Novice

 • Google Earth s fotorealističnimi posnetki

  Pri Googlu res pridno delajo. Tokratne posodobitve je bil deležen 3D-pogled v aplikaciji Google Earth, ki sedaj za največja ameriška mesta že ponuja fotorealistične posnetke. Med prvimi je mesto New York, seznam detaljno poslikanih naselbin pa se bo postopoma širil z velemest na mesta. Le ugibamo pa lahko, kdaj bo Slovenija na vrsti za podrobno poslikavo.

  Objavljeno: 19.12.2008več
 • Tretjina slovenskih trgovcev je manj poštenih

  Organizacija BSA je predstavila rezultate zadnjega izvajanja programa skrivnih nakupov (t. i. Mystery Shopper), ki je tokrat potekalo v predprazničnem času. Rezultati pa niso prav pohvalni. Strokovno usposobljeni sodelavci organizacije so pristnost programske opreme različnih ponudnikov ugotavljali pri podjetjih po vsej Sloveniji. Rezultati namreč kažejo, da je še vedno velik odstotek tistih prodajalcev, ki ponujajo namestitev nelegalne programske opreme – tokrat je k namestitvi skrivne kupce napeljevalo skoraj 34 odstotkov vseh obiskanih trgovcev.

  Objavljeno: 19.12.2008več
 • Zadnji MacWorld

  Pri Applu so presenetili z novico, da bo prihajajoči MacWorld (ki se odvija januarja 2009) zadnji te sorte. Applov sejem naj bi ne predstavljal večjega vpliva na javnost, saj ima omenjeni proizvajalec širom sveta razporejenih na tisoče trgovin, katere vsak dan obišče skupno več kot 3,5 milijona ljudi in spoznava njegove izdelke ter rešitve.

  Objavljeno: 19.12.2008več
 • NEC z vrhunskim 22-palčnežem

  Poplava nizkocenovnih računalniških monitorjev izjemno veseli povprečne kupce, ki se na tehnologijo prav veliko ne spoznajo. Na drugi strani pa ostajajo profesionalni uporabniki (inženirji, načrtovalci, oblikovalci), ki zaradi močnih cenovnih pritiskov, katerim podlega vse več proizvajalcev, ostajajo brez visokokakovostnih izdelkov. K sreči vsaj NEC ni pozabil nanje.

  Objavljeno: 18.12.2008več
 • Microsoft objavil varnostno posodobitev za Internet Explorer

  V zadnjih dneh je Microsoft moral požreti prenekatero kritiko na svoj račun, saj so spletni napadalci v večih različicah brskalnika Internet Explorer našli velike luknje. Z izdajo varnostne posodobitve, s katero naslavlja varnostne pomanjkljivosti več različic brskalnika Internet Explorer na vseh trenutno podprtih različicah operacijskega sistema Windows, je strahu vendarle konec – seveda le, če ste jo prenesli s spleta in namestili.

  Objavljeno: 18.12.2008več
 • Robotska miza, ki lovi ravnotežje

  Prihodnost postrežbe bo očitno robotska. Japonski inženir je namreč razvil samostoječo mizico, ki zna dostavljati hrano in pijačo, obenem pa stranko nagradi že z nadležnimi zvočnimi piski. Robotska miza sama lovi ravnotežje, s pomočjo številnih infrardečih senzorjev in žiroskopov pa se zna in zmore prav dobro gibati po prostoru.

  Objavljeno: 18.12.2008več
 • Zasloni na dotik, generacija 2.0

  Japonci so zopet korak pred ostalim delom sveta. Za tokratno vodstvo je poskrbela Kyocera, ki je že začela s serijsko proizvodnjo na dotik občutljivih plošč iz dveh plasti stekla za zaslone LCD. V primerjavi s tehnologijami, ki temeljijo na filmski prevleki in eni plasti stekla, Kyocerin sistem nudi daljšo življenjsko dobo in vrhunsko kakovost slike.

  Objavljeno: 17.12.2008več
 • Najdi.si optimiziran za mobilnike

  Največji slovenski iskalnik Najdi.si je pred koncem leta doživel še temeljito prenovo svojega dela, namenjenega mobilnikom. Z mobilnim iskalnikom lahko sedaj z mobilnim telefonom hitro in preprosto iščemo po spletu, slikah, vremenu, novicah in zemljevidu. V kratkem se bodo omenjenim storitvam pridružile še nove, med prvimi kinospored in druge zanimivosti.

  Objavljeno: 17.12.2008več
 • Štiriterabajtni LinkStation Quad

  NAS-naprave (Network Attached Storage) so vse bolj priljubljena oblika shranjevalnih škatlic, saj se jih poslužuje vse več zahtevnejših uporabnikov, z njihovo vse večjo dostopnostjo pa so na svoj račun prišli tudi multimedijski zanesenjaki. Najnovejši LinkStation Quad proizvajalca Buffalo Technology tako lahko hrani (in deli med druge naprave) kar polne štiri terabajte datotek.

  Objavljeno: 17.12.2008več
 • Microsoft z aplikacijo za iPhone

  Goreči pristaši Appla na eni in Microsofta na drugi strani so mnenja, da v peklu počasi že začenja snežiti. Microsoft je namreč izdal svojo prvo aplikacijo za Applov pametni mobilnik iPhone. Programček se imenuje Seadragon Mobile in skrbi za delo s slikami ter fotografijami. Najbolj zanimivo pa je bržkone dejstvo, da sorodna aplikacija zaenkrat še ne obstaja na platformi Windows Mobile.

  Objavljeno: 16.12.2008več