTV DataPlay, ki podpira nosilce DataPlay. Tako kot plošče CD, je tudi DataPlay optični mediji, ki pa je mnogo manjši, a ima kljub temu kar zgledno zmogljivost 500 MB, kar je dovolj za približno enajst ur stisnjene glasbe v zapisu MP3. Vendar MTV Dataplay ni le predvajalnik, z njim je mogoče zvok tudi snemati ali ga priključiti na računalnik kot pomnilniško enoto. Predvajati zna glasbo v zapisih vrste MP3, WMA, AAV ali QDX. Z medijsko podporo največje glasbene televizije MTV podjetji Evolution Technologies in DataPlay računata na čim boljšo uveljavitev novega nosilca, s katerim načrtujeta preboj tudi v druge prenosne naprave, kot so digitalni fotoaparati in ročni računalniki. Naprava naj bi na trg prišla predvidoma aprila.

    Objavljeno: 26.1.2002
  • Tudi CyberDrive s hitrimi CD-RW zapisovalci

    CyberDrive je napovedal dva nova CD-RW zapisovalca, ki se bosta po hitrosti merila z najhitrejšimi konkurenti. Zapisovalca z oznakama CD-W058D in CD-W068D bosta omogočala zapisovanje CD-R plošč pri 32- in 36-kratni hitrosti ter zapisovanje na nosilce CD-RW z 12-kratno hitrostjo. Branje bo potekalo s hitrostjo 48x, dostopni čas pa naj bi bil okoli 100 ms. Opremljena sta z 2 MB predpomnilnika, za primer izpada podatkovnega toka pa sta opremljena s tehnologijo ExacLink. Pogona naj bi poleg velike hitrosti zapisovanja odlikovala predvsem ugodna cena.

    Objavljeno: 26.1.2002
  • AMD Duron s taktom 1,3 GHz

    AMD se je hitro odzval na Intelovo predstavitev Celerona s taktom 1,3 GHz in zvišal delovno frekvenco pri svojem najcenejšem procesorju Duron. Tako kot Intelov tekmece tudi ta sedaj deluje s taktom 1,3 GHz. Tako kot dosedanji procesorji Duron novinec podpira sistemsko vodilo s taktom 200 MHz, pomnilnike DDR DRAM, vsebuje 192 KB velik predpomnilnik in tehnologijo 3DNow! Novi Duron s taktom 1,3 GHz stane 118 dolarjev v količinah po 1000 procesorjev.

    Objavljeno: 25.1.2002
  • Cisco in IBM skupaj za večjo produktivnost na poti

    Cisco Systems in IBM sta najavila, da bosta z združenimi močmi omogočila podjetjem in upravljalcem javnih prostorov, kot so hoteli in kongresni centri, vzpostavljanje varnih, visokozmogljivih povezav v internet ter drugih komunikacijskih storitev. Tako bodo podjetja svojim uslužbencem lahko omogočila dostop do informacijskih virov s katerekoli lokacije v svetu. IBM Global Services bo ponujal svetovanje s področja brezžičnih omrežij, sistemsko integracijo, storitve na lokacijah naročnika in tehnično pomoč, medtem ko bo Cisco zagotavljal izdelke za izgradnjo omrežne infrastrukture in rešitve v sklopu programa Cisco Mobile Office.

    Objavljeno: 25.1.2002
  • iPlanet 5.0 že na voljo

    Sun, eno izmed vodilnih podjetij na področju strežnikov in strežniških aplikacij, je izdal novo različico svojega strežnika iPlanet Server. Podjetjem bo novi izdelek omogočil urejanje uporabniških imen in pravic na enem mestu in hkratno uporabo le-teh v več programih na spletni strani ali dvereh. Izboljšali so tudi varnost in povezovanje izdelka z rešitvami Sunovih partnerjev. Sun je tudi napovedal, da bo podprl standarde skupine Liberty Alliance, s katerimi bo omogočena enkratna prijava s katerekoli naprave, priključene v splet, tako prijavljenim uporabnikom pa bo na voljo cela vrsta storitev in vsebin, do katerih bodo dostopali brez ponovne identifikacije tudi če bodo storitve ponujala različna podjetja.

    Objavljeno: 25.1.2002
  • Linux s podporo za USB 2.0

    Izšla je nova različica jedra operacijskega sistema Linux. Različica 2.5.2 je sicer še razvojna različica Linuxovega jedra, glavna novost pa je podpora vmesniku USB 2.0. Kdaj bo podpora za ta vmesnik na voljo v stabilni različici jedra, še ni znano. Razvijalci Linuxovega jedra se tako lahko pohvalijo, da so prehiteli Microsoft, ki je podporo za USB 2 šele napovedal, dodatek pa naj bi bil na voljo v prvi polovici leta.

    Objavljeno: 25.1.2002
  • Extigy -- zunanja zvočna kartica

    Lastnikom prenosnih računalnikov in tistim, ki jim vgradnja zvočne kartice v računalnik ne ustreza, Creative Labs odslej ponuja Sound Blaster Extigy. Gre za zunanji zvočni modul, ki ga na računalnik priključimo prek vmesnika USB. Z večkanalno 24-bitno kakovostjo zvoka pri frekvenci vzorčenja 96kHz in razmerjem signal-šum 100dB, bi moral zadovoljiti tudi zahtevnejše poslušalce. Vgrajena sta tudi tehnologiji EAX in DREAM, ki sta sicer poznani iz kartic Sound Blaster Audigy in ki omogočata dodajanje različnih učinkov ter uporabo prostorskega zvoka. Extigy je mogoče uporabljati tudi neodvisno od računalnika kot dekodirnik zvoka Dolby Digital, npr. v povezavi s predvajalnikom DVD ali igralno konzolo. Še v januarju naj bi bil na voljo za ceno 150 dolarjev.

    Objavljeno: 24.1.2002
  • Novi tiskalniki Kyocera Mita

    Podjetje Kyocera Mita je predstavilo dva nova namizna laserska tiskalnika, FS-1010 in FS-1050, ki sta zamenjala dosedanji model FS-1000+. Poleg značilne oblike, ki je plod dela oblikovalca F.A. Porsche, ponujata nova tiskalnika višjo hitrost izpisa (14 strani na minuto), večji osnovni pomnilnik (16 MB) in zmogljivejši procesor (PowerPC 405/200 MHz). Tiskalnika uporabljata tehnologijo Ecosys, ki omogočata daljšo življenjsko dobo sestavnih delov, saj valj in razvijalec zamenjamo šele na pri 100.000 izpisanih straneh, medtem pa zamenjujemo le barvilo. Eno polnjenje barvila zadostuje za 6.000 strani pri 5-odstotni pokritosti. Tiskalnika FS-1010 in FS-1050 ponujata visoko kakovosten način tiskanja z navidezno ločljivostjo 1200 pik na palec in izboljšan način tiskanja z višjo ločljivostjo 2.400 x 600 pik na palec. Čas, potreben za ogrevanje, je z uporabo tehnologije EcoFuser skrajšan na 15 sekund ali manj. Priložen je predal za 250 listov, na izhodu pa je prostora za 150 listov. Dodamo lahko dodatni predal za 250 listov. Poleg jezika PCL tiskalnik podpira Kyocerin opisni jezik PRESCRIBE Iie (različica Postscripta). Tiskalnika sta opremljena z vzporednim in USB vmesnikom, dodamo pa lahko omrežni vmesnik. Kot dodatek je na voljo tudi kartica CompactFlash velikosti 8 MB, namenjena za shranjevanje pisav, logotipov, standardnih oblik in oznak.

    Objavljeno: 24.1.2002
  • Nadgradnja Novell eDirectory-ja

    Novellov imeniški sistem eDirectory je na voljo v novi različici. Avtorji so programu dodali nekaj novih zmožnosti, s katerimi so razvijalcem olajšali delo, ter izboljšali iskanje po imeniku ter izdelavo varnostnih kopij. Ob predstavitvi nove različice pa je govor tekel že tudi o naslednji različici programa, ki bo omogočal nadzor nad programi preko spletnih strani ter brezžični dostop do storitev imenika, na voljo pa naj bi bila v aprilu. Na voljo je že tudi nova različica Novell eGuide-a, spletnega programa za iskanje stikov. eGuide omogoča iskanje podatkov, kot so imena in telefonske številke, v imeniku eDirectoryju ali katermikoli LDAP združljivim programu. V novi različici je omogočen dostop do vseh informacij v imeniku, tudi slikovnih, na voljo pa so različne stopnje dostopa, s katerimi lahko nepooblaščenim uporabnikom omejimo dostop do nekaterih podatkov.

    Objavljeno: 24.1.2002
  • Razvojna različica strežnika Commerce Server 2002 že na voljo

    Microsoft je predstavil razvojno različico strežnika Commerce Server. Strežniški program z oznako 2002, namenjen predvsem transakcijskim spletnim dverem in elektronskim trgovinam, je v novi različici pridobil boljšo podporo večjezičnim stranem, orodja za analizo obiskov strani in bolj robustne kataloške funkcije. Te funkcije sicer ponujajo že nekateri konkurenčni izdelki, glavna prednost Microsoftovega izdelka pa naj bi bila povezanost s tehnologijo .Net. Tako bodo razvijalci lahko razvijali nove strežniške aplikacije kar z razvojnim orodjem Visual Studio, na voljo pa jim bodo tudi nekatere rešitve, ki so sestavni del izdelkov .Net, na primer dostop do spletnih storitev. Razvojna različica novega strežnika je že na voljo na Microsoftovi spletni strani.

    Objavljeno: 24.1.2002
  • Virus, ki se pretvarja kot Microsoftova pomoč

    Virus Gigger, ki ob zagonu pobriše datoteke z uporabnikovega diska in ga formatira, je kljub dokaj majhnem številu okuženih sistemov postal klasificiran kot visoka nevarnost. Gigger je spisan v javi, širi pa se dokaj klasično, preko programa za elektronsko klepetanje mIRC in elektronske pošte kot popravek za Microsoftov Outlook Express. Okužena je priložena datoteka z imenom mmsn_offline.htm, ki ob zagonu prične uničevanje sistema. Microsoft ponovno poudarja, da nikoli ne pošiljajo popravkov preko elektronske pošte, temveč jih je potrebno naložiti iz njihove spletne strani.

    Objavljeno: 23.1.2002
  • Po nekaj dnevih zaprtih vrat Kazaa ponovno deluje

    Nizozemsko podjetje Kazaa, znano po istoimenskem programu za izmenjavo datotek se je sredi januarja uklonilo nizozemskem sodišču in umaknilo svoj program s spletne strani. Sodišče je v tožbi, ki jo je zoper Kazaa sprožila nizozemska avtorska agencija, razsodilo v prid avtorski agenciji, čeprav so predstavniki Kazaaja skušali sodišče prepričati, da zgradba sistema tega ne omogoča. Na samem Kazaaju delovanja celotnega servisa niso ukinili, vse kar so lahko naredili, je bilo, da so program umaknili s spletne strani, s čimer so onemogočali prijavo novih uporabnikov.

    Objavljeno: 23.1.2002
  • Končna različica Visual Studia.NET

    Po mnogih napovedih in testnih različicah so Microsoftova razvojna orodja pod imenom .NET končno na voljo. S spletne strani MSDN lahko naročniki že prenesejo končno različico skupine razvojnih programov Visual Studio.NET, medtem ko je ogrodje .NET Framework na voljo brezplačno. Skupina programskih jezikov in orodij, ki vključuje tudi nove različice prevajalnikov Visual Basic, C++, C# in J++ bo v trgovine prišla 13. februarja. Visual Studio.NET je najpomembnejši gradnik Microsoftove strategije .NET, katere namen je omogočiti čim bolj preproste spletne storitve.

    Objavljeno: 23.1.2002
  • Netscape vložil tožbo zoper Microsoft

    Podjetje Netscape Communications, izdelovalec nekoč najpopularnejšega spletnega brskalnika, ki je že nekaj časa v lasti korporacije AOL Time Warner, je vložilo tožbo zoper Microsoft zaradi večjega števila nelegalnih dejanj, ki so bila namenjena promoviranju Internet Explorerja in so škodila Netscapeu. V skladu z ameriškimi zakoni, zahteva Netscape trikratno odškodnino za vso povzročeno škodo skozi leta.

    Objavljeno: 23.1.2002
  • Svetleče se plošče CD

    Za privabljanje kupcev proizvajalci včasih posežejo po nenavadnih domislicah. Nova serija Fujifilmovih CDjev pritegne pozornost predvsem v temi, saj se svetijo. Kljub temu bodo 80 minutni (700 MB) nosilci zanimivi tudi lastnikom hitrih zapisovalnikov. Podpirajo namreč hitrost zapisovanja do 32x. Paket desetih CDjev stane 10 dolarjev.

    Objavljeno: 22.1.2002
  • Razširjena družina Mavica

    Pri Sonyju so razširili svojo družino digitalnih fotoaparatov Mavica, ki je znana predvsem zaradi svojevrstnega izbora nosilcev za zapisovanje slik, kot so diskete ali majhne plošče CD-R. Pri novih modelih so temu dodali tudi podporo pomnilniškim karticam. MVC-FD100 (1,2 milijona pik) in MVC-FD200 (2 milijona pik) zmoreta zapisovati tako na tri in pol palčne diskete, kot tudi Sonyjeve pomnilniške kartice Memory Stick. Oba modela se ponašata z izboljšanim ohišjem, ki je glede na prejšnje modele Mavice predvsem manjše in bolj ergonomsko oblikovano ter Sonyjevimi akumulatorji InfoLithium, ki omogočajo prikaz preostalega časa delovanja. MVC-FD200 se poleg tega ponaša še z 12 bitno predstavitvijo posameznih barvnih komponent, ter inteligentno bliskavico. Oba aparata na trg prihajata v februarju za ceno 400 dolarjev za model MVC-FD100, oziroma 500 dolarjev za model MVC-FD200.

    Objavljeno: 22.1.2002
  • Adobe GoLive 6.0

    Podjetje Adobe, vodilni ponudnik na področju grafičnih in DTP orodij, nadaljuje z razvojem orodij za spletno rabo. Nedavno so tako najavili novo različico spletnega urejevalnika, GoLive 6.0, ki vsebuje izboljšave na številnih področjih. Največja novost je zagotovo priloženi strežnik Adobe Web Workgroup Sever, ki omogoča učinkovito skupinsko delo pri razvoju spletnih projektov ter nadzor vsebine na spletnih strežnikih. S pomočjo novega strežnika GoLive odslej omogoča vodenje različic spletnih strani, napredno primerjanje dokumentov ter lažjo sodelovanje na projektih, pri katerih so za delo potrebna različna orodja. Strežnik namreč podpira katerikoli WebDAV združljiv program, kot so na primer paketi Photoshop, Illustrator in InDesign, pa tudi izdelki tekmecev, na primer Macromedia DreamWaver.

    Objavljeno: 22.1.2002
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji