Objavljeno: 20.11.2008

VIA z novim malčkom

Pri VIA Technologies nočejo zaostajati za trendi sodobnega računalništva in vztrajno pripravljajo bolj ali manj posrečene rešitve. Zadnja v vrsti sliši na ime VIPRO VP7710 in obeta svež zagon na področju tabličnih računalnikov. Gre namreč za drobovje prenosnika, opremljeno z na dotik občutljivim zaslonom, ki bo vse svoje odlike prikazal s prihodom Windows 7.

Strojna oprema je skrita v trdnem ohišju, ki je mešanica jekla in aluminija (prvi prispeva k trdnosti, drugi pa k nizki skupni teži in boljšemu odvajanju toplote), vanj pa je vgrajen tudi 10,4-palčni zaslon LCD, občutljiv na dotik. Strojček poganja 1,6-gigaherčni VIA Eden procesor, ki mu pri delu pomaga gigabajt DDR2-pomnilnika, VIPRO pa ni opremljen niti z enim samim ventilatorjem, kar pomeni, da je izjemno tih. Za grafiko je zadolžena VIIna lastna stvaritev UniChrome, v osrečje računalnika pa lahko vgradimo poljuben 2,5-palčni trdi disk s SATA- ali IDE-vodilom. Pozoren pogled razkrije celo kopico vmesnikov, med katerimi ne manjkajo niti serijska vrata, niti brezžična povezava.

Pri VII nameravajo računalnik VIPRO ponuditi ne le domačim uporabnikom, temveč tudi trgovinam, hotelom, informacijskim točkam in drugim zainteresiranim skupinam, kakršna je denimo raba z industrijskimi aplikacijami.

www.via.com.tw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji