Objavljeno: 29.1.2002

Palm predstavil mobilni ročni računalnik i701

Palm že dalj časa pestijo finančne težave in zmerom močnejša konkurenca. Edini odgovor na to so novi izdelki in z ročnim računalnikom i701 so se pri Palmu odločili poseči na tržišče, ki ga trenutno obvladuje podjetje Research In Motion z izdelkom BlackBerry, v tekmo pa je že vstopil tudi Handspring s Treom. Slednji je na voljo tudi v Sloveniji, prva dva izdelka pa sta namenjena zgolj za ameriško tržišče.

Palm i701 kot njegov predhodnik VIIx ponuja brezžično povezovanje preko Palmovega omrežja Palm.net, ki je na voljo zgolj v ZDA. Prednost i701 ni v telefoniranju kar omogoča Handspringov Treo, temveč v podatkovnih storitvah, kot je pošiljanje in prejemanje elektronske pošte ne glede na lokacijo, uporaba programa za elektronsko kramljanje AOL Instant Messenger in seveda dostop do interneta. Za poslovne uporabnike je že na voljo strežnik za povezavo z izdelki Microsoft Exchange in Lotus Domino, ki omogoča poslovnim uporabnikom preusmerjanje in filtriranje elektronske pošte na ročni računalnik. Poleg tega pri Palmu napovedujejo, da bodo do srede leta pripravili programsko opremo, ki bo uporabnikom omogočala mobilni dostop do krajevnih omrežij podjetij.

Kot ročni računalnik je Palm i701 precej podoben modelu m500, ima 8 MB pomnilnika, enoto za pomnilniške kartice Secure Digital (SD Card), vgrajeno anteno, nadgradljivi pomnilnik Flash ROM, uporablja pa operacijski sistem Palm OS 4.1. Kljub črno-belem zaslonu je Palm i701 trenutno njihov najdražji ročni računalnik, saj stane kar 450 dolarjev, za dostop do mobilnih storitev preko Palm.net pa je treba odšteti še 10 do 45 dolarjev mesečne naročnine.

http://www.palm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji