Objavljeno: 23.1.2002

Končna različica Visual Studia.NET

Po mnogih napovedih in testnih različicah so Microsoftova razvojna orodja pod imenom .NET končno na voljo. S spletne strani MSDN lahko naročniki že prenesejo končno različico skupine razvojnih programov Visual Studio.NET, medtem ko je ogrodje .NET Framework na voljo brezplačno. Skupina programskih jezikov in orodij, ki vključuje tudi nove različice prevajalnikov Visual Basic, C++, C# in J++ bo v trgovine prišla 13. februarja. Visual Studio.NET je najpomembnejši gradnik Microsoftove strategije .NET, katere namen je omogočiti čim bolj preproste spletne storitve.

Tako bi lahko uporabnik s preprostim klikom na rezervacijo letovanja že hkrati letovanje plačal preko elektronskega bančništva iz svojega bančnega računa, v elektronski rokovnik pa bi se vpisala njegova odsotnost za ta čas. Celo bolj pomemben cilj spletnih storitev pa je dostop do in uporaba programske opreme preko spleta, kot storitve. Visual Studio.NET sloni na uporabi tehnologij kot sta XML in SOAP, ki sta že izdatno podprti v novih različicah Microsoftovih strežniških izdelkov in druge programske opreme.

Za letos napovedujejo pri Microsoftu še različico Visual Studia.NET za razvoj programov in storitev za prenosne naprave kot so ročni računalniki in mobilni telefoni. Visual Studio.NET so testirali več let, pri tem pa je programe preizkusilo kar 2,5 milijona uporabnikov. Najnižja cena za nadgradnjo profesionalne različice bo v ZDA 550 dolarjev, najvišja za polno licenco tako imenovane Enterprise Architect različice pa 2500 dolarjev.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji