• S telefonom proti sladkorni bolezni

    Raziskovalci univerze v Harvardu so razvili umetno trebušno slinavko, ki v navezi s pametnim telefonom, sladkornim bolnikom omogoča kakovostnejše življenje.

    Objavljeno: 16.10.2017 09:00
  • OnePlus vohuni za uporabniki

    Kitajsko podjetje OnePlus, ki je znano po poceni kakovostnih telefonih, vohuni za svojimi uporabniki.

    Objavljeno: 16.10.2017 08:00
  • Analiza dokumentov v oblaku z umetno inteligenco

    V teh časih se skoraj vsako podjetje trudi, da bi v svojih izdelkih in storitvah uporabilo tudi algoritme umetne inteligence ter strojnega učenja. Podjetje Box, ki ga poznamo predvsem po storitvi pomnilniškega prostora v oblaku, se je domislilo zanimivega načina uporabe tovrstnih algoritmov na vsakdanjih dokumentih in datotekah, ki jih shranjujemo v oblaku.

    Objavljeno: 15.10.2017 01:00
  • WD najavlja diske zmogljivosti 40 TB

    Western Digital je predstavil novo tehnologijo s kratico MAMR (microwave-assisted magnetic recording), ki bralno-pisalnim glavam s pomočjo mikrovalov pomaga natančneje zapisovati podatke na še manjšo površino, kot doslej. Z novo tehnologijo si obetajo, da bi prve diske lahko predstavili leta 2019, do leta 2025 pa bi zmogli na tovrstnih napravah hraniti že kar 40 TB podatkov.

    Objavljeno: 15.10.2017
  • Spletna stran lahko rudari z vašim procesorjem

    Po internetu se je začel širiti dodatek za spletne strani Coinhive, ki med obiskom ugrabi procesor in začne za lastnika spletne strani rudariti kriptovalute z obiskovalčevim procesorjem. Taktika, ki jo je sprva uporabljal The Pirate Bay, se je razširila tudi na druge spletne strani.

    Objavljeno: 14.10.2017 12:00
  • Javni oblak predstavlja že tretjino prodaje IT infrastrukture

    Ponudniki storitev v oblaku s svojimi potrebami močno spreminjajo podobo trga IT izdelkov, kot so strežniki, pomnilniški sistemi in omrežne naprave. Po raziskavi trga družbe IDC peščica ponudnikov javnih storitev v oblaku danes kupuje že več kot tretjino svetovne proizvodnje teh izdelkov za potrebe rasti svojih podatkovnih centrov.

    Objavljeno: 14.10.2017 01:00
  • IMF: Virtualne valute bodo morda zamenjale nacionalne valute

    Med tem, ko bančni sektor, pa tudi nekatere države s Kitajsko na čelu, vse bolj nasprotujejo Bitcoinu in drugim privatno zasnovanim virtualnim valutam, Mednarodni denarni sklad (IMF) opozarja, da utegnejo virtualne valute nekega dne postati bolj zaželene kot obstoječe nacionalne in mednarodne valute.

    Objavljeno: 13.10.2017 01:00
  • Izraelci zalotili ruske hekerje pri vdiranju v NSA

    V očitkih, da je protivirusni program Kaspersky, odigral ključno vlogo pri vdiranju v NSA, je očitno veliko resnice. To pa so pomagali odkriti Izraelci, saj so njihovi tajni agentje vdrli v podjetje Kaspersky Lab ravno tedaj, ko so ruski hekerji vdirali v NSA.

    Objavljeno: 12.10.2017 05:00
  • Oculus Go – navidezna resničnost za množice

    Facebook si prizadeva, da bi v navidezno resničnost pritegnil milijardo uporabnikov. V ta namen so v hčerinski družbi Oculus predstavili prikazovalnik, ki je bistveno cenejši od dosedanjih modelov. Oculus Go bo stal le 199 dolarjev, za delovanje pa ne bo potreboval telefona ali prek kabla priključnega zmogljivega računalnika.

    Objavljeno: 12.10.2017 01:00
  • Vodoodporni Amazon Kindle Oasis 2

    Amazon je na pragu desete obletnice nastanka prvega bralnika elektronskih knjig Kindle predstavil povsem nov model Kindle Oasis, ki se uvršča v vrh ponudbe tovrstnih izdelkov. Med lastnostmi najbolj vzbuja pozornost vodoodpornost naprave. Kindle Oasis druge generacije brez težav preživi 60 minut na globini do dveh metrov. Idealno za branje knjig v bazenu.

    Objavljeno: 12.10.2017 01:00
  • Samsung Galaxy S9 je že v pripravi

    Glede na to, da je Apple nedavno razkril svoje telefonske novosti za naslednje leto, začenši z modelom iPhone X, najbrž ni presenečenje, da pri Samsungu že intenzivno pripravljajo odgovor. Korejski velikan pripravlja novi Galaxy S9, ki bo imel nekaj ključnih novosti, od katerih bodo številne vsaj za določen čas ekskluzivne.

    Objavljeno: 11.10.2017 01:00
  • Ali ima iPhone 8 težave z akumulatorji?

    Videti je, da ima tudi Apple svojevrstno težavo z akumulatorji in to v najnovejšem telefonu iPhone 8 Plus. Po poročanju sicer majhnega števila kupcev so se akumulatorji v njihovih telefonih iz neznanega razloga napihnili in povzročili, da je zaslon odstopil iz ohišja naprave. Za razliko od lanskoletnega škandala, ko so akumulatorji vgrajeni v telefone Galaxy Note 7 eksplodirali oziroma zagoreli, je Applova težava sicer nenevarna, a zato nič kaj prijetna za lastnike.

    Objavljeno: 11.10.2017 01:00
  • Vdor v NSA in ameriška gonja proti Kasperskemu

    Priljubljen protivirusni program Kaspersky Antivirus se je znašel v nemilosti ameriške administracije, saj so njegovega proizvajalca obtožili, da je pomagal krasti podatki iz NSA. Čeprav dogajanje povsem enako dobro ali še bolje pojasnjuje razlaga, da ima NSA zanikrne varnostne protokole, so v Office Depotu in Best Buyu že prenehali prodajati Kaspersky Antivirus.

    Objavljeno: 10.10.2017 05:00
  • Sony se vrača z robotskim psom

    Japonski Sony se kot kaže vrača v robotiko z novim izdelkom, ki bo vnovič – robotski pes. Morda se kdo še spomni njihovega predhodnega poizkusa na temo, robotskega psa Aibo, ki so ga predstavili leta 1999 in prodajali vse do leta 2005. Verjeli ali nekdanji avtorji so še vedno zaposleni v Sonyu in bodo kot kaže prispevali tudi pri novem izdelku.

    Objavljeno: 10.10.2017 01:00
  • Windows 10 Mobile je klinično mrtev

    Microsoft je dokončno priznal poraz na področju mobilnih platform. Podpredsednik družbe Joe Belfiore, sicer zadolžen za področje operacijskih sistemov, je javno oznanil, da velikan iz Redmonda ne bo več razvijal novih funkcionalnosti in strojne opreme za operacijski sistem Windows 10 Mobile in platformo Windows Phone. Še nekaj časa bodo sicer skrbeli za varnostne in druge popravke, a Okna za pametne telefone se dokončno poslavljajo.

    Objavljeno: 10.10.2017 01:00
  • Koliko bo vreden Bitcoin čez en teden?

    Tako, zadnje napovedi, koliko bo bitcoin vreden čez en teden, 16.10, ob 10:00, smo zabeležili.

    Objavljeno: 9.10.2017 13:00
  • 19. Tehnološka konferenca Smart Com

    Že 19. leto zapored Smart Com organizira lastno tehnološko konferenco, ki je v teh letih prerastla v osrednji dogodek, namenjen IT strokovnjakom ter vsem, ki želijo slišati najnovejše smernice s področja IKT tehnologij. Letošnja konferenca prinaša inovativne ideje, vizije, ki privedejo do zmagovalnih rešitev!

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 9.10.2017 11:00
  • Gartnerjeve napovedi za petletko od 2018 dalje

    V okviru letne konference Symposium/ITxpo so pri družbi Gartner že tradicionalno razgrnili najnovejše napovedi, ki bodo menda zaznamovale dogajanje v službah IT v naslednjih petih letih. Poudarek je seveda na vplivu novih tehnologij in transformacij v načinu dela, ki te novosti prinašajo s sabo.

    Objavljeno: 9.10.2017 01:00
  • AOL Instant Messenger se poslavlja

    15. decembra bo prenehalo delovati omrežje za trenutno sporočanje AIM (AOL Instant Messenger), eno prvih priljubljenih omrežij za kramljanje, ki je zlasti v ZDA sprožilo navdušenje na spletnimi pregovori in kasneje družabnimi omrežji.

    Objavljeno: 9.10.2017 01:00
  • Google in Tesla hitita v pomoč Portoriku

    Orkani Harvey, Irma in Maria so uničili večino električnega omrežja in več kot 80% komunikacijske infrastrukture na otoku Portoriko, uradna pomoč ZDA pa še vedno prihaja prepočasi. Najbrž so tudi zato zavihali rokave v Silicijevi dolini, kjer bodo skušali z najnovejšo tehnologijo omiliti posledice naravne nesreče.

    Objavljeno: 9.10.2017 01:00
  • Nagradna igra - zaključena!

    Se imaš za poznavalca sveta digitalnih valut?

    Objavljeno: 8.10.2017
  • Zgodba z Applovimi davki na Irskem na Evropsko sodišče

    Zgodba z Applovim izmikanjem plačila davkov na Irskem postaja čedalje bizarnejša. Potem ko je Evropska komisija ugotovila nepravilnosti in Irski naložila izterjavo 13 milijard evrov neplačanih davkov, se je Apple pritožil, Irska pa zahtevo Komisije ignorirala. Sedaj Evropska komisija na Evropskem sodišču toži – Irsko.

    Objavljeno: 7.10.2017 18:00
  • Microsoft Edge za iOS in Android

    Microsoft je napovedal prihod svojega spletnega brskalnika Edge na mobilne sisteme iOS in Android.

    Objavljeno: 6.10.2017 12:00
  • Mozilla bo prihodnje leto ukinila podporo za XP in Visto

    Pri Mozilli so napovedali, da Firefox junija prihodnje leto ne bo več podprt na Microsoftovih starih operacijskih sistemih Windows XP in Windows Vista. Google Chrome je ta korak opravil že aprila letos, Microsoft pa je lastno podporo za XP ukinil aprila 2014, za Visto pa aprila 2017.

    Objavljeno: 5.10.2017 14:00
  • Google predstavil napredne brezžične slušalke

    Ob predstavitvi novih telefonov Pixel 2 in Pixel 2 XL smo omenili, da sta telefona izgubila klasični izhod za slušalke.

    Objavljeno: 5.10.2017 12:00
  • Google predstavil Pixel 2 in Pixel 2 XL

    Google je predstavil drugo generacijo telefonov Pixel, telefonov, ki so so lani zamenjali starejše modele Nexus.

    Objavljeno: 5.10.2017 08:00
  • Slack bo sodeloval z Oracle

    Slack, zagonsko podjetje, znano po istoimenskem programu za komunikacijo, je podpisalo pogodbo o sodelovanju s podjetjem Oracle.

    Objavljeno: 4.10.2017 15:00
  • Evropa bo Amazonu zaračunala za neplačane davke

    Komisarka evropske unije za konkurenco, Margrethe Vestager, naj bi v kratkem objavila nalog za izterjavo, s katerim bi Amazonu zaračunali za neplačane davke, ki izhajajo iz njihovega dogovora z Luxembourgom.

    Objavljeno: 4.10.2017 09:00
  • Proizvodnja Teslinega Model 3 zaostaja

    Tesla naj bi po lastnih načrtih v tretjem četrtletju sestavila 1.500 primerkov novega električnega avtomobila, imenovanega preprosto Model 3, očitno pa jim pospešitev proizvodnje ne gre po načrtih.

    Objavljeno: 3.10.2017 14:00
  • GoProjev preobrat

    Podjetje GoPro, znano po majhnih akcijskih kamerah, je v zadnjih letih v vse resnejših finančnih težavah.

    Objavljeno: 3.10.2017 08:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji