Objavljeno: 13.3.2017 01:00

Elektronska pošta z umetno inteligenco

Astro je nov odjemalec za elektronsko pošto, ki uporablja umetno inteligenco za razvrščanje pošte po pomembnosti in opozarjanje uporabnikov na pomembna sporočila. Program ima vgrajenega pomočnika Astrobot, ki uporabnikom pomaga v prebijanju skozi vsakodnevno množico elektronskih sporočil.

V ozadju so znana imena s področja elektronske pošte, saj so družbo ustanovili nekdanji zaposleni spletnega ponudnika pisarniških rešitev Zimbra. Avtorji trdijo, da je trenutni Astrobot šele začetek uporabe umetne inteligence glede možnosti pregledovanja, razvrščanja, opozarjanja in celo ukrepanja na sporočila iz različnih informacijskih virov in spletnih storitev.

Astro zna za začetek sporočila razvrstiti v skupine z različnimi stopnjami pomembnosti, posebej pa opozori na sporočila, kjer mora uporabnik nekaj ukrepati ali narediti. V načrtu so tudi povezave elektronske pošte na druge informacijske vire, na primer na podatke v sistemih CRM, ki omogočajo boljšo presojo o pomembnosti in vsebini sporočila.

Astro je trenutno brezplačen odjemalec, ki deluje na operacijskih sistemih Mac OS in iOS. V pripravi so različice za Andorid in okolje Windows. Trenutno deluje s poštnimi predali Office 365 in Gmail, kasneje pa bodo podprli tudi druge vire. Podjetje bo v toku letošnjega leta ponudilo plačljivo storitev z dodatnimi funkcionalnostmi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji