Objavljeno: 22.1.2002

Adobe GoLive 6.0

Podjetje Adobe, vodilni ponudnik na področju grafičnih in DTP orodij, nadaljuje z razvojem orodij za spletno rabo. Nedavno so tako najavili novo različico spletnega urejevalnika, GoLive 6.0, ki vsebuje izboljšave na številnih področjih. Največja novost je zagotovo priloženi strežnik Adobe Web Workgroup Sever, ki omogoča učinkovito skupinsko delo pri razvoju spletnih projektov ter nadzor vsebine na spletnih strežnikih. S pomočjo novega strežnika GoLive odslej omogoča vodenje različic spletnih strani, napredno primerjanje dokumentov ter lažjo sodelovanje na projektih, pri katerih so za delo potrebna različna orodja. Strežnik namreč podpira katerikoli WebDAV združljiv program, kot so na primer paketi Photoshop, Illustrator in InDesign, pa tudi izdelki tekmecev, na primer Macromedia DreamWaver.

Novost je tudi podpora za izdelavo spletnih vsebin za mobilne naprave, ki podpirajo standarde XHTML, CHTML in WML. Paket GoLive poleg podpore vsebuje tudi emulatorje telefonov WAP in i-mode, tako da je mogoče testiranje opraviti kar na računalniku. Za boljšo združljivost med dokumenti različnih virov so pri Adobeu okrepili podporo za XML, specifično tudi za oznake XML, ki jih ustvarja program za namizno založništvo inDesign 2.0.

Vključeno je tudi popolno razvojno okolje za pripravo filmskih posnetkov in animacij QuickTime 5.0, podpora za standarde SWF, SVG in SMIL ter tesnejša integracija z večpredstavnimi paketi, kot je RealNetworks RealOne. Izboljšana je podpora za črpanje podatkov iz podatkovnih baz ter podpora za dejavne strani PHP, ASP in JSP. Programe je na voljo za okolja MacOS (tudi različico 10.1) in Windows (vključno z XP) v ZDA pa stane 400 dolarjev.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji