• Ameriški senat za zmanjšanje zasebnosti

    Ameriški senat je s 50 proti 48 izglasoval odlok o preklicu FCC pravil o zaščiti zasebnosti uporabnikov interneta, ki so stopila v veljavo lanskega oktobra.

    Objavljeno: 24.3.2017 12:00
  • Apple razmišlja o prenosniku, ki bi ga poganjal telefon

    Apple se je s patentno prijavo pridružil številnim proizvajalcem, ki razmišljajo o računalniku prihodnosti, ki bi ga poganjala mobilna naprava.

    Objavljeno: 24.3.2017 08:00
  • Google skeptičen do Symantecovih certifikatov

    Google se je odločil, da bo njegov brskalnik Chrome bistveno manj zaupal certifikatom, ki jih izdaja velikan Symantec. Za to potezo se je odločil, ker je Symantec večkrat iz malomarnosti izdajal certifikate nepravilno.

    Objavljeno: 24.3.2017 07:00
  • Applov oblak v nevarnosti?

    Turški hekerji z imenom Turkish Crime Family trdijo, da imajo v lasti prijavne podatke za več kot 600 milijonov uporabnikov Applovega oblaka iCloud. Če jim podjetje iz Cupertina do 7. aprila ne plača 150.000 ameriških dolarjev odkupnine, grozijo, da bodo uporabnikom na daljavo izbrisali naprave, povezane v oblak.

    Objavljeno: 23.3.2017 09:00
  • Googlovi Zemljevidi z deljenjem lokacije

    Googlova navigacija Maps je z novo posodobitvijo poleg vodenja na poti, izogibanja prometnim zastojem, iskanju gostilne in drugih nepogrešljivih funkcij pridobila zmožnost sporočanja lastne lokacije prijateljem in družinskim članom.

    Objavljeno: 23.3.2017 07:00
  • Hekanje traktorjev

    Ameriški kmetje množično kupujejo v Vzhodni Evropi shekano programsko opremo in "firmware", ki ju nameščajo na svoje nove traktorje John Deere. To počnejo, ker je proizvajalec moderne traktorje tako zaklenil, da jih lahko popravljajo samo na dragih pooblaščenih servisih.

    Objavljeno: 22.3.2017 17:00
  • Prihaja Android O

    Google je predstavil razvijalsko različico nove generacije najbolj priljubljenega mobilnega operacijskega sistema na planetu. Android O med drugim prinaša boljše upravljanje z baterijo, prenovljeno opozorilno središče in večjo kakovost predvajanega zvoka.

    Objavljeno: 22.3.2017 07:00
  • ZDA in Velika Britanija prepovedali elektroniko na letalih

    Združene države Amerike so devetim letalskim družbam iz Bližnjega vzhoda, Severne Afrike in Evrope prepovedale sprejemanje večjih elektronskih naprav med ročno prtljago.

    Objavljeno: 21.3.2017 18:00
  • Dokumenti iz CIE razkrili ranljivost v tristo Ciscovih napravah

    Cisco je v več kot tristo modelih svojih mrežnih stikal in usmerjevalnikov odkril hudo varnostno luknjo, ki napadalcu omogoča popoln prevzem nadzora in izvajanje poljubne kode ali zamenjavo programske opreme. To ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bilo odkritje povezano z razkritjem dokumentov CIA Vault 7.

    Objavljeno: 21.3.2017 07:00
  • Samsung predstavil novega digitalnega pomočnika

    Samsung je predstavil digitalnega pomočnika z imenom Bixby, ki bo 29. marca zamenjal polovični S Voice in postal osrčje težko pričakovanega telefona Galaxy S8.

    Objavljeno: 21.3.2017 01:00
  • ASUS Zenfone 3 - Brezskrbno na pot ali potep – z mobilnikom

    ASUS Zenfone 3 Max se pohvali s kovinskim ohišjem in predvsem zmogljivo baterijo.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 20.3.2017 14:00
  • Posodobljeni Windows lahko podraži račun za mobilni internet

    Microsoft bo aprila splavil večjo posodobitev operacijskega sistema Windows 10 z imenom Creators Update. Medtem ko se večina popravkov nanaša na izboljšanje uporabniške izkušnje, v oči najbolj bode prenovljen varnostni sistem z zaplatami, ki se bodo samodejno prenašale, ne glede na posameznikovo povezavo v splet.

    Objavljeno: 20.3.2017 11:00
  • Pametni telefon z brezplačnim televizorjem

    LG se je v ZDA povezal s ponudnikoma mobilne telefonije Verizon in Sprint ter naročnikom pripravil nespodobno ponudbo, ki jo je težko zavrniti. S prihajajočim zastavonošo G6 bodo kupci v obdobju predhodnih naročil deležni brezplačnega pomočnika Google Home ter zastonj televizorja.

    Objavljeno: 20.3.2017 06:00
  • Aplikacija za fotografiranje hotelskih sob za boj proti zlorabam otrok

    Exchange Initiative in Univerza Washington sta razvila aplikacijo TraffickCam za pametne telefone, s katero lahko poslikamo hotelsko sobo in se borimo proti trgovini z belim blagom.

    Objavljeno: 20.3.2017 05:00
  • Bosch in Nvidia za samovozeča vozila

    Le nekaj dni za tem, ko je Intel najavil nakup družbe MobilEye, proizvajalca rešitev za računalniški vid in samodejno vožnjo, za zajetnih 15,3 milijard dolarjev, je na vidiku nova velika poslovna povezava na področju samovozečih vozil. Bosch in Nvidia sta napovedala partnerstvo, ki bo tehnologijo samodejne vožnje prinesla v običajne, tudi cenejše avtomobile.

    Objavljeno: 19.3.2017 01:00
  • Prepis zvočnih zapisov s pomočjo umetne inteligence

    Kdorkoli je moral kdaj narediti prepis zvočnega zapisa, najbrž ve, da je to zamudno in monotono delo. Toda razvoj tehnologij na temelju razpoznave govora in umetne inteligence obljublja, da se bo to najbrž že kmalu izrazito spremenilo. Kitajski velikan Baidu je tako razkril prototip novega orodja, ki omogoča zmanjšati čas prepisov za kar okoli 40%.

    Objavljeno: 19.3.2017 01:00
  • Panožno združenje za podporo tehnologiji Blockchain

    Kopica pomembnih podjetij s področja informacijske tehnologije, kot so Accenture, Intel, Microsoft, Wipro in velikih korporacij, kot so BP, Stantander ter J.P. Morgan, je ustanovila združenje Enterprise Ethereum Alliance, za promocijo in standardizacijo uporabe tehnologije Blockchain. S skupno programsko platformo si obetajo povečanje varnost in zaupnosti pri prenašanju podatkov, hkrati pa nižje stroške upravljanja tovrstnih sistemov.

    Objavljeno: 18.3.2017 01:00
  • Google izboljšuje algoritem JPEG

    Google je objavil nov algoritem za kompresijo digitalnih fotografij z imenom Guetzli (piškotek po švicarsko), ki omogoča dodatno zmanjšanje slikovnega gradiva za opaznih 35%, pri tem pa povzroča manj artefaktov kot tipično to počne trenutni algoritem JPEG. Prednost novega algoritma je tudi v temu, da je povsem normalno berljiv kot zapis JPEG.

    Objavljeno: 18.3.2017 01:00
  • Googlova pametna jakna bo na voljo jeseni

    Google in Levi's sta že pred časom najavila sodelovanje na področju tako imenovanih pametnih oblačil, ki s pomočjo dotikov in kretenj na površini oblačila krmilijo elektronske naprave. Zdaj se ta namera spreminja v konkretne izdelke. Kavbojska jakna Levi's Commuter bo na voljo jeseni za ceno 350 dolarjev.

    Objavljeno: 17.3.2017 01:00
  • Google Hangouts za poslovno rabo

    Google si močno prizadeva, da bi s svojimi spletnimi storitvami močneje posegel v segment poslovnih rešitev. Najnovejši poizkus cilja na živahno področje spletnega kramljanja in sodelovanja, seveda v poslovne namene. Novosti sta pravzaprav dve: videkonferenčna storitev Hangouts Meet in orodje za skupinsko sodelovanje Hangouts Chat.

    Objavljeno: 17.3.2017 01:00
  • .NET Core se seli na nove platforme

    Microsoft pospešeno nadaljuje s prenosom ključnih programskih ogrodij na nove strojne platforme in operacijske sisteme. Eden od ključnih elementov te strategije je prenos ogrodja .NET Core, kot pomembnega gradnika za izdelavo sodobnih, prenosljivih in povezanih aplikacij na specifičnih platformah.

    Objavljeno: 17.3.2017 01:00
  • Napad na telefone z glasbo

    V pametne telefone s pospeškomerom lahko vdremo kar s predvajanjem zvoka, so pokazali raziskovalci z Univerze v Michiganu in Univerze v Južni Karolini. Z opremo, ki stane vsega nekaj dolarjev, lahko poskrbimo za lažne odčitke na telefonih, kar lahko ima glede na nameščene aplikacije in konfiguracijo tudi zelo resne posledice.

    Objavljeno: 16.3.2017 05:00
  • Očala kot plačilno sredstvo

    Prihodnost plačevanja je v rešitvah, ki bi jih danes težko obravnavali kot plačilna sredstva, menijo pri družbi Visa. Velikan s področja kartičnega poslovanja je predstavil prototip očal, s katerimi lahko preprosto plačujemo izdelke in storitve na celotni mreži plačilnih terminalov opremljenih z brezžičnim vmesnikom NFC. Očala imajo v okvir vgrajen ustrezen čip za identifikacijo plačnika, za plačilo pa je potreben le dotik terminala.

    Objavljeno: 15.3.2017 01:00
  • Intel vstopa na področje samovozečih vozil

    Intel je sklenil dogovor o nakupu izraelskega podjetja Mobileye N.V., ki razvija tehnologijo računalniškega vida za pomoč pri vožnji in za samodejno vožnjo. Velikan s področja elektronskih vezij bo za izraelskega inovatorja odštel kar 15,3 milijard dolarjev.

    Objavljeno: 14.3.2017 01:00
  • Oglasi v Windows Explorerju

    Microsoft se je kot kaže odločil, da bo intenzivneje reklamiral svoje izdelke, kar znotraj orodij operacijskega sistema Windows. Uporabnike so nedavno začeli presenečati oglasi za naročnino na OneDrive, ki se prikažejo kar v raziskovalcu datotek Explorer.

    Objavljeno: 14.3.2017 01:00
  • Elektronska pošta z umetno inteligenco

    Astro je nov odjemalec za elektronsko pošto, ki uporablja umetno inteligenco za razvrščanje pošte po pomembnosti in opozarjanje uporabnikov na pomembna sporočila. Program ima vgrajenega pomočnika Astrobot, ki uporabnikom pomaga v prebijanju skozi vsakodnevno množico elektronskih sporočil.

    Objavljeno: 13.3.2017 01:00
  • Hramba podatkov na atomskem nivoju

    Raziskovalcem družbe IBM je uspel izjemen podvig, saj so uspešno zapisali in prebrali računalniški bit z uporabo samo enega atoma kemijskega elementa Holmij. To je za nekaj velikostnih razredov bolje kot danes, ko v komercialnih diskih za predstavitev enega bita uporabljamo približno 100.000 atomov magnetne snovi.

    Objavljeno: 13.3.2017 01:00
  • LG G6 v Koreji uspešen

    V Južni Koreji je stekla prodaja LGjevega novega G6, v prvem dnevu prodaje so prodali 20.000 teh telefonov.

    Objavljeno: 12.3.2017 14:00
  • Samsung zaključil nakup podjetja Harman

    Samsung je v sporočilu za javnost objavil, da so zaključili nakup podjetja Harman.

    Objavljeno: 12.3.2017 12:00
  • Nosilci podatkov z MRAM so tu

    MRAM je tehnologija, ki bo bržkone prva nadomestila flash v SSD-jih. V nekaterih specialnih izdelkih smo jo našli že sedaj, denimo v vesoljskih plovilih, med komercialno dostopne izdelke pa prihaja sedaj. Največji proizvajalec čipov MRAM je Everspin, ki je sedaj napovedal prve lastne izdelke, ki bodo namesto flasha uporabljali MRAM.

    Objavljeno: 11.3.2017 05:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji