Objavljeno: 19.11.2008

Garminov hibrid

Garmin je predstavil hibridnega novinca GPSMAP 620, ki se znajde tako na cesti kot tudi na morju. Gre za prenosen in trpežen GPS-navigator z na dotik občutljivim zaslonom in prednaloženo senčeno osnovno karto sveta. GPSMAP 620 podpira dodatno cestno in navtično kartografijo na SD-karticah ali z uporabo programske opreme MapSource. Hibridna igrača je naprodaj za debelih 839 evrov.

V napravo je vgrajen visoko odziven GPS-sprejemnik, ki omogoča dober sprejem signala, tudi v okolici visokih stavb ali pod drevesi. Vse informacije ter kartografija so prikazane na vodotesnem širokokotnem LCD-zaslonu z diagonalo 13 cm in ločljivostjo 800 x 480 točk.

Z dodatno (beri: doplačilno) kartografijo BlueChart g2 Vision GPSMAP 620 ponuja pravi 3D-prikaz nad vodno gladino ter 3D-prikaz pod vodno gladino, v katerem si lahko ogledamo relief morskega dna. Aparat se bo z vstavljeno dodatno navtično kartografijo samodejno zagnal v navtičnem načinu, v katerem so prikazane senčene izobate, načrti luk, marin in pristanišč, razbitine, območja prepovedane plovbe in ostale podrobnosti.

Ko GPSMAP 620 želimo uporabiti na cesti, ga preprosto snamemo z navtičnega nosilca ter ga položimo v avtomobilski nosilec. Takrat se preklopi v cestni način, za cestno navigacijo pa nam je na voljo dodatna podrobna kartografija Evrope ter cestna kartografija Slovenije, Hrvaške, Bosne in Makedonije (t. i. AdriaRoute). Na cesti nas naprava vodi z glasovnimi napotki.

www.garmin.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji