Objavljeno: 21.11.2008

Varen prenosni disk

Ko je Lenovo prevzel IBM-ov računalniški oddelek, se je zavezal, da bo ohranil blagovno znamko ThinkPad, ki je krasila le najboljše izdelke velikega modrega. Z novim prenosnim diskom, ki na prvo mesto postavlja varnost, Kitajci kažejo, da znajo narediti izdelke, ki izstopajo iz suhoparne povprečnosti.

Inovativni disk ThinkPad USB Portable Secure Hard Drive se namreč ponaša s kriptiranjem podatkov na nivoju strojne opreme. Uporaba je zelo preprosta – disk je opremljen s številčnico, s pomočjo katere vtipkamo kombinacijo, ki poskrbi za 128-bitno šifriranje. Prenosni disk si je zmožen zapomniti do 10 različnih uporabnikov, kar ga naredi nepogrešljivega tako v poslovnih okoljih kot tudi doma. Svojevrstno priznanje je Lenovo ThinkPad USB Portable Secure Hard Drive prejel tudi s strani razsodnikov največjega sejma zabavne elektronike na ameriških tleh (CES), kjer je prejel nagrado za najboljšo inovacijo na področju računalniške periferije in bo ena glavnih zvezd Lenovovega razstavnega prostora na omenjenem sejmu, ki se bo odvijal januarja v Las Vegasu.

160 varnih gigabajtov trgovci cenijo na 179 ameriških dolarjev, 320 GB različica bo veljala 40 dolarjev več. Pohvalno je tudi dejstvo, da bo disk moč kupiti tudi pri nas in to še pred koncem leta.

www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji